Prima pagină > ORTODOXIE > Conferinţa Consiliului Mondial al Bisericilor continuă la Palatul Patriarhiei

Conferinţa Consiliului Mondial al Bisericilor continuă la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei continuă conferinţa organizată de Consiliul Mondial al Bisericilor şi Patriarhia Română

 

Conferinţa Consiliului Mondial al Bisericilor continuă la Palatul Patriarhiei. Tema dezbaterilor din acest an este „Platforma globală pentru reflecţie teologică 2010. Unitate şi misiune astăzi: mărturii şi opinii venite de la cei marginalizaţi”.

 

        Întâlnirea reuneşte delegaţi ai Bisericilor membre ale Consiliului, care timp de 4 zile analizează modul în care categoriile sociale defavorizate şi marginalizate pot fi reprezentate în bisericile din întreaga lume.

         Participanţii se vor deplasa, mâine, în parohia „Toţi Sfinţii Români” din cartierul bucureştean Rahova, unde se află o comunitate numeroasă de etnie romă.

         „Delegaţii vor vizita Biserica ‘Toţi Sfinţii Români’ din cartierul Rahova. Acolo, preoţii parohi vor realiza o prezentare a activităţii misionare pe care parohia o desfăşoară în rândul populaţiei de etnie romă. Vor avea, de asemenea, o întâlnire cu profesorii care predau religia ortodoxă în limba romani. Delegaţii vor vizita şi Parohia ortodoxă Coptă pentru a vedea modul în care migranţii îşi organizează viaţa lor religioasă aici la Bucureşti”, a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Daniel Buda, secretar executiv pentru relaţiile bisericeşti şi ecumenice în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor.

         Conferinţa se va încheia duminică, atunci când va fi redactat un document de lucru ce se va constitui ca bază pentru întrunirea de anul viitor. 

        Consiliul Mondial al Bisericilor este o organizaţie creştină internaţională înfiinţată în 1948 care reuneşte, în prezent, 349 de Biserici, confesiuni şi asociaţii creştine din peste 110 ţări şi teritorii din întreaga lume. Biserica Ortodoxă Română este membră în acest for din anul 1961.

 

Sursa:   Basilica.ro

Categorii:ORTODOXIE
  1. Mircea
    octombrie 8, 2010 la 7:36 pm

    Dragii mei,

    Ce are loc, de fapt, este CURATIREA BISERICII ! Cei care nu pastreaza curatia Adevarului Ortodox, se scot pe ei insisi afara din Biserica lui Hristos ! Cei care aleg sa ramina cu Hristos sunt cei care aleg marturisirea dreptei credinte ortodoxe, pastrarea curata a Adevarului Ortodox cu orice risc, cu suferinte. Acestia vor fi in turma cea mica a Domnului nostru Iisus Hristos, raminind in Biserica Sa !

    CURATIREA BISERICII SE INTIMPLA !

    DOAMNE AJUTA !

    Mircea

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu