Prima pagină > BISERICA ELADEI, ECUMENISM, Mari duhovnici > ÎNALTPREASFINŢITUL IEREMIA, MITROPOLIT DE GORTINA [ucenic al vlădicăi Augustin de Florina]: TRĂDARE A CREDINŢEI SUNT COLITURGHISIRILE ŞI DUMNEZEIASCA ÎMPĂRTĂŞIRE CU ERETICII CATOLICI

ÎNALTPREASFINŢITUL IEREMIA, MITROPOLIT DE GORTINA [ucenic al vlădicăi Augustin de Florina]: TRĂDARE A CREDINŢEI SUNT COLITURGHISIRILE ŞI DUMNEZEIASCA ÎMPĂRTĂŞIRE CU ERETICII CATOLICI

CITIŢI ŞI: 


 

ÎNALTPREASFINŢITUL IEREMIA, MITROPOLIT DE GORTINA:

TRĂDARE A CREDINŢEI SUNT COLITURGHISIRILE ŞI DUMNEZEIASCA ÎMPĂRTĂŞIRE CU ERETICII CATOLICI

 

GESTUL ÎNALTPREASFINŢITULUI MITROPOLIT DE GERMANIA DE A FI UNS PE FRUNTE DE UN ,,PREOT’’ CATOLIC ÎNSEAMNĂ O TRĂDARE. CHEAMĂ POPORUL CREDINCIOSLA REACŢII DINAMICE

 

          Trădare a credinţei şi a Sfintelor Canoane ale Bisericii noastre constituie coliturghisirile cu catolicii şi împărtăşirea Preacuratelor Taine cu ei, a subliniat Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Gortina şi Megalopol, kyr Ieremia. Înaltpreasfinţitul Mitropolit cheamă poporul lui Dumnezeu să protesteze energic, când sesizează astfel de abateri săvârşite de clerici şi episcopi ortodocşi. Pentru că poporul credincios este străjerul şi paznicul credinţei noastre, potrivit textelor sfinte.Consideră trădător comportamentul Episcopului Germaniei, care a fost uns pe frunte de către un ,,preot” catolic. Înaltpreasfinţitul Mitropolit Ieremia de Gortina şi Megalopol a cuprins toate cele de mai sus în mesajul său scris, cu data 3 iunie, pe care l-a dedicat Tainei Tainelor  – Dumnezeieştii Liturghii.

 

          Mesajul scris al Înaltpreasfinţitului Mitropolit către sfântul cler şi credinciosul popor este următorul:

 

Şi iarăşi în predica mea de astăzi, fraţi creştini, vreau să vă vorbesc despre Dumnezeiasca Liturghie. Oricâte ar spune cineva despre această măreaţă Taină nu va putea să exprime niciodată măreţia Ei. Aşadar, voi oferi şi în această predică câteva note explicative a câte am spus în cele două predici anterioare despre Dumnezeiasca Liturghie.

  1. Dumnezeiasca Liturghie este o Taină a unităţii. Este unire cu Dumnezeu, dar şi unire între noi. Pentru că, prin Dumnezeiasca Împărtăşanie, pe care o primim în Dumnezeiasca Liturghie, avem în noi acelaşi sânge, Sângele lui Hristos, şi suntem deci fraţi. De aceea, trebuie să ne iubim între noi, aşa cum spune preotul, ,,Să ne iubim unii pe alţii”, ca să gustăm Dumnezeiasca Împărtăşanie, care este o Taină a unităţii, repet. Să ne-amintim de ce ne-a spus Hristosul nostru: Dacă aducem prescura noastră lui Dumnezeu – ne-a spus – şi ne-amintim că cineva are ceva împotriva noastră, să lăsăm darul nostru, să nu-l oferim înainte, ca mai întâi să ne împăcăm cu potrivnicul nostru (Matei 5, 23-24). Mi-am amintit de acest cuvânt al Hristosului nostru, fraţilor, deoarece vreau să vă spun altceva, foarte important, despre rugăciunile în comun cu ereticii. Cu ereticii, şi mai exact cu catolicii, nu suntem în conglăsuire [συμφωνία = acord, înţelegere, concordanţă, potrivire] şi ne deosebim în multe. Aşadar, de vreme ce avem diferenţe cu ei şi – mai mult – diferenţe dogmatice, cum este posibil să oferim cu ei Taina unităţii, Dumnezeiasca Liturghie? Dacă se întâmplă aşa ceva – după cum cu tristeţe auzim că se întâmplă – aceasta este o trădare a credinţei, aceasta este o încălcare a Sfintelor Canoane ale Sfinţilor Părinţi ai Bisericii noastre. Să fim atenţi, creştinii mei, şi noi clericii şi voi mirenii, pe care textele noastre vă numesc „santinelă” şi ,,păzitor” al credinţei noastre  – să fim atenţi – să nu se întâmple şi la poarta noastră astfel de trădări; iar dacă auzim sau vedem că se întâmplă, să nu fim   nepăsători, ci să protestăm pentru astfel de încălcări ale Sfintelor Canoane, care sunt înfricoşătoare.

 

         În acest ceas, când vă scriu acestea, mi s-a spus şi mi s-a arătat de pe internet şi-am văzut cu ochii mei următoarea imagine înfricoşătoare: un preot catolic îl unge pe Mitropolitul Germaniei kyr Augustin pe frunte. Un semn al vremurilor este acesta! Şi iată se face acest gest de trădare de către un episcop!…Păzeşte-ne, Hristoase şi Maica Domnului, de căderi şi mai rele!…

 

SIMPLI CREŞTINI

 

      2.  În predica anterioară, fraţi creştini, v-am spus că Dumnezeiasca Liturghie se face pentru Dumnezeiasca Împărtăşanie. În mod normal, aşa cum spunea fericitul întru adormire Ghervasie Paraskevopulos – un părinte din Gortina, ucenic al Sfântului Nectarie -, creştinul trebuie să fie atât de atent la viaţa lui, încât să poată să se împărtăşească la fiecare Dumnezeiască Liturghie. Primii creştini se împărtăşeau adeseori. Sfântul Vasile se laudă că fiii lui duhovniceşti se împărtăşeau de trei ori pe săptămână! Trebuie să avem o dorinţă puternică pentru Dumnezeiasca Împărtăşanie. E inadmisibil fenomenul de a se face Dumnezeiasca Liturghie şi să nu se apropie nimeni de Dumnezeiescul Potir. Sfântul Ioan Gură de Aur spune despre creştinul care participăla Dumnezeiasca Liturghieşi nu se împărtăşeşte: ,,Pentru tine S-a junghiat Mielul şi tu Îl părăseşti?”.

 

           Dar am vorbit în predica anterioară despre păcatele opritoare, pentru care nu ni se permite să ne împărtăşim, dacă suntem îngreuiaţi cu ele. Şi ca astfel de păcat am menţionat tema relaţiilor trupeşti ale tinerilor noştri copii şi ale oamenilor fără cununie. Sunt mulţi desigur – ştiu asta – cei care, chiar dacă sunt încărcaţi cu astfel de păcate, totuşi se apropie şi se împărtăşesc.

 

         Asta, fraţii mei, nu este ,,împărtăşire” cu Dumnezeu şi vreau să demonstrez de ce. Când spunem ,,împărtăşire”, aşa cum o spune cuvântul, înseamnă unire cu ceea ce primim. Dar spun Sfinţii Părinţi că Dumnezeu, Care pe toate le poate, un singur lucru nu-l poate! Ce nu poate Dumnezeu? Nu poate să Se unească cu cel necurat. Şi dacă deci sufletul nostru se îngreuiază cu păcate şi este din acest motiv necurat şi dacă ne-am dus şi ne-am împărtăşit, în realitate nu ne-am împărtăşit. Pentru că Dumnezeu nu S-a unit cu noi. Şi nu S-a unit cu noi Hristos, deoarece – am spus – este imposibil pentru Dumnezeu să Se unească cu cel necurat. De aceea, în acelaşi timp cu Dumnezeiasca Împărtăşanie trebuie să facem şi nevoinţă, ca să ni se curăţească sufletul de patimi. Altfel, dacă mergem inconştienţi şi îngreuiaţi de păcate şi ne împărtăşim, fără pocăinţă şi mărturisire, asta, nu numai că nu ne este împărtăşire cu Dumnezeu, ci se întoarce spre răul nostru. Ascultaţi ce zice Apostolul Pavel pe această temă: ,,Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat faţă de Trupul şi de Sângele Domnului. Să se cerceteze însă omul pe sine şi aşa să mănânce din pâine şi să bea din pahar. Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind Trupul Domnului. De aceea mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulţi au murit. Căci de ne-am fi judecat noi înainte, nu am mai fi judecaţi” (I Corinteni 11, 27-31).

 

DESPRE ERETICUL VARLAAM

 

   3. Aexistat, fraţii mei, pe vremea Sfântului Grigorie Palama o dublă erezie. Pe de o parte această erezie sublinia că Tainele n-au nicio legătură cu asceza. Adică să mergem şi să ne împărtăşim şi să facem ce vrem. Lucrul acesta îl accepta şi îl susţinea ereticul Varlaam. Pe de altă parte erezia sublinia asceza fără nicio legătură cu Dumnezeiasca Împărtăşanie. Între aceste două extreme eretice Biserica Ortodoxă, prin Sfântul Grigorie Palama şi toţi Sfinţii Părinţi, spune că ne mântuim prin Taina Dumnezeieştii Împărtăşanii, însă cu condiţia să facem în acelaşi timp şi asceză cu mărturisire şi pocăinţă pentru curăţirea sufletului nostru.

 

Cu multe rugăciuni,

 

† Ieremia, Mitropolit de Gortina şi Megalopol

 

 

Traducere: https://acvila30.wordpress.com/; sursa: e-mail

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.wordpress.com], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.wordpress.com.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

  1. Dorian
    iunie 19, 2012 la 6:13 pm

    De-a dreptul naucitor. Cititi aceste 2 comentarii , poate credeti ca am inebunit noi :

    „”ioan said, on iunie 19, 2012 at 10:38 am
    frate Iones – am citit un articol mai vechi despre sf. Ioan teologul (daca este viu) si comentariile. aveti dreptate amandoi si fratia ta si fratele saccsiv. cum se poate aceasta? cerceteaza aici este o taina. i-ti dau cateva indicii-aceia sunt cei doi maslini cele doua sfesnice de aur care stau inaintea Domnului-voi da putere celor doi martori ai mei sa propodovaiasca-copilul v-a veni in duhul si puterea lui Ilie-va zic voua Ilie a si venit dar nu l-au cunoscut-(continui in urmatorul)

    ioan said, on iunie 19, 2012 at 10:45 am
    frate Iones -tu trebuie sa proorocesti inca odata la neamuri si popoare si inparati. cerceteaza. vei fi mirat de ce vei descoperi. Doamne ajuta „”

    Ori eu am luat-o razna ori avem de-a face cu nebuni scapati de la ospiciu. Deci fratele Iones si fratele saccsiv sint de fapt proorocii Ilie si Enoh. Va rog, dati-mi doua palme sa-mi revin. Acum de abia am inteles de ce vad postate zeci de comentarii pe diverse situri in care se spune : saccsiv face lucrarea unui sfant. Acum inteleg de ce ne insinueaza el ca si din puscariasi pot deveni sfinti si ne da exemplul cu ucigasul Pasaris la care trebuie sa ne inchinam la el ca s-a „intors” la ortodoxie. Deci sa ne inchinam si la saccsiv. Si noi ne mai miram ca pr.Timotei a fost terfelit in cloaca lor ?

  2. Marian exNorvegia
    iunie 19, 2012 la 9:15 pm

    @Doriane…:)) :))
    M-ai facut sa rad in hohote. Pai si de ce ma rog te mira aceste informatii. Eu chiar cred ca saccsiv este un prooroc care sta intr-un apartament in inima Bucurestiului :)) Acuma tu esti rautacios sa sti. Asa dupa cum scria in cartea sa ” Evadarea din borcanul cu purici” sau ” Saritura broastei din oala in tigaie”, omul s-a crezut fiul lui Dumnezeu. Cand si-a dat seama ca postul a fost ocupat inainte de Altcineva (de cca.2000 ani) s-a gandit ca trebuie sa fie altcineva. Daca fiul lui dumnezeu nu poate fi, mai, macar un sfint prooroc Ilie sau Enoh sa fie !!! pai nu ?? Si daca vrea el, poate fi si Napoleon Bonaparte sau Maica Teresa, ce sti tu !! ba daca vrea el, poate fi si fratiorul lui antihrist. Auziti…..sa-mi fie cu iertare, lansez si eu o impteza idioata : ce-ar fi ca antihristul sa-si faca aparitia din tara noastra ? prea are toate conditiile aici ca prea multi nebuni si adepti gaseste. Si in plus, prea bate la ochi aceasta mare idiotenie cu Bucurestiul care va fi Noul Ierusalim al lumii, centrul spiritual al lumii, Romania care va „increstina” popoarele , locul de unde va porni nu stiu ce. Nu cumva au ales sa plece de aici de la noi catre Templul din Ierusalim ? prea are multi inaintemergatori la noi. Doamne iarta-ma , este doar un gand iute ce mi-a trecut vazand delirul acestora cu sfintii prooroci Ilie si Enoh.Si nu sunt numai astia….daca ati sti cati dementi din astia misuna prin minunata tara, care se cred cu misiuni pe pamint…!!!!

  3. Marian exNorvegia
    iunie 19, 2012 la 9:27 pm

    @Dorian
    Cand eram in Norvegia si abia incepusem sa postez pe blogul sau ( pe la sfirsitul lui 2008) tot asa imi sugera si mie, ca ar trebui sa ramin in Norway pentru propovaduirea Cuvantului. Deci una peste alta, ma facu-se saccsiv sfint cu misiune in tara fiordurilor. Ca uite asa a vrut el ca eu sa fiu sfintul Marian exNorvegia propovaduitorul (Doamne iarta-ma). Numai ca eu nu m-am infierbantat asa ca tembeloizii astia si am refuzat chiar si ideea, gandindu-ma ca e vai de steaua mea. Acuma nu mai sunt propovaduitorul Cuvantului ci sunt tiganul Marian exNorvegia :)) Tare de tot saccsiv asta. Iti dai seama ca la fel le baga in cap si acestor imbeciloizi, ca ei au un rol in lume, ca ei sunt deja misionari, unii au chiar veleitati de sfinti si alte chestii. Cine stie lui Stopulet Perfid ce i-o fi bagat in cap :
    -Frate Stop, am avut o vedenie cu tine….aveai aureola in jurul capului si te luptau dracii din computer.
    Si tembelii cretinoizi chiar il cred si nu le mai poti scoate ideile astea din capetele de gaste. Imagineaza-ti ca majoritatea provin din familii destramate, cu probleme grave si nu au primit in viata lor un zimbet, un compliment, o apreciere, au trait (se vede asta din cuvintele lor) numai in ura, minciuna si violenta. Pai cand vine saccsiv si-i mangaie pe ceafa spunindu-le ca ei sunt alesii, astia merg sa si ucida pentru mamica lor saccsiv :)) Ce sa mai zic !!!

  4. Marian exNorvegia
    iunie 19, 2012 la 9:51 pm

    Inca o chestie pe care as dori sa o afle lumea.Atunci cand am postat comentariul cu Mircea Badea si raspunsul pt. Dan, ulterior am mai postat un raspuns ptr. Stop Rfid caruia ii spuneam ca si mie imi este dor de el (am zis adevarul, chiar daca este un mare idiot, il stiu de mult si chiar am zis ce am simtit). Apoi i-am dat un raspuns lui pc mouse despre cum sa-i gaseasca pe tiganii buni, apoi in incheiere i-am adresat si lui saccsiv un raspuns in care-i multumeam pentru scurta gazduire la un pahar de vin dulce-amarui ca intre doi comandanti de corabii si spunindu-i sa le transmita soldatilor sai sa stea fara teama ca eu nu voi ramine acolo, ma intorc pe corabia mea la piratii mei spurcati si dragi, ma simt mai bine intre ei decat intre cuviosii saccsivieni. In incheiere i-am urat : „ramai cu bine fost prieten drag, te imbratisez si te salut cu onorul militar” . Nici unul din aceste comentarii nu au aparut, nu aveau nimic rau in ele si nici smintitor. Atunci de ce nu le-a publicat ? pai sa va zic eu de ce : nu trebuie sub nici o forma sa rezulte ca tiganii pot avea inima, ca le este dor….cum sa-i fie dor tiganului ? nu se poate asa ceva. Nu trebuie sa vada tembeloizii ca tiganii pot lupta cu onoare , cu demnitate, ca au nostalgii si ca pot lega prietenii. Pai altfel cad toate minciunile zise de saccsiv la adresa lor, inclusiv la adresa lui Marian ex. Tembeloizii trebuie sa creada ca tiganii sunt asa cum ii descrie saccsiv. Ca doar el,ati vazut, v-a zis din lunga sa experienta ca nu a cunoscut nici macar un tigan bun. I-am zis eu acolo la spam : pai in cercul de infractori si nemernici in care te invarti tu, nu ai sa gasesti nici macar un roman bun, ce sa mai zic de un tigan bun.
    Imi spusese si danutza ceva dar nu am mai apucat sa-i raspund si oricum nu se afisa raspunsul. II raspund aici si le multumesc adminilor ca imi dau aceasta posibilitate :
    @danutza
    Esti singurul specimen de fata pe care o detest si o iubesc in acelasi timp. Cand spui un lucru bun de ma lasi nemiscat, cand dai cu capul de perete pina darami zidul. Nu te mai inteleg deloc si nu mai ai nimic de-a face cu danutza cea dulce pe care am cunoscut-o la inceput. Cand zici ca tine, cand zici ca saccsiv doar ca sa nu-l superi pe fratele saccsiv ca e bolnavior saracul si doar banii cotizati pentru imprimante si camere video il mai insanatosesc „oleaca”. Oricum te poop…..macar pentru faptul ca esti constanteanca de-a mea si eu imi iubesc constantenii. Mi-ai zis ca am un fond bun dar ce pacat ca sunt necrestin (asa ai dedus tu fiindca il plac pe Badea Mirciulica)…si mi-ai recomandat sa vin la dreapta credinta :)) Danutza, esti adorabila ca o savarina cu frisca. Nu multumesc, la inaltimea credintei sectei saccsiv nu cred ca voi fi vreodata in stare sa ajung…..asa ca ramin in dulcea mea ratacire prin lumea larga. Daca ai sti cat de frumoasa este lumea pe care a facut-o Dumnzeu si cate lucruri minunate m-a invrednicit sa vad…!!! daca lumea creata de El este atit de frumoasa, ma cutremur gandindu-ma cat de frumos o fi Raiul Sau Ceresc !!……am descoperit ca lumea cu toata podoaba ei, este intradevar cel mai mare pian la care canta Insasi Dumnezeu (sa vad daca sti de unde am preluat citatul ?) iar eu nu vreau decat sa ascult aceasta muzica si sa-I dau slava. Muzica pe care o canta saccsiv si corul sau ma tulbura si imi zgarie timpanul :)) Poop you !

  5. Bristena
    iunie 19, 2012 la 10:55 pm

    Dorian si Marian Norvegia
    Are perfecta dreptate pr.Visarion (v-a trimis un comentariu la articolul vechi). Nu-i mai trimiteti pe preoti in groapa lui saccsiv ca se vor amesteca preotii lui fictivi cu preotii trimisi de voi si asta asi doreste el, punerea in umbra a preotilor, nu vedeti ca au o ura draceasca pe preoti ? Stiu ca aveti dreptate sa va revoltati .Eu am ajuns cu mila lui Dumnezeu la parintele Iustin Parvu acum cateva saptamani in urma si cand l-am intrebat de acest saccsiv si ce scrie el, mi-a zis sa ma feresc, sa nu mai intru niciodata acolo si sa merg la biserica.
    Dorian, voi gresiti intr-un fel cand ziceti ca nimeni nu mai spune ceva despre smintelile lui saccsiv din cauza unei conspiratii a blogosferei de frica lui. Nu este adevarat sa sti, exista o intelegere a majoritatii blogurilor ortodoxe de a nu-i mai da nici o atentie si a nu-l mai baga in seama dupa cum si merita. Numai voi continuati inconstient sa-i faceti vedete si sa le dati apa la moara. Nu vedeti ca se simt bine cand va infierbanta, va distrage de la posturi si cand ii bagati in seama ?
    Sint iarasi de acord cu parintele Visarion, nu publicati materialele mai ales daca aveti interviuri cu pr.Iustin si alti mari parinti. Satanele astea ar fi in stare sa le faca rau. Mai bine folositi grupul vostru pentru lucruri frumoase si utile nu pentru a va cobora pina la nivelul unui puscarias posedat de diavoli.
    Pr.Timotei
    Va rog sa ma iertati ca va transmit cateva ganduri, sper eu bune. De pe timpul lui Pilat pina acum , nimic nu s-a schimbat , poate doar s-a cosmetizat cate ceva. Am urmarit si eu cu sufletul la gura evolutia dumnvoastra pe blogul saccsiv. Asa cum poporul de atunci a dat crezare, l-au ales pe tilharul Barabas si l-au trimis pe Hristos la rastignire, asa au facut si cu dumneavoastra, dand crezare cuvintelor unui puscarias si necrezand unui slujitor al bisericii pe care l-au injosit, umilit si blestemat. Dumnezeu sa va binecuvanteze parinte.

  6. Marian exNorvegia
    iunie 20, 2012 la 12:00 am

    @ saccsiv
    Am aici linga mine pregatita pusca cu luneta (imaginara), de mare precizie ,cu toate ca arma la care am fost expert cand eram sub drapelul de lupta al Marinei Militare au fost tunurile si mitralierele antiaeriene de mare calibru. Privind prin binoclu la orizont, am observat ca mi-ai intrat perfect in raza de actiune si in bataia pustii. M-am gandit mult daca sa incarc arma si sa-ti trimit un cartus de la 4 mii km distanta sau nu. De cateva ore sunt in indecizie. Dar m-am hotarit sa nu pierd ocazia caci cine stie cand se mai iveste….daca marea devine agitata, atunci a lua linia de ochire corect devine o mare problema. Deci considera ceea ce-ti scriu acum, ca fiind un cartus exploziv care-ti patrunde intre ochi si te arunca la 3 metrii distanta.
    Executarea tragerii….introduceti cartus pe teava, armati, luati linia de ochire pe saccsiv si…….foc !!
    Privitor la cutremuratoarea stire conform careia un dezaxat a ucis cu singe rece un preot la Focsani. Saccsiv, ma gandesc cu groaza daca acest dezaxat ar fi fost un tigan, cam ce s-ar fi intimplat in secta ta si ce ar fi fost la gura ta. Nici nu vreau sa ma gandesc. Din fericire stirea pe care ai lansat-o conform careia un tigan ar fi incercat sa ucida pe pr.Iustin s-a dovedit a fi o inventie (detinem argumentul de la chiar pr.Iustin). Tot din fericire, stirea lansata de tine conform careia la Cetatuia , tiganii devasteaza ruinele manastiresti, la fel s-a dovedit a fi o mare minciuna intrucat acolo tiganii sunt credinciosi chiar ajuta cum pot iar problemele sunt de o cu totul alta natura. Acuma te intreb si eu, ce ar fi fost daca as fi avut si eu un blog in care sa prezint aceasta stire in limba engleza in toata Europa accentuind ca ucigasul de la Focsani este un roman ? ce ar fi fost sa procedez asa ca tine , profitind de situatie ca sa arunc cu noroi intr-o natiune intreaga si sa instig pe altii la ura si rasism ? Vezi ?……nici macar nu mi-a trecut prin gand de cand a aparut stirea ci abia de vreo 2-3 ore mi-a venit asta in cap gandindu-ma nu la cum sa judec o natie intreaga ci la cum sa-ti proiectez tie un cartus imaginar in frunte. Eu nu am sa fac niciodata o asemenea meschinarie asa ca tine deoarece nu ma lasa constiinta, nu ma lasa Dumnezeu care ne-a creat pe toti…nu pot sa fac asta din cauza duhovnicului ce mi-a fost arhim.Arsenie Papacioc si din cauza duhovnicilor romani…..nu-mi dau voie fostii mei profesori dragi si ofitzeri, modelatorii mei….nu-mi da voie frumoasa mea sotie romanca si copiii mei…..nu-mi dau voie prietenii mei romani si nu ma lasa sa fac asta nici un amarit roman necunoscut pe care-l vad pe strada si care nu are nici o vina.
    Punct ochit, punct lovit :))……incetati tragerea ! verificati tinta……ok, tinta in flacari, cazuta la pamint…..asigurati, dezarmati si curatati arma………..!!!!
    Admini, va implor…lasati aceasta pagina cat mai mult timp la vedere. Va multumesc si Doamne ajuta !

    • floarea ( gheorghe, ileanda, dora si teodora )
      iunie 20, 2012 la 6:06 pm

      Marian,
      Nu stiu daca ma mai tii minte, ai mai sus toate nicurile sub care am comentat anul trecut pe saccsiv. Nu, nu sufar de personalitate dedublata. Parerile mele au fost intotdeauna aceleasi, indiferent de numele sub care am postat. De ce am schimbat numele? Pentru ca pe puscarias il deranjau comentariile mele care ii descopereau adevarata fata si ma trecea periodic la spam. Asa ca daca aveam ceva de zis, trebuia sa imi iau alta identitate. Si iar ajungeam la spam, fara sa jignesc pe nimeni, doar asa ca nu eram de acord cu turma lor de spalati pe creier. Tin minte ca la un moment dat erai foarte ingrijorat si vroiai sa ma trezesti. Intre timp ma bucur ca ai ajuns sa te trezesti tu.
      Despre cloaca de pe saccsiv nu mai am cuvinte. Vroiam doar sa-ti spun sa nu te mire faptul ca nu iti mai publica nimic. Asa a facut si cu mine, chiar daca multe din comentarii erau valoroase ca informatie, le-a sters. Puscariasul pocait, marele aparator al ortodoxiei, care evalueaza duhovnicii si ierarhii, cauta la fata. Nu are farama de onestitate in el. Mie nu imi publica nici un ” Hristos a Inviat”, in timp ce marele Casanova G-man da altora lectii de crestinism si ii balacareste pe toti. Apoi tot el vorbeste de iubire. dar uita ce mi-a facut mie. Cand i-a zis unul ca se vor lamuri dupa moarte, s-a ofensat. oare cand m-a pus pe mine pe ignore si si-a schimbat numarul de telefon , unde credea ca ne vom lamuri???
      Ii reamintesc eu : La revedere G-man, la Marea Judecata.
      La revedere saccsiv, nu uita, minciuna are picioare scurte.

  7. Dorian
    iunie 20, 2012 la 5:18 am

    Marian
    Ehe, in ultimul tau com, nu l-ai executat doar pe el ci pe toti trepadusii cu coarne de pe blogul sau care se inghesuiau sa scuipe nu numai pe tigani dar pe oricine, de la americani la japonezi, arabi, africani si mongoli etc. Ma mir ca s-au aruncat sa-l faca mucenic pe tunisian , au uitat de rasismul lor. Omenia si bunul simt nu sint facute pentru oricine.

  8. Ilaria
    iunie 20, 2012 la 9:18 am

    Vai, saracutul saccsiv, plange si foloseste aceeasi tactica pe care a folosit-o si in cazul Nayram, caz in care nemaiavand argumente, a postat articol in care-si invita cititorii sa-l terfeleasca pe acel comentator care nu gresise cu nimic. De ce ma rog spune ca acest blog a ajuns atit de jos incat sa lase comentariile unui tigan sau a cuiva care-l critica ? Atita timp cat eu, MArian , Dorian sau oricine altcineva nu atacam ortodoxia ci raminem in spiritul ei, nu vad ce pericol am prezenta. Sa ni se arate un cuvant macar in care nu sintem in spiritul ortodox.

  9. Ilaria
    iunie 20, 2012 la 11:12 am

    A, da ? in viziunea ta saccsiv, acest blog s-a stricat doar pentru ca permite unui rrom sa se exprime si de aici primesti critica ? toate blogurile ortodoxe care te-au criticat s-au stricat numai tu ai ramas cu stacheta ridicata. Daca privim dintr-un alt unghi problema, mai toate blogurile ortodoxe s-au distantat de paranoia promovata de tine. De ce ameninti administratorul acestui blog ca mergi tu la Petru Voda si te interesezi ? asa si, ce-ai sa faci pe urma. Saccsiv, nu ti se pare ca v-ati cam impatronat de Petru Voda si oamenii trebuie sa tremure de frica in fata voastra, nu ti se pare ca-ti permiti sa ameninti pe toata lumea ? pe Ric i-ai amenintat ca le publici poze si ca-i distrugi, pe Roncea l-ai amenintat, pe multi altii i-ai amenintat, acum a venit randul acestui administrator. Cu alte cuvinte, daca i s-a permis accesul lui Marian exNorvegia aici, blogul acesta cade sub anateme dar ca pe blogul tau un preot ortodox in pers.pr.Timotei a fost calcat in picioare nu este nici o problema, blogul tau este cu aureola. Marian te-a prins foarte bine la colt si are dreptate, este vendeta lui cu tine.Da, sint romanca si ii tin partea pentru ca am fost colegi de scoala generala si-l cunosc foarte bine. Mare tupeu ai sa chiorasti omul in fata. Mergi pe Ric si citeste ce a spus el, recunoscand ca a fost vina lui cand s-a intors din Norvegia lasandu-se influentat de delirul tau. Dar ca tu i-ai propus pisiceste sa-si puna casa gaj pentru o suma infima de bani, asta nu zici. Acuzi ca un nebun ca eu sint Marian, Dorian e Marian si toti sintem Marian. Copy-pastez un comentariu postat de Dorian ca sa mai vedeti odata cine sintem noi. Cand vei da si tu saccsiv mai multe detalii, atunci vom da si noi.
    Dorian said :
    Ilaria
    Nu te teme, par.Timotei a dat dovada de mult curaj si eu ii multumesc ca a dat curs sesizarilor noastre intrand in groapa aceea si aratind tuturor celor ce vor sa inteleaga starea de decadere la care se afla saccsiv si acolitii sai . Si de ce nu, starea unei intregi natiuni (cu exceptiile de rigoare). Pe saccsiv il combatem aici dintr-un motiv lesne de dedus si inteles : pe blogul sau sintem cenzurati si pe alte bloguri nu sintem lasati sa vorbim deoarece administratorii respectivi se tem de repercusiuni (si foarte rau fac).
    Saccsiv ataca pe absolut oricine nu zice ca el, ba mai mult, stiind asa cum stim si noi ca parintele Timotei chiar este un preot, isi permite cu o ura diavoleasca sa-l defaimeze intr-un mod grotesc. Ilaria nu este Marian exNorvegia ci este Ilaria. Imi cer iertare fata de Marian si voi face putin cunoscut cine sintem noi.
    – Marian exNorvegia — fost capitan de rangul 2 in Marina Militara, actualmente
    selfemployed programmer & proiectant for Rolls-Royce Aerospace Suedia
    Ortodox, etnie rroma.
    -Dorian ——————- fost capitan de rangul 1 in Marina Militara, actualmente jurnalist de
    investigatie.Ortodox
    -Doinitza—————— profesoara de limba engleza si jurnalist de investigatie.Ortodoxa
    etnie rroma.
    -Ilaria———————-profesoara de istorie.Ortodoxa.
    -Condrea Ionut———-Selfemployed electronics & informatics engineer for Scania, Suedia.Ortodox.
    -Crina———————profesoara de religie.Ortodoxa.
    Acestia sintem cei care ne miscam efectiv in blogosfera ortodoxa. Acestora se mai adauga un parinte calugar de la o manastire din Dobrogea si un preot din Suceava. Noi sintem grupul format la initiativa lui Marian, o parte dintre noi sintem vechi prieteni si majoritatea am postat si am crezut la inceput in bunele intentii ale lui saccsiv. Avind o finantare proprie si facand o munca non-profit, ne-am propus constituirea intr-un grup compact si bine organizat pentru combaterea extremismului, delirului si a zelotismului din ortodoxia virtuala dar si in viata reala , plagi care pun stapanire in ritm accelerat pe intreaga societate romaneasca dupa ce concluzia noastra unanima a fost aceea ca nimeni nu mai are curajul sa vorbeasca de teama amenintarilor sau din diverse alte motive, indreptandu-ne astfel cu pasi repezi catre o noua dictatura de data aceasta fanatica. Toate materialele strinse (interviuri cu preoti, mari duhovnici , personalitati, interviuri, imagini si fotografii cu camera ascunsa realizate in inima grupurilor extremiste, ND, apropiatii lui saccsiv, membrii Axa etc), toate sint pregatite spre a fi publicate pe un blog pe care initial doream sa-l cream . La propunerea lui Marian, am decis sa ne oprim pe ultima suta de metrii pentru a da posibilitatea si a impinge preotii si duhovnicii sa iasa din carapace si sa vorbeasca deschis, sa arate pericolul acestor impostori si zelotisti. Chiar acesta a fost si semnul in urma caruia am decis stoparea actiunii : daca Dumnezeu va ingadui ca un preot, macar un singur preot sa aibe curajul sa vorbeasca, atunci ne vom opri si vom da tot sprijinul slujitorilor bisericii care apara si marturisesc Adevarul cu toate riscurile. Si, dupa cum s-a vazut, acesta a fost parintele Timotei, am vazut ca a mai intrat inca un preot Gabriel , preoti in fata carora ne plecam si le multumim pentru curajul de a infrunta haitele de caini inveninati. Concluzia noastra unanima a fost aceea ca a face rau printr-un blog anti-saccsiv si anti-extremism fanatic, este foarte usor, dar a cladi pe baze sanatoase credinta ortodoxa punind caramida pe caramida, este mult mai greu dar si mai satisfacator. Acum imi permit ca in numele intregului nostru grup, sa-i rog din suflet pe preoti, duhovnici, dascali, monahi si monahii sa aibe curajul sa iasa din starea de teama si inchistare si sa vorbeasca aratand in lumina adevarului caderile si periculozitatea ideilor propagate pe aceste bloguri . Va rugam din suflet dragi slujitori ai bisericii si ai Sfintului Altar, iesiti si combateti toate caderile de-a dreapta si de-a stinga , toate ereziile , paranoia si manipularile care ataca fara mila trupul bisericii lui Hristos, pentru ca voi aveti stiinta sufletelor si Harul Sfintului Duh. Nu ne lasati sa ne angajam noi intr-un teribil razboi teribil, care cu siguranta se va transpune rapid in realitate. Daca si dumneavoastra veti tacea din indiferenta, frica sau ignoranta, atunci sa nu va mire daca peste putin timp, ne vom trezi cu cutitul pus la gat de cate un fanatic care ne va obliga sa-i urmam unui saccsiv ori sa recunoastem o ortodoxie a lor proprie, fanatica si straina de dreapta noastra credinta. Sa nu ne miram cand vom vedea la actiune Inchizitia “ortodoxa” sau cand vom fi condamnati de nebuni pe motiv ca am ramas normali. Parerea mea personala este ca daca v-ati decis sa iesiti la combatere, sa evitati sa mergeti pe blogul saccsiv sau pe alte asemenea bloguri fanatice pentru ca riscati caderea in derizoriu asa cum s-a intimplat recent cu atacul dur a lui saccsiv impotriva pr.Timotei. Sau veti fi cenzurati si nimeni nu va va auzi. Combateti va rog pe siturile crestin-ortodoxe care urmeaza strict calea adevarului.Sau creati rubrici speciale pe blogurile d-voastra in care sa combateti aceste grave caderi. Doamne ajuta !

  10. Ilaria
    iunie 20, 2012 la 12:41 pm

    Bine, toata lumea este la munca si am ramas eu singura sa lupt in fata haitei lui saccsiv care se vede, nu au nici o alta treaba de facut.

  11. iunie 20, 2012 la 3:46 pm

    @ Ilaria

    Ciudat. Am sosit aici la sesizarea lui saccsiv. Ma rog, puteti ca sa-l combateti, insa faceti-o principial macar, daca nu puteti avea dragoste. saccsiv e om si e supus greselii. As vrea si eu un exemplu relevant care motiveaza folosirea la penultimul comentariu al dvs. expresia „haitele de caini inveninati”.

  12. Ilaria
    iunie 20, 2012 la 6:20 pm

    Ce interesant .Cum se pune de un scandal, hop apare si plangaciosul Moartea Lumii.

  13. rufin liban
    iunie 20, 2012 la 6:45 pm

    Marian, Ilaria, Dorian, etc,

    Deși am motive serioase să cred că sunteți una și aceeași persoană (lucru care nu contează decît etic, fondul problemei fiind altul) mă adresez grupului vostru de jurnaliști, ofițeri și profesoare, subliniind faptul că fără o cultură patristică bine pusă la punct și fără o înțelegere a duhului dreptei-credințe, riscați a combate un zelotism prin alt zelotism, un militantism prin altul. E prea mult năduf; cînd pleci de la ideea necesității unei „cruciade” împotriva „haitelor de cîini înveninați” nu poți ajunge prea departe. Rezultatul va fi o mardeală ușor incultă, presărată ici-colo cu citate de prin paterice, limonarii, sbornice și manuale de seminar.

    Ceea ce e valabil la Saccsiv e ideea de fond: elitele posedă, în sfîrșit, sculele înrobirii planetare, ortodoxia tradițională (martirică) e singurul liman. Efortul pe care l-a facut îl onorează; a pus cap la cap informații din care mulți au avut de învățat. Eu însumi încă cercetez acest blog, deși pe considerente de „toxicitate” am fost „excomunicat”. Mă rog, e chestie de gust; sunt cam provocator, mucalit, caut argumentul implacabil, îmi place erudiția.
    Ceea ce e prost ține mai mult de tact: o inapetență pentru nuanțe, tendința de ghetoizare, vînturarea ușuratică a anatemei, schematismul doctrinar, alimentarea involuntară a unui complex de cetate asediată, excesul de suspiciune, tendința spre monolog. E acolo un fel de neromânească încruntare, o lipsă de gentilețe umană, de generozitate, de ținută. Și asta nu e teologic.
    Puțin simț al umorului ar fi făcut dintr-un simplu blog premisa unei mișcări, un fenomen. Din păcate rămîne doar un blog…

    • rufin liban
      iunie 20, 2012 la 10:11 pm

      Iar cu Pr. Timotei chiar s-a sărit calul. E clar că-i preot; a încercat să introducă o anumită moderație în chestiunea cipurilor, să mai domolească nevroza, iar cine citea comentariile dumnealui cu o oarecare bunăvoință înțelegea fără greutate ce vroia să spună. Ca să-l faci harcea-parcea pentru că nu-i suficient de „apocaliptic”, e cam mult. E o golănie.

      Fiți liniștiți fraților, dacă n-o să vă mîntuiți, asta nu va avea nicio legătură cu comentariile părintelui Timotei! Aveți voi problemele voastre…

      • antuza
        august 14, 2012 la 10:18 pm

        „neromâneasca încruntare, lipsa de gentilețe umană, de generozitate, de ținută”, atribute devenite atat de romanesti in ultima vreme, se pot extinde la o buna parte a blogosferei ortodoxe. Dar ce sa-i faci, incrancenarea, refuzul dialogului,dreptatea cu orice pret, si lipsa cel putin a respectului in lupta pentru apararea credintei, nemaivorbind de dragostea crestina incremenita in proiect, duc de cele mai multe ori la un dialog al surzilor, asezonat pe ici pe colo si cu jigniri, pentru repararea orgoliului ranit.

  14. Ilaria
    iunie 20, 2012 la 7:26 pm

    „saccsiv said, on iunie 20, 2012 at 1:33 pm
    deveghepatriei

    Super tare. Pai atunci e bine. Credeam ca e doar un tigan nauc. Dar daca sunt un grup compact organizat impotriva blogurilor ortodoxe anti sistem, atunci ma bucur.
    O prigoana impotriva nationalistilor condusa de un tigan. Ce poate fi mai edificator?”
    Ha, ha, ha , ma faci sa rad draga saccsiv. Ce bine ti-ar prinde o „prigoana” care sa te transforme intr-un Motoc al zilelor noastre, nu-i asa ?
    Bloguri ortodoxe antisistem si nationaliste ? ma intreb oare care. S-o luam pe rand si am sa reformulez eu ca tu vad ca nu te pricepi :
    Blogul saccsiv – nu e un blog ortodox ci doar o secta apocaliptica.
    Blogul Moartea Lumii – un spatiu virtual plin cu pampersi.
    Noua Dreapta – o organizatie de extrema dreapta.
    Axa – o organizatie-partid politic.
    Tu de care ortodoxie vorbesti ? Nu draga mami, sintem un grup mic, dupa cate vezi care va aratam pe voi cine sinteti. Ce nu s-a enumerat sint bloguri ortodoxe si s-au detasat de voi. Da, o grupare condusa de un tigan care este mult mai roman decat tine. Cand acest tigan isi sustinea masterate si facea proiecte tu ce faceai la barbut, pierdeai sau castigai ? Cand acest tigan iesea in misiune cu un vapor de razboi tu erai bisnitar sau recuperai bani de la amarati ? Uite ca acest tigan este un roman cu care constantenii se mandresc . Ne mandrim ca o firma puternica asa ca Rols Roys are in stafful ei decizional un roman de-al nostru si daca Dumnezeu il ajuta va aduce un stabiliment de la Rols la noi la Constanta Pe cand blogul sectei tale de cine este condusa ? de un raufacator care loveste nveninat chiar si in preoti ortodocsi romani. Ce roman cu judecata normala nu s-ar rusina cu tine ?

  15. Marian exNorvegia
    iunie 20, 2012 la 11:53 pm

    woooooow !! Ce se-mtampla aici fratilor. Ies din tura, deschid netul si ce vad….mult fum , tipete si vaiete. Ce poate face un singur amarit de cartus proiectat intitial sa-l arunce pe saccsiv la 3 metri in aer. Uite ca a sarit ca broasca la fiert 10 metri in aer si nu se mai opreste din sarituri. Ba chiar toata corabia sa arde cu scantei. Eu imi amintesc bine ca era un cartus , nu un proiectil. Din ce material o fi construita corabia sa ? Posibil din paie amestecate cu balegar…..la prima scanteie se aprinde. Acum imi explic de ce vad mereu acolo dansuri, lumini si chiuituri…..de fapt sunt flacari, tipete si sarituri la balta…..echipajul lor se joaca cu focul linga paie:))
    Nici nu stiu cu ce sa incep si cu cine.
    @Ilaria
    O eroina inimoasa, a tinut piept saraca aici toata ziulica. O plecaciune cavalereasca din partea mea.
    @ Floarea
    Ce faci mai fata ? pe unde mai umbli ? nu-mi vine sa cred si ma bucur ca am acum posibilitatea sa-mi cer iertare ca te-am articulat odata pe saccsiv, cand ma cuprinsese si pe mine delirul iar pe „saccsiv pe bloc” au fost niste pamflete nesfirsite prin care l-am „pedepsit” pe G-man. N-am mai apucat acolo sa vorbesc cu tine. Stiu, te-nteleg perfect. Sa vezi tu ce-a patiti nick-ul Gaspar care le ura in noaptea de anul Nou La multi ani iar ei ii ziceau piei satana, securistule, prostule, esti de la patriarhie, esti ariverinoka, esti Bataiosu, esti un blestemat etc.
    @novaccin
    Asa este, nu avem dragoste si-l combatem pe saccsiv „neprincipial” . El insa, fiind om supus greselii dupa cum spuneti, poate ataca bine mersi pe oricine foarte principial dupa cum bine puteti observa. Problema cred ca este la noi….ori suntem neoameni, ori suntem oameni ne-supusi greselii. Un exemplu relevant care motiveaza folosirea ……off Doamne, daca ati sti cat ma oboseste ipocrizia !!!….mai pe scurt si la obiect, daca doriti sa stiti ce inseamna haite de caini inveninati, mergeti va rog pe blogul saccsiv si intrebati unul din urmatoarele lucruri :
    – saccsiv, stiind ca pr.Timotei era un slujitor al bisericii, de ce ati permis atacuri josnice impotriva dansului ?
    – saccsiv, ai tu rolul Sfintului Ioan Botezatorul asa cum ti-au zis niste comentatori ?
    – saccsiv, de ce lovesti in ierarhii Bisericii ? nu crezi ca ar fi mai bine ca biserica sa-si rezolve problemele in sinul ei ?
    – In numele cui faci indemnuri ?
    – De ce esti anonim ?
    – ce treaba au artele martiale cu crestinismul ?
    – ce a facut Hristos cu biciul in Templu ?
    – spune ca nu esti de acord cu palmuirea si bataia necredinciosilor.
    – spune-i ca cipul nu este lepadare ci este doar un semn premergator pecetluirii.
    -spune acolo ca ai intilnit tigani buni, credinciosi.
    – intreaba-l daca este gata sa moara pentru credinta lui. Daca nu, atunci de ce-i intreba pe alti ciumpalaci acest lucru ?
    – De ce permite ca nebunii sa dea anateme (blesteme) ?
    -De ce crede ca dragostea nu este o solutie in vremurile din urma.
    Mai sunt inca cel putin 200 de intrebari dar nu-mi vin acum in minte. Este suficient atit. Dar te rog insa…..sa nu care cumva sa te intorci aici muscat tot si tipind in gura mare…..nu avem vaccin antirabic :))
    @ Rufin Liban
    Salutare….te stiu de pe vremea cand postam si eu acolo si te stiu si de pe Ric. Da, corect….elite, inrobire, indosariere, cipuri, conspiratie, masonerie, legaturi etc. Nu i-am contestat aceste lucruri. Totusi Rufine, tu chiar crezi ca toate acele legaturi si ramificatii puse cap la cap toata aceasta increngatura, a fost descifrata de saccsiv ? Sincer acuma….crezi ca el a facut-o sau i-a parvenit gata facuta ? apoi daca a prelua articole din media gata facute de altii (munca altora) sau articole preluate de pe alte bloguri ortodoxe, gandite de acei administratori, sau informatii preluate de la postacii sai si modificate genetic :)) deci daca asta se cheama informatie utila, atunci sa ma ierte Dumnezeu, Mircea Badea este sfintul profet al Romaniei. Citeste macar de forma articolele pampersilor de la…..stai sa vad cum il numea Ilaria……aha, Moartea Lumii :)) unele, surprinzator, sunt chiar elaborate meticulos. chiar crezi ca ei le elaboreaza in acest ritm accelerat, sau le parvin gata facute ?
    Cat priveste pr.Timotei, deja s-a scris o tona aici…..din punctul meu de vedere, saccsiv este vinovatul principal.
    -Stia ca este preot si inca unul cu greutate
    -Stia ca lovirea preotului cu fapta sau vorba aduce mari necazuri si urgii.
    Era atit de greu sa avertizeze : fratilor, abtineti-va de la atacuri impotriva sa. Era atit de greu sa cenzureze atacurile ? Dar nu a facut-o. De ce oare ?
    Daca stia ca pr.Timotei este asa cum chiar saccsiv l-a terfelit, atunci de ce ia permis accesul acolo ? iti spun eu de ce….din 2 motive :
    1) a gasit momentul prielnic pentru a se razbuna pe dinsul ptr. ca parintele i-a dat cateva calificative aici.
    2) stia ca va obtine trafic mare.
    In incheiere….suntem toti unul singur, asa cum saccsiv este singur la butoane :))
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    @ saccsiv
    Stai sa-ti mai dau 2 dupa ceafa, se pare ca te ridici de la pamint ametit :))
    Am citit articolul tau in care ai scris mult si nu ai zis nimic de fapt. Deci pina la urma care e treaba cu mine ? ca te-a bulversat ce ti-am trimis, stiu asta. Arata-mi ce nu este adevarat din ce ti-am zis caci asta ne intereseaza. Tu ai scris ce ai vazut postat aici si ai tradus sectantilor. Omule…n-ai demontat nimic din ce am scris eu. Mai ales comentariul acela cu demontarea logicii tale, te-ai fofilat iarasi. Apoi faci acest blog latrina uitand ca blogul tau este o hazna plina ochi. De ce condamni acest blog ? pentru ca ne ingaduie ? asta este irelevant. Si ce-ai vrea, sa-ti ceara tie permisiunea cine sa posteze si cine nu ? ce sa scrie si ce nu ? De cand ai devenit tu politistul blogosferei ortodoxe ? de cand dai tu calificative : acela e blog stricat, acela este bun. De cand dai tu si in ce calitate dai calificative preotilor : acela este bun , acela nu este, acela este anticip deci ne mantuieste, celalalt doar ne induhovniceste, deci nu e bun. Restul te-a intrebat Ilaria. Ai facut o mare zarva cu privire la spusele pr.Timotei despre pr.Iustin Parvu si din acest motiv l-ai atacat iarasi facandu-l in fel si chip. am citit de 10 ori spusele pr.Timotei si nu vad ce a scris asa incat te-a facut sa cazi in isterie precum o fata mare ? A zis ca a vorbit cu pr.Iustin despre cipuri si ca pr.Iustin pe linga faptul ca a oscilat, i-a dat dreptate lui, pr.Timotei. Adica in final cipul nu este lepadare ca nu are cum sa existe o lepadare inconstienta ci ca va fi lepadarea constienta. Ca cipul este intradevar un pericol ce atenteaza la libertatea persoanei dar nu este acesta lepadare ci lepadare este atunci cand ti se cere in mod constient sa te lepezi de Hristos. Ca altfel daca ar fi lepadare inconstienta , nu s-ar mai numi lepadare. Ce este atit de greu de inteles ? Aa, ca nu esti tu de acord, asta e altceva…asta nu conteaza. In rest cu ce spui ca l-a atacat pr.Timotei pe pr.Iustin ca eu nu am vazut decat vorbe de lauda si respect la adresa pr.Iustin. Ca a spus despre dinsul ca oscila ? pai din cauza voastra ma ordinarilor ca-l asaltati necontenit cu delirul vostru pina l-ati adus pe sarmanul parinte la suprasaturatie.
    Deci in concluzie, ce-ai zis astazi ? n-ai zis nimic, doar ai sarit ca broasca din oala in tigaie si din tigaie in oala.
    Doaaamne…totusi, cu un singur cartus…:))
    Ma iertati acum , merg la somn si va zic Noapte buna si Crucea lui Hristos sa ne apere in timpul somnului.

    • rufin liban
      iunie 21, 2012 la 7:59 am

      Marian,

      Servus. Cred că harta conexiunilor oculte nu e neapărat rezultatul perspicacității lui Vasile, dar că a prilejuit confruntarea ei cu doctrina ortodoxă altfel decît prin intermediul unor lucrări științifice, ci mai direct, mai interactiv, mai la îndemînă, îl onorează. Eu am recomandat articolele de pe blogul SACCSIV celor nefamiliarizați cu tema fără teama că s-ar vătăma cu ceva. Acum, să fiu sincer, la riscul de paranoia te expui și dacă urmărești emisiunile lui Măruță; sau cele de la Trinitas. După o tură de Măruță ai impresia că nu mai există decît idoți pe lume, iar după 5 minute de Trinitas zici că ai murit și că ai ajuns în rai cu îngerii, cu patriarhul Daniil, cu purtătorul de cuvînt Stoica și cu Mihai Bucă.

      Nu cred că Vasile e „instrumentul cuiva”, după cum nici despre mine nu cred că aș fi Patapievici sau că aș lucra în Patriarhie (cum la un moment dat mă convinseseră frații). Mai cred că pentru un serviciu de informații serios, grupul de reflecție apocaliptică – saccsiv, n-ar fi decît, cel mult, ceva exotic; minoritatea încruntată a BOR. Și cum BOR nu prezintă niciun pericol, nici „falanga” cu pricina nu prezintă. După cum nici poporul român nu pune probleme. Ce probleme să pui cînd n-ai spart nici o bancă dar ți-ai făcut istorie din ciordeli? Înțelegi metafora…Pe cine interesează unii care și-au apărat „sărăcia, și nevoile, și neamul”? Am contat doar ca resurse, și cine le-a vrut, le-a avut. Așa că nu m-aș osteni prea tare să studiez viitoarele mișcări ale acestui popor. Ele sunt previzibile. Ce evenimente poți produce în timpul somnului? Cel mult să te-ntorci de pe-o parte pe alta. Dar asta nu merită atenție.
      Ca să meriți atenția, trebuie să prezinți semne de organizare, să se simtă un gust pentru sistem. Doar Mișcarea Legionară a făcut excepție, dar fenomenul legionar a fost unul mai mult aromânesc decît unul românesc. O experiență ratată pentru că s-a transformat treptat într-o afacere valahă.

      Așa că prea multă vîlvă.

  16. Bogdan Ioan
    iunie 21, 2012 la 12:15 am

    Salutare. Tare cred si eu ca Rufin ca Marian, Dorian, Ilaria sunteti cam multi intr-unul. Desi ii recunosc si lui saccsiv anumite minusuri (nu dau detalii ca sa nu pun arme in mana dusmanilor) nu pot sa nu ii recunosc anumite lucruri pe care le-a facut si le face (le trec sub tacere ca sa nu se simta mai ceva ca altii). Cat despre tine (scuze,voi) din ceea ce vorbesti denota multa frustare. Ocupate de problemele tale de servici si de mantuire. Multa sanatate si iti doresc sa te mantuiesti.
    P.S.: Rog frumos (daca se poate) administratorul prezentului blog, pentru cunostiinta nostra, de a preciza daca Marian, Dorian si Ilaria au acelasi IP. Multumesc pentru intelegere si iertare de deranj. Doamne ajuta!

    • Aetos33
      iunie 21, 2012 la 3:32 pm

      Marian, Dorian si Ilaria au IP-uri diferite

  17. Marian exNorvegia
    iunie 21, 2012 la 12:20 am

    Inca un cartus pentru saccsiv asa…ca de nani bun :
    Te superi ca eu sau altii iti spunem puscarias si probabil gandesti ca daca nu ai fi recunoscut tu acest lucru, nu am fi avut de unde sa stim. Concluzia : suntem rai si nemilosi….corect.
    Varianta inversa :
    Daca eu nu as fi avut bunul simtz sa recunosc de la bun inceput pe haznaua ta ca eu sunt tigan , tu nu ai fi avut de unde sa sti si deci nu mai aveai cum sa-mi zici cu atita impaunare : tiganul Marian exNorvegia. Concluzia : ….esti idiot caci ti se raspunde pe logica si pe limba ta si nu iti convine sau mai exact nu intelegi. Deci daca tu nu-ti intelegi propria logica, atunci cum sa intelegi lucruri mult mai adanci ?
    Eu nu ma supar oricum, daca tu ai ales sa nominezi persoane adaugandu-le la ineput apartenenta etnica si toata lumea este de acord (caci suntem liberi sa facem ce vrem) atunci si eu am decis sa nominez persoane adaugandu-le la ineput PROFESIA. Exemplu :
    -Tiganul Marian exNorvegia.
    – Puscariasul Vasile
    Hai ca suna bine….imi place. Nb.

    • Bogdan Ioan
      iunie 21, 2012 la 12:43 am

      Apropo. Uitasem de blogul Sacsiv pe bloc facut de tine. Ce apare pe acolo denota si mai multe. Parca tu nu ai avut lovitpana acuma in preoti. Din cate imi aduc aminte ai si pus ceva poze (false sau adevarate, nu stiu). Nu mai zic nimic de respectivul blog. Las pe altii sa traga singuri concluziile. Sa te mantuiesti. Doamne ajuta!

      • bia_bianca
        iunie 24, 2012 la 4:09 pm

        Am ajuns aici dand clik pe linkul postat de saccsiv. Intr-o societate obisnuita sa aplaude surogatele, plagiatul, tabloidele si non-valoarea, am avut placuta surprindere sa citesc cele mai pertinente si punctuale comentarii. Felicitari comentatorilor , ma bucur ca exista (inca) romani nepatati de compromisuri.
        – definitie postaci
        # agenti platiti de firmele care detin situri online cu scopul de a face reclama firmelor respective.

        # agenti platiti de siturile si blogurile de socializare pentru a crea discutii si a genera trafic.

        # agenti platiti de securitate pentru a otravi discutiile si pentru a arunca indoiala si neincredere.

        Caracteristica lor comuna este aceea ca in general, nu respecta o linie anume, nu ataca esenta ideii ci directioneaza discutiile pe un cu totul alt plan, punind accent pe detalii nesemnificative si creand o mare confuzie. Bogdan Ioan, te incadrezi din pacate la ultima categorie.
        @Ilaria
        Intr-unul din comentarii, spui ca „restul blogurilor ortodoxe s-au distantat de saccsiv”. Ceea ce nu stiu multi (si poate ca nici voi), este ca toata blogosfera ortodoxa romaneasca se afla sub indrumarea si strictul control al securitatii. Pe toate blogurile pe care veti merge spre a demasca pe unul sau altul , veti fi alungati ; deasemeni blogul pe care ati dori sa-l faceti pentru scopul vostru, va fi imediat cenzurat si blocat de toate platformele.Nu sunteti primii, au existat si altii inaintea voastra. Deschideti ochii copii.

  18. Ilaria
    iunie 21, 2012 la 9:40 am

    Draga Bogdan Ioan. De apreciat ambitia d-voastra in a sustine si a ne convinge aproape fortat ca sintem una si aceeasi persoana. Daca va face sa va simtiti mai bine , credem si noi ca d-voastra ca maimuta rumega. Acum sper sa fiti multumit. Despre blogul saccsiv pe bloc, intrebati-l pe liderul d-voatrsa spiritual saccsiv, sau pe doamna Rozalia Pop, cine este administrator.
    Ps : a ruga frumos „daca se poate” sa se puna la dispozitia oricui sau sa se faca publice adresele de IP, E-mail sau alte date cu caracter personal intra la categoria ilegalitati, nu vi se pare ? Daca ati bagat de seama, atunci cand un vizitator al oricarui sit se logheaza ori pur si simplu doreste sa posteze un comentariu i se cer cateva date personale despre care vizitatorul este asigurat ca nu se vor face publice. Face parte din etica fiecarui sit. Situl care face publica adresa IP. e-mail sau orice informatie cu caracter personal al unui vizitator care i-a acordat increderea denota lipsa eticii si a deontologiei profesionale. De reclama proprie pe care singur si-o face respectivul sit nu mai vorbim. O zi buna sa aveti.

    • Bogdan Ioan
      iunie 21, 2012 la 12:49 pm

      Invata sa citesti te rog frumos. „Rog frumos (daca se poate) administratorul prezentului blog, pentru cunostiinta nostra, de a preciza daca Marian, Dorian si Ilaria au acelasi IP. ” Nu am cerut adresa ta de IP ci doar sa zica daca sunt aceleasi sau nu. Multa sanatate. Vorbaria multa saracia omului.

      • Ilaria
        iunie 21, 2012 la 12:58 pm

        :))

  19. rufin liban
    iunie 21, 2012 la 10:50 am

    Și dom’le, e antihristic să faci din etnie un argument, dar și dintr-un eșec ispășit un permanent stigmat.

  20. iunie 21, 2012 la 8:28 pm

    Ca administrator, nu putem face publice datele personale ale comentatorilor. Însă, într-adevăr, putem spune dacă o persoană trimite păreri, observații, alte comentarii sub nume diferite.
    De cele mai multe ori este foarte simplu să identificăm rețeaua din care a fost trimis un comentariu. În seria comentariilor de mai sus, cel puțin unul dintre voi ați postat comentarii de la calculatoare diferite/ router wireless (nu spun numele, căci nu e bine)! E foarte simplu să postezi un comentariu de acasă sub un nume, de la serviciu cu un alt nume și tot așa… Repet, nu vreau să dau numele!

    Rugămintea mea este să încetați cu astfel de comentarii care nu-și au nici rostul, nici locul potrivit! Vă abateți cu mult de la postarea inițială și dați dovadă de o lipsă cruntă de respect, în primul rând!

    Vă rog să înțelegeți de bună-cuviință acest lucru și să ne încadrăm în limitele subiectului respectiv. În caz contrar, vom proceda la eliminarea definitivă a tuturor comentariilor făcute de pe aceste adrese IP și chiar la blocarea accesului pentru acești utilizatori!

    Mulțumim penru înțelegere!

    • Ilaria
      iunie 21, 2012 la 9:21 pm

      Parerea mea este ca ar trebui eliminate toate comentariile deoarece absolut nici unul nu s-a referit la articolul care se gaseste la inceput de pagina ci intr-o cu totul alta directie, altceva de adaugat la ce s-a scris pina acum n-ar mai fi.

    • ELENA
      iunie 21, 2012 la 10:34 pm

      Cred ca e un lucru foarte bun sa stergeti toate comentariile care nu au legatura cu articolul postat si sa nu mai permiteti mutarea unui conflict care nu ne priveste pe acest blog.Marturisesc ca in ultimile zile comentariile de aici mi-au dat o stare de total disconfort.Si cred ca nu acesta e scopul blogului acesta.Ma iertati!

  21. Dorian
    iunie 21, 2012 la 11:01 pm

    Admini
    Va multumesc mult de tot, ceea ce s-a transmis, a fost receptionat si va rog frumos, stergeti urgent absolut tot ce s-a scris aici referitor la acest conflict inclusiv din urma si banati definitiv nick-urile Dorian, Marian exNorvegia, Doinitza si Ilaria. Ma iertati si pe mine.

  22. Marian exNorvegia
    iunie 22, 2012 la 2:38 am

    Gata, sunt prezent si eu. Admini, stiu ca pe mine m-ati asteptat ptr. explicatii si multumire. Da, eu sunt acela….imi pare nespus de rau, acesta este sistemul programat pe care-l folosesc. Am renuntat la sinceritatea pe internet de cand am patit-o urit de tot (nu cu prea mult timp in urma) si de cand am constatat pe propria piele si inclusiv prin teste ca sinceritatea te poate costa scump. Una din dovezi o aveti scrisa mai sus. Oricum decizia finala se luase de aseara sa nu se mai posteze nimic aici asa incat va rog s-o iertati pe Ilaria ca a dat curs unei provocari din partea celor ce sunt interesati de detaliile tehnice ale postarilor ci nu de ideea transmisa. Ca de….asa-i la noi….jucatorii pe teren studiaza calitatea gazonului si duritatea crampoanelor in loc sa loveasca balonul.
    @Doamne Elena
    Imi pare nespus de rau ca v-am stricat dulcele confort si-mi cer mii de scuze. Noi, intradevar am poposit aici putin chiar pentru a crea disconfort cuiva anume , deci eram perfect constient ca vom agita apele. Ma inclin pina la pamint in fatza dumneavoastra si-mi cer permisiunea sa va sarut mina (presupun, deosebit de fina). Sa aveti o noapte linistita doamna Elena si somn dulce tihnit :))
    Admini, va multumesc inca odata in numele tuturor, va pup si va imbratisez. Inainte sa ma retrag si eu, as vrea sa va spun o mica povestioara adevarata cu talc ce m-a avut ca protagonist in copilarie……
    In Scoala Generala, aveam in clasa o huiduma de coleg inalt si solid, cum s-ar spune …mare si mult. Genul de mamut fara prea multa minte. Asta era teroarea clasei si tuturor ne era frica de el. Avea si ceva pe fix….i se punea deodata pata pe cate cineva si trebuia sa-si faca damblaua. Avea un stil nesuferit bai frate…te apuca cu mina de gat, te stringea pina te incovoiai la pamint , timp in care te intreba :
    – Cine e smecher ?…si tu raspundeai :
    -Baloo e smecher…..si el iarasi :
    -Cine e baiat frumos ?…..si tu raspundeai :
    – Baloo este baiat frumos (asta era porecla lui).Doamne, si era atit de urat ca te infiorai.
    Numai asa scapai din strinsoare. Nebunia asta a lui incepuse undeva de prin clasa a-5 a si a continuat am inteles pina la liceu. Cine stie de unde i se tragea. Degeaba au vociferat unii parinti la sedinte, nimeni nu l-a schimbat din obiceiul asta. Iar noi nu opuneam niciodata rezistenta ca era mai rau, luai bataie de spital. Cand se intimpla sa i se puna pata pe mine…..vaaaaiii….era dezastru. Va dati seama ca stiindu-ma si tigan nu scapam numai cu strinsoarea de gat ci ma alegeam cu tot tacamul ( suturi, trinte, picioare in stil kung-fu) deveneam un adevarat sac de box. Am indurat aceasta teroare dintr-a 4 pina la sfirsitul clasei a 7 a. Acasa nu am suflat niciodata o vorbulita ca tata facea urit de tot cand auzea ca am patit ceva. Nu va mai zic ca in visele noastre cele mai frumoase (ale celorlalti baieti) Baloo minca bataie de la fiecare dintre noi, fiecare se visa un erou :))
    Intr-una din zile (clasa 7 a) mi-a venit randul la incasat box. Ca de obicei m-a prins de gat cu mina, eu singur varandu-mi capul pe sub bratul sau….m-a strins puternic si m-a intrebat :
    -Cine e smecher ?
    -Baloo e smecher…zic eu.
    -Cine e baiat frumos ?
    Eu tac din gura cu o inconstientza nebuneasca caci ptr. prima data simnteam ca spun ceea ce nu simt.
    -Cine e baiat frumos ? ….si ma stringe si mai tare.
    – Tu nu esti frumos…i-am zis.
    -Ce-ai zis ma ? si ma pune la pamint incepind a ma lua la pumni.
    -Ia mai zi odata, cum este Baloo ?
    – Esti urat….esti urat cu draci.
    Cred ca s-a dezlantuit ca o fiara…el cu pumnii si picioarele, eu mai tare-i ziceam adevarul…ca este urat.
    In fine…acasa m-am intors aproape desfigurat, insa paradoxal eram fericit. Uitasem si de frica lui si de durere….eram fericit. Pentru prima data in viatza mea m-am simtit liber si am gustat parfumul libertatii. Niciodata nu am uitat acel moment care si-a pus amprenta puternic pe viatza mea ulterioara. Nu stiu ce a facut tata ca a tisnit ca un fulger din casa….niciodata n-am aflat ce a facut ca Baloo de a doua zi ma evita cu desavarsire.
    Aveam sa-mi dau seama abia peste cativa ani de zile ca practic fusesem primul din clasa care i-a zis ca este urat, ia zis adevarul dar niciodata nu a contat asta pentru mine…ci doar faptul ca m-am simtit liber. De atunci, am tinut cu dintii la ceea ce castigasem. Am trecut prin foarte multe constringeri si situatii limita in care am avut de ales. De cele mai multe ori am ales urgia dar mi-am pastrat libertatea si astfel am putut sa rad in continuare si sa fiu fericit. Am realizat la un moment dat ca daca sunt constrins sa zic un lucru impotriva a ceea ce simt eu, pentru o perioada mai lunga, devin trist , ma inchid si in scurt timp ma imbolnavesc. Pentru ca sunt fals si creierul meu intra in alarma ca ceva nu functioneaza corect. Apoi da impulsuri la inima si inima se imbolnaveste. Astfel am realizat ca poti deveni un cadavru umblator, in viatza si asta doar pentru un confort temporar, doar ca sa fac pe placul unui Baloo care vrea sa auda mereu cat de frumos este el. Baloo poate fi inlocuit cu lumea. Sa faci ceva pe placul lumii . Si m-am speriat de aceasta situatie….mi-am zis ca niciodata nu vreau sa ajung un cadavru in viatza ci vreau sa fiu liber ca sa pot sa rad, sa alerg, sa tzopai si sa cant ceea ce-mi place mie, sa ascult muzica ce-mi place mie. Am mai observat ceva legat de libertate…..cand te simti liber si poti sa razi, esti fericit. Si cand esti fericit pentru ca esti liber, intineresti …mergi contra timpului. Si mi-a fost draga aceasta libertate. Sincer sa va spun, am platit scump pentru ea, extrem de scump dar merita. Pentru ca inima iti este usoara si ea multumeste continuu lui Dumnezeu. Cred ca multumirea cu fericire, continua la Dumnezeu, este asemanatoare smereniei cu lacrimi…..ambele sunt bineplacute lui Dumnezeu. Libertatea are cel mai placut parfum dumnezeiesc insa pina la parfumul ei, trebuie mai intai sa-i simti gustul. Si ea are gust de singe.
    Va imbratiseaza cu drag si va prezinta onorul, Marian exNorvegia, fost ofitzer al Marinei Militare in slujba lui Dumnezeu…..si a Patriei. Dar ca sa va ofer un moment de sinceritate,de la o vreme prefer doar in slujba lui Dumnezeu.
    Ps : nu uitati va rog sa stergeti, asa cum zicea Dorian, nick-urile impreuna cu IP-urile noastre.

  23. rufin liban
    iunie 22, 2012 la 6:49 am

    Mariane, scrii bine frate, ai talent, ai condei sprinten, povestea cu Goliath curge bine, e vie și tandră, fă ceva, adună povestile astea că sigur mai ai, dă-ți drumul la scris, șlefuiești apoi cu atenție fraza, sună a Salinger ce ai făcut tu acolo. Mișto tare. Chestia cu libertatea…fain tare.
    Felicitări!

  24. adelin
    iulie 10, 2012 la 5:07 pm

    Multumirea este o forma de fericire, mult placuta lui Dumnezeu asemenea smereniei cu lacrimi! Sanatate trupeasca si sufleteasca, Mariane!

  1. iulie 9, 2012 la 10:45 pm

Lasă un comentariu