Prima pagină > Ştiri > EXCLUSIV: „CARTONAŞ GALBEN” AL SFÂNTULUI SINOD PERMANENT PENTRU MITROPOLITUL HRISOSTOM DE MESSINIA

EXCLUSIV: „CARTONAŞ GALBEN” AL SFÂNTULUI SINOD PERMANENT PENTRU MITROPOLITUL HRISOSTOM DE MESSINIA

CITIŢI ŞI https://acvila30.wordpress.com/2012/02/07/ieri-la-pomenirea-sf-fotie-cel-mare-mitropolitii-pavlos-de-glifada-si-hrisostomos-de-messinia-si-au-scos-cutitele-video/

 

EXCLUSIV: „CARTONAŞ GALBEN”

AL SFÂNTULUI SINOD PERMANENT PENTRU MITROPOLITUL HRISOSTOM DE MESSINIA

Scrie Romfea.gr 13.32

          EXCLUSIV – Sfântul Sinod al Bisericii a hotărât în şedinţa de astăzi să-l schimbe din referent în cadrul Ierarhiei din martie (Sinodul Mare) pe Mitropolitul de Messinia şi să-l înlocuiască cu Mitropolitul Ioil de Edessa, dându-i indirect „cartonaş galben” Mitropolitului Hrisostom pentru divergenţa publică pe care a avut-o cu organul suprem administrativ al Bisericii (Sfântul Sinod Permanent) [citiţi şi https://acvila30.wordpress.com/2012/02/07/atunci-cand-pana-in-loc-de-cerneala-se-umple-cu-fiere/ şi https://acvila30.wordpress.com/2012/01/12/decizie-apel-a-sinodului-bisericii-greciei-privind-arestul-preventiv-al-egumenului-efrem/ ]

          Mitropoliţi sinodali au semnalat la Romfea.gr că evoluţiile şi conjuncturile au pretins schimbarea referentului şi modificarea temei.

          Amintim că Înalt Preasfinţitul Mitropolit Hrisostom de Messinia ar fi avut de susţinut o omilie în cadrul Ierarhiei pe tema chestiunilor preoţeşti (εφημεριακά = referitor la perioada de timp cât un preot este paroh într-o parohie – n.tr.).

          Cu toate acestea, în locul său, potrivit informaţiilor Romfea.gr, va ţine omilia Mitropolitul Ioil de Edessa pe tema crizei economice şi problemele cu care se confruntă Biserica Eladei.

          De menţionat că în cele din urmă Sfântul Sinod Permanent a căzut de acord în unanimitate să fie schimbat referentul.

          Informaţii Romfea.gr mai menţionează că toţi arhiereii sinodali nu şi-au ascuns nemulţumirea referitoare la hotărârea Mitropolitului de Messinia de a demisiona din Comisia Sinodală. [citiţi şi https://acvila30.wordpress.com/2012/02/13/demisia-mitropolitului-hrisostomos-de-messinia-slava-domnului/ ]

          „Dacă vrea să demisioneze, să-i fie într-un ceas bun Înalt Preasfinţitului. De ce însă trebuie să şi-o dea pe goarnă?!” – a declarat un membru al Sfântului Sinod Permanent, comentând hotărârea lui kyr Hrisostom.

          De asemenea, în şedinţa de astăzi, a fost aprobat regulamentul referitor la evaluarea şi selectarea clericilor, care va fi dezbătută în Sfântul Sinod al Ierarhiei, avându-l ca referent pe Înalt Preasfinţitul Mitropolit de Filippi.

          În final, referitor la postul de radio al Bisericii, Sfântul Sinod Permanent insistă pe poziţia sa ca postul să continue să funcţioneze „numai să existe flexibilitate şi din partea celor ce lucrează acolo”, a declarat pentru Romfea.gr un membru al Sinodului.

 

Traducere https://acvila30.wordpress.com, sursa: romfea.gr 

Categorii:Ştiri

Lasă un comentariu