Prima pagină > ECUMENISM, PATRIARHIA ECUMENICĂ > DOMNILOR ECUMENIŞTI, AUZIŢI BINE?! – ÎNTÂLNIRE ECUMENISTĂ A ”MONAHISMULUI INTERNAȚIONAL” – Οικουμενιστική συνάντησις του «διεθνούς μοναχισμού»!

DOMNILOR ECUMENIŞTI, AUZIŢI BINE?! – ÎNTÂLNIRE ECUMENISTĂ A ”MONAHISMULUI INTERNAȚIONAL” – Οικουμενιστική συνάντησις του «διεθνούς μοναχισμού»!

ÎNTÂLNIRE ECUMENISTĂ A ”MONAHISMULUI INTERNAȚIONAL”

.

 .

REVEDEȚI  și : MAICILE DE LA VORONEŢ SE ROAGĂ ÎN COMUN CU FECIORII ŞI FECIOARELE ERETICILOR ÎN DIALOGUL DRAGOSTEI FĂRĂ ADEVĂR

.

În rafala incredibilă de manifestări ecumeniste am pierdut socoteala „instituţiilor” ecumeniste!

Luna trecută am citit despre întâlnirea şi despre rugăciunile în comun ale „Asociaţiei Internaţionale a Monahilor şi Monahiilor”! Întâlnirea acestei ciudate „Asociaţii” are loc o dată la doi ani şi este alcătuită din „călugări” şi „călugăriţe” din toate „confesiunile” creştine.

Anul acesta întâlnirea a avut loc în provincia Tarascon din sudul Franţei şi în comunitatea protestantă din Pomeyrol, cu participarea a 68 de călugări, călugăriţe şi a câtorva laici din 21 de ţări. Preşedintele „Asociaţiei Internaţionale a Monahilor şi Monahiilor” este episcopul Athenagora de Sinope.

Tema simpozionului de anul acesta a fost: „Ascultaţi! Dumnezeu ne vorbeşte. Cuvântul lui Dumnezeu în viaţa lumii! Rămânem cu adevărat fără glas în faţa obrăzniciei şi tupeului ecumeniştilor ortodocşi. În primul rând ce înseamnă: „Asociaţia Internaţională a Monahilor şi Monahiilor”? Nu este menţionat nici măcar cuvântul „creştin”.

Întâmplător? Cu siguranţă nu! Deoarece „monahism” au şi hinduismul, budismul şi zen-ul şi alte religii! Ne întrebăm: Nu cumva este deschisă această asociaţie şi pentru ei?

În al doilea rând, ce legătură poate avea monahismul ortodox, al trezviei şi al rugăciunii minţii, cu monahismul catolic, care în esenţă este „armata papei”, complet ne-duhovnicesc [ἀποπνευματωμένος, lipsit de Duhul Sfânt], gata să apere kakodoxiile [ereziile] papismului? Ce legătură poate avea cu inexistentul „monahism” protestant al raţionalismului şi al ereziilor? Ascultaţi bine, domnilor ecumenişti: Dumnezeu nu vorbeşte unde vreţi voi, ci doar în sufletele curate, care sunt inundate de har în Sfânta Lui Biserică – Ortodoxia! Sau nu ştiţi că şi diavolul vorbeşte prezentându-se drept Dumnezeu? Totuşi vă asigurăm că în ciudata voastră „asociaţie” nu a vorbit Dumnezeu!

 *

Rugăciuni în comun într-o mănăstire romano-catolică în timpul celei de-a 34 – a întâlniri intercreştine a călugărilor şi călugăriţelor în Franţa

În timpul celei de-a 34 – a întâlniri intercreştine a călugărilor şi călugăriţelor (12-18 iulie 2012), participanţii au făcut diverse excursii în biserici şi mănăstiri istorice din regiune. În cadrul acestora, au vizitat şi Abaţia Notre-Dame de Senanque (mănăstire cisterciană). Urmează fotografii.

.

.

Traducere: https://acvila30.wordpress.com/;  sursa: Orthodoxos Typos, 10/08/2012

 

  1. MM
    august 13, 2012 la 2:00 pm

    lui Dumnezeu se scrie cu l, nu cu L…
    La Pomeyrole sunt „monahi“ protestanţi calvini.
    Unii sunt interesaţi de isihasmul ortodox, de Pateric. Dar este o salată. Şi dacă nimeni nu le spune că Harul nu se primeşte decât în Tainele Ortodoxe, ei cred că totul este în regulă cu ei

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu