Prima pagină > Mari duhovnici > O MINUNE RECENTĂ A STAREŢULUI PAISIE AGHIORITUL ÎN ARGOLIDA – GRECIA

O MINUNE RECENTĂ A STAREŢULUI PAISIE AGHIORITUL ÎN ARGOLIDA – GRECIA

O MINUNE RECENTĂ A STAREŢULUI PAISIE AGHIORITUL  ÎN ARGOLIDA – GRECIA

11/10/11
Sursa: Anavaseis

Vasileios Vathis din Drepano, Navplios, un tânăr de 27 de ani, rezervist din forţele speciale şi combatant în forţele Sistemelor Interbancare, a avut acum câteva zile, pe 3 octombrie dimineaţa, un accident cu o motocicletă de mare capacitate cilindrică, în regiunea Navplios (localitatea Ag. Eleousa), provocat de starea proastă a drumului.
Motocicleta s-a făcut bucăţi, fiarele s-au îndoit, dar Vasilis a scăpat doar cu un mic traumatism. „În momentul în care am căzut – după cum ne-a mărturisit – spuneam în gând Acatistul Buneivestiri a Născătoarei de Dumnezeu şi mă aflam, din câte îmi amintesc, la locul în care se spune „Vrând Împodobitorul tuturor să mântuiască lumea”…”
Este însă şi mai cutremurător faptul că în seara de dinaintea accidentului, mama lui a văzut în vis că Vasilis a fost ucis cu motocicleta, dar mai apoi a venit Stareţul Paisie şi l-a readus la viaţă.
Într-adevăr, Vasilis purta asupra lui în momentul accidentului, deodată cu evlavia pentru Stareţul Paisie, şi o cruciuliţă dăruită de mâinile acestuia cu trei zile înainte de a adormi în Sfânta Mănăstire Suroti.
Iată că sfinţii sunt cei mai buni prieteni ai noştri, purtători de grijă şi ocrotitori prin harul Domnului nostru Iisus Hristos.

Să avem binecuvântarea şi ocrotirea Stareţului Paisie.

pr. Dionisios Tambakis
Sfânta Biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Navplios

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”)

 * * *

* * *
Categorii:Mari duhovnici
  1. Alexandru
    octombrie 13, 2011 la 1:46 pm

    „spuneam în gând Acatistul Buneivestiri a Născătoarei de Dumnezeu şi mă aflam , din câte îmi amintesc, la locul în care se spune „Vrând Împodobitorul tuturor să mântuiască lumea”…”
    Cum era pe motocicleta si spunea Acatistul Buneivestiri a Născătoarei de Dumnezeu ?

    • Aetos33
      octombrie 13, 2011 la 8:59 pm

      Il stia pe de rost. In Grecia, creştinii ortodocşi au ca randuială citirea Acatistului Buneivestiri în cadrul rugaciunilor de seara, care coincid la ei cu Pavecernita Mica; de aceea foarte multi il stiu pe de rost. Am cunoscut astfel de greci. Au la mare evlavie acest prim acatist din istoria Bisericii.

      • Alexandru
        octombrie 14, 2011 la 1:53 pm

        Multumesc de lamurire! Doamne ajută!

  2. Mihail si Zoe
    octombrie 13, 2011 la 9:40 pm

    Aceasta noua minune a Cuviosului Paisie Aghioritul este un semn ca Preacuviosul Staret, care si-a dedicat intreaga viata indrumarii credinciosilor greci, vegheaza neincetat si se roaga de acolo din ceruri, in numele Domnului Iisus Hristos, la bunul Dumnezeu si la Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu pentru toti crestinii.
    Contemporan cu noi fiind, Cuviosul Paisie Aghioritul a cunoscut tendinta crestinilor de a se instraina de credinta si de a uita treptat de Dumnezeu. A inteles, ca nimeni altul, goana oamenilor dupa confort, avere si distractii de tot felul mergand pana la vicierea fizica si moral-crestina.
    Invataturile sale, lasate noua mostenire in nenumarate tomuri, ne indeamna la Trezvie duhovniceasca si ne atentioneaza sa luam aminte la vremurile ce vor sa fie.
    Sa ne rugam la Cuviosul Paisie Aghioritul ca la un sfant parinte, ca la un prieten apropiat al nostru, si la toti sfintii nostri purtatori de grija si ocrotitori prin harul Domnului nostru Iisus Hristos. Amin !

  3. octombrie 23, 2011 la 1:59 pm

    Este în curs de canonizare Cuviosul Paisie Aghioritul ?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu