Prima pagină > Diverse, Noi pagini de Sinaxar > MUNCHEN, 5 FEBR. 2012: RUŞII ÎL CANONIZEAZĂ ÎN GERMANIA PE NOUL MUCENIC ALEXANDRU SCHMORELL. ROMÂNII CÂND ÎI VOR CANONIZA PE NOII LOR MUCENICI?! (VIDEO)

MUNCHEN, 5 FEBR. 2012: RUŞII ÎL CANONIZEAZĂ ÎN GERMANIA PE NOUL MUCENIC ALEXANDRU SCHMORELL. ROMÂNII CÂND ÎI VOR CANONIZA PE NOII LOR MUCENICI?! (VIDEO)

Alexandre Schmorell, activist anti-nazist, a aparţinut mişcării studenţeşti “Trandafirul alb”.

El a fost executat în 13 iulie 1943 în închisoarea Stadelheim din Munchen pentru activitate anti-nazistă şi pentru mărturisirea credinţei ortodoxe. Proclamarea canonizării sfântului a avut loc pe 4 şi 5 februarie la Munchen.

Alexandre Schmorell s-a născut în 1917 în Orenburg. Mama sa era rusoaică, iar tatăl său german. Alexandre a rămas ortodox până la moarte. În 1942, Alexandre, care era sudent la medicină, împreună cu prietenul său Hans Scholl şi cu alţi prieteni din mişcarea studenţească mai sus amintită au început să răspândească manifeste anti-hitleriste şi să propovăduiască credinţa creştină ortodoxă. În 1943, acest grup de rezistenţă a fost descoperit, iar membrii său au fost condamnaţi la moarte şi ghilotinaţi.

SFINTE NOULE MUCENICE ALEXANDRU, ROAGĂ-TE LUI DUMNEZEU PENTRU NOI!

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu