Prima pagină > PATRIARHIA ECUMENICĂ, PATRIARHIA ROMÂNIEI > Sfânta Muceniţă Paraschevi sărbătorită în Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia

Sfânta Muceniţă Paraschevi sărbătorită în Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia

Sfânta Muceniţă Paraschevi

sărbătorită în Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia

*

 
 
În fiecare an, la Istanbul, în ziua de 26 iulie, creştinii ortodocşi români şi greci se închină Sfintei Muceniţe Paraschevi – tămăduitoarea de boli oculare, în Biserica ‘Sf. Mc. Paraschevi’ – Pikridion din Constantinopol, o frumoasă şi veche biserică bizantină, rectitorita de Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, în anul 1692.

Acest moment de alese trăiri creştineşti a fost încununat de prezenţa Sanctităţii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic.

Sfânta Liturghie a fost oficiată începând cu orele 10:00, la Biserica ‘Sf. Mc. Paraschevi’ -Pikridion, biserica Comunităţii Ortodoxe Române din Turcia. Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, a fost însoţit de Înaltpreasfințitul Mitropolit Athenagoras al Mexicului și al Americii Latine, de noul ales Episcop de Scopelos, Pangratis, Episcop-vicar al Înaltpreasfințitului Mitropolit Athenagoras al Mexicului și al Americii Latine şi de Excelenţa Sa, domnul Nicolaos Mathioudakis, Consul General al Greciei la Istanbul.

De asemenea, la acest moment au fost prezenți Excelența Sa, Doamna Ștefana Greavu, Consul General al României la Istanbul, Excelența Sa, Domnul Alexandru Bălășescu, Director Adjunct al Institutului Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul, precum și un grup de pelerini din Galați și unul din insula Creta.

După Sfânta Liturghie, în trapeza Comunităţii Ortodoxe Române s-a prăznuit hramul Sfintei Muceniţe Paraschevi, ocazie cu care Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, în discursul Său s-a adresat celor prezenţi, subliniind semnificaţia sărbătorii și de asemenea a adresat salutări Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: basilica.ro
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: