Prima pagină > Fără categorie > MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA: SĂ NU VĂ PIERDEŢI COMOARA!

MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA: SĂ NU VĂ PIERDEŢI COMOARA!

Să nu vă pierdeţi comoara voastră!

Să nu vă pierdeţi cea mai preţioasă comoară a voastră, Ortodoxia. Este ştiut că în ultimii ani multe erezii, cu toate mijloacele de care dispun, încearcă să vă abată de la credinţa ortodoxă. E groaznic, în special pericolul din partea unei mişcări, care se numeşte ecumenism. Partizanii acestei mişcări anti-ortodoxe urăsc Ortodoxia şi se luptă să creeze o nouă religie. Ecumenismul, precum zice pururea pomenitul cleric sârb Iustin Popovici, este o panerezie, ca una ce ocroteşte toate ereziile.
Dar voi, iubiţii mei, creştini-ortodocşi elini, bărbaţi, femei şi copii, rămâneţi ataşaţi faţă de Ortodoxie

(Florina, 22.06.1993, Către conaţionalii din Australia)

Categorii:Fără categorie
  1. Caliopie
    octombrie 8, 2010 la 8:22 am

    Sa fim la straja!
    Si daca va fi nevoie de lupte mai darze,sa le ducem,pentru ca
    ACUM E DOAR PRELUDIUL UNEI ASTFEL DE CIOCNIRI.
    Daca va fi nevoie – nu stim ce ne rezerva Domnul – ,
    daca va fi o astfel de situatie,fie ca Domnul sa ridice
    NOI LUPTATORI AI CREDINTEI NOASTRE ORTODOXE.

    (din Omiliile catre tineri, a Parintelui Augustin,Aparatorul Ortodoxiei)

  2. Aetos33
    octombrie 13, 2010 la 12:05 am

    Il rugăm pe părintele Vasile Gavrilă să citească mai întâi cărţile Mitropolitului Augustin de Florina, sau măcar scurta biografie din ele, si articolele publicate in romana despre adormirea, inmormantarea si parastasul sau, pentru a intelege că vlădica Augustin nu a fost stilist, ci in deplină comuniune cu Biserica Ortodoxă a Eladei şi cu Ortodoxia Universală şi pentru a nu mai dezinforma pe închinătorii bisericii ruse din Bucuresti. Cred că e destul de sugestiv pentru apartenenţa IPS Sale la Ortodoxia Universala faptul că la înmormântarea vlădicăi Augustin, Patriarhul Ecumenic şi ecumenist Bartolomeu a trimis un necrolog pe care l-a citit IPS Ioil de Edessa. Există fotografii în care IPS Augustin apare lg. fostul Întâistătător al Bisericii Eladei – Hristodoulos, care a zis pe când trăia: ”Noi, ceilalţi episcopi, când vom muri, ne vom stinge. Dar Stareţul tău Augustin va fi proclamat sfânt” …

    ARHIEPISCOPUL HRISTODUL: ”Noi, ceilalţi episcopi, când vom muri, ne vom stinge. Dar Stareţul tău Augustin va fi proclamat sfânt”.

    Trisaghion pentru fericitul întru adormire Mitropolit Augustin Kandiotis la Patriarhia Ecumenică

    SĂ STĂM BINE, SĂ STĂM CU FRICĂ, SĂ LUĂM AMINTE! „ŞI NEBUNUL CÂND TACE TRECE DREPT ÎNŢELEPT!”. ÎNTÂI NE INFORMĂM ŞI APOI NE DĂM CU PĂREREA. IERTARE NOUĂ ŞI LUMINARE DVS.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu