Prima pagină > Ştiri > P.S. ARTEMIE, EPISCOPUL CANONIC DE KOSOVO, A FOST ARESTAT – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

P.S. ARTEMIE, EPISCOPUL CANONIC DE KOSOVO, A FOST ARESTAT – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

EPISCOPUL ARTEMIE A FOST ARESTAT. AU SPART UŞA CAMEREI SALE ŞI L-AU ARESTAT FĂRĂ CA EL SĂ SE ÎMPOTRIVEASCĂ.


Ο Θεοδόσιος με αστυνομικούς μπήκε στο Μοναστήρι που ήταν οι μοναχές με την ηγουμένη Σάρρα και τις πέταξε έξω. Οι μοναχές δεν έφεραν καμμία αντίσταση. Βγήκαν στον δρόμο τραγουδώντας.

Teodosie împreună cu poliţiştii a intrat în Mănăstirea în care erau monahiile  cu egumena Sarra şi le-a aruncat afară. Monahiile nu au arătat nicio împotrivire. Au ieşit în drum cântând.

Αυτά που έγιναν στον Ιερό Χρυσόστομο και στους μεγάλους πατέρας της Εκκλησίας επαναλαμβάνονται στην Σέρβικη Εκκλησία.
Οι προδότες στεφανώνονται και οι αληθινοί ποιμένες διώκονται.

Cele care s-au întâmplat Sfântului Ioan Gură de Aur şi marilor părinţi ai Bisericii se repetă în Biserica Serbiei. Trădătorii sunt încoronaţi, iar adevăraţii păstori sunt prigoniţi.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=17132)

Categorii:Ştiri
  1. Maria
    noiembrie 20, 2010 la 1:49 pm

    Doamne miluieşte!

  2. Caliopie
    noiembrie 20, 2010 la 2:39 pm

    Dumnezeule Mare si MultMilostiv,Indurate,
    ai grija de cei prigoniti pentru Sfanta Ta Biserica, Curata Ortodoxa,
    in fruntea caruia se afla prigonit de neispravitii tradatori,VREDNICUL MARTURISITOR AL SFINTEI CREDINTE,IUBITORUL DE DREPTATE SI AL ADEVARULUI SLUJBAS,P.S.ARTEMIE – VLADICA AL POPORULUI BINECREDINCIOS!

    Sa ne unim in duh de rugaciune zilnic,in miez de zi si de noapte,pentru acoperirea de lucrarea vrajmasilor, care s-a abatut asupra binecredinciosilor crestini ce apara Sfanta Credinta Ortodoxa,
    Sfintei Maicute a noastra,Preacurata si Nevinovata,Maicii lui Dumnezeu, cu acatiste si paraclise,izbivire din necazuri si prigoniri sa daruiasca.

    HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!
    AMIN.

  3. Mihail si Zoe
    noiembrie 20, 2010 la 3:05 pm

    Unde este adevarata iubire pentru Hristos Domnul si Mantuitorul nostru,care trebuie sa se manifeste cu credinta mare acum in Postul Nasterii pe pamant a Dumnezeului Intrupat?
    Unde este dragostea pentru aproapele pe care ne-a dat-o ca pilda Atotiubitorul si Atotmilostivul Iisus Hristos si pe care au popovaduit-o apoi Apostolii Sai si Sfintii Parinti?
    Preasfanta Treime, milostiva fii P.S. Artemie!
    Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,toti Sfintii din ceruri, toate puterile ceresti si toti ingerii din ceruri, milostivi fiti P.S. Artemie!
    Iisus biruieste! Amin !

  4. DOINA-ELENA
    noiembrie 20, 2010 la 3:29 pm

    „Şi pe când mergeau ei pe cale, zis-a unul către El: Te voi însoţi, oriunde Te vei duce. Şi i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini şi păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului n-are unde să-Şi plece capul”-evanghelia acestei zile.De atatea ori se intampla ca si oamenii sa traiasca lucruri greu de inteles, de acceptat. Ca si Fiul Omului, batranul episcop nu are unde sa-si plece capul si traieste vremuri extrem de grele, de umilinta, detentie si in cel mai bun caz , prigoana..Ce putem face? Este o zona a lumii in care interese financiare au ucis, martirizat, fara sovaiala in numele acelui zeu pagan la care se inchina-banul.Regret cumplit ceea ce se intampla in ceea ce reprezenta in copilaria mea Iugoslavia, o tara vecina in care exista un filon de democratie.Am traversat-o in vara anului 2006, tari surori, orase intregi ciuruite de gloante, iar in Zagreb(Croatia)am trait cel mai urat lucru din toate pelerinajele noastre.Eram la o biserica ortodoxa in centrul orasului si…in timpul vecerniei a urmat o bataie cumplita in biserica, un „civil” l-a batut pe un cetatean(sarb,croat?-nu am aflat) in stilul militienesc pe care teoretic il stiam si noi.Atat de rau, atat de infricosator, incat ne-am urcat speriati in autocar si am plecat fara sa mai vizitam orasul. Ma intreb ce ar trebui sa facem acum? Sa ne rugam pentru episcopul Artemie, Dumnezeu sa-l intareasca in credinta, sa-i daruiasca vorbele cu care sa-i lumineze pe ceilalti,sa ne rugam pentru pacea lumii, pentru izbanda dreptei credinte!Citeam aseara, parintele Sofian Boghiu cand povestea despre detentia sfintie sale in inchisorile comuniste alaturi de alti martiri ai neamului nostru, fixa doar reperele desi a fost vorba de multi ani de tortura.A iubit inchisoare pentru cat de bine a curatat sufletul!Sa-i dorim episcopului Artemie putere si asa nevrednici(ma refer la mine)sa ne rugam pentru el si lume!

  5. noiembrie 20, 2010 la 3:33 pm

    Έτσι είναι! Οι άγιοι άνθρωποι πάντοτε διώκονται!

  6. Iustina M.
    noiembrie 21, 2010 la 12:53 am

    Slavă lui Dumnezeu pentru acest mărturisitor și apărător al credinței, Vlădica Artemie!
    Din păcate, acest caz nu e deloc singular…mulți părinți sunt prigoniți, din ce în ce mai des, sub diferite mijloace, pentru dreapta mărturisire (văzând cazuri concrete și în BOR). Sunt vremuri grele, într-adevăr! Credința ne este încercată prin cele mai diverse moduri, de la mic la mare…

    De ce ne este teamă să reacționăm? Oare a fi creștin nu înseamnă îndeosebi a mărturisi credința? …oricând, oriunde și oricum! Cum poate să-ți fie teamă de pierderea unei funcții, de caterisire, de alungarea din mănăstire, episcopie, când știi că mărturisești Adevărul? Unde sunteți toți cei care susțineți lupta împotriva ecumenismului, cei mici și ”mari”?

    Unde e răspunsul și atitudinea Bisericii Ortodoxe Române, mădular precum Biserica Ortodoxă Sârbă al Dreptei Credințe, la toate aceste evenimente? Ne mândrim că primim vizita Patriarhului Ecumenic, a numeroși catolici din Europa, etc… dar uităm în vremurile grele, se pare, ce înseamnă a fi CREȘTIN!

    Fie voia Domnului întotdeauna! Trăim vremuri care pentru unii înseamnă trezire, iar pentru majoritatea tăcere, lașitate, teamă de a pierde funcția, etc…
    Domnul și Maica Sa să ne lumineze și să ne întărească în aceste clipe de încercare din partea vrăjmașilor, iar ierarhilor noștri să le dea puterea de a mărturisi fără teamă și de a răspunde acestor acțiuni mișelești!

    Doamne, Iisuse Hristoase, întărește-l pe Vlădica Artemie întru dreapta mărturisire!

  1. noiembrie 21, 2010 la 3:48 pm

Lasă un comentariu