Prima pagină > Ştiri > EPISCOPUL CIPRIAN CÂMPINEANUL ÎN ŢARA SFÂNTĂ PENTRU NEGOCIERI

EPISCOPUL CIPRIAN CÂMPINEANUL ÎN ŢARA SFÂNTĂ PENTRU NEGOCIERI

EPISCOPUL CIPRIAN CÂMPINEANUL ÎN ŢARA SFÂNTĂ PENTRU NEGOCIERI

Episcopul Ciprian în Ţara Sfântă pentru negocieri

Luni, 18 aprilie 2011

În Ierusalim se găseşte de ieri, conform informaţiilor exclusive ale „Romfea.gr”, Preasfinţitul Episcop Ciprian Câmpineanu al Patriarhiei României.

Episcopul Ciprian a ajuns în Ţara Sfântă după conflictul care a izbucnit între cele două patriarhii referitor la construcţia bisericii şi paraclisului la casa de oaspeţi a Bisericii Române.

Informaţiile „Romfea.gr” arată că Episcopul Ciprian a transmis Patriarhului Theofilos gândurile Patriarhului Daniel pe această temă.

De asemenea, aceleaşi informaţii arată că Patriarhia României încearcă să găsească o soluţie într-un mod irenic şi diplomatic, cu toate că biserica a fost construită fără permisiunea Patriarhului Ierusalimului.

Cu toate acestea, Patriarhia, în ciuda avertismentelor continue, încearcă să rezolve problema ivită pe baza Dreptului Canonic pentru evitarea unei rupturi între cele două Biserici.

”Românii prin această acţiune violează Sfintele Canoane şi ating tema imixtiunii într-o eparhie străină”, a declarat către Romfea.gr un membru al Frăţiei Sfântului Mormânt.

Merită să semnalăm că arhiereii comentează că nu este improbabil ca în cazul în care confruntarea ajunge la extreme din cauza atitudinii intransigente a Patriarhiei României, să se şteargă din Dipticele (Pomelnicul) Patriarhiei Ierusalimului numele Patriarhului Daniel.

Cu toate acestea, şi participarea Preasfinţitului Episcop Ciprian la Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Învierii de sărbătoarea Duminicii Stâlpărilor a fost comentată negativ.

TRADUCERE: https://acvila30.wordpress.com 

Categorii:Ştiri

Lasă un comentariu