Prima pagină > Anunţuri, BISERICA CEHIEI ŞI SLOVACIEI > 3 aug. 2012: A ADORMIT MITROPOLITUL IOAN DE PRESOV (BISERICA CEHIEI ŞI SLOVACIEI)

3 aug. 2012: A ADORMIT MITROPOLITUL IOAN DE PRESOV (BISERICA CEHIEI ŞI SLOVACIEI)

A ADORMIT MITROPOLITUL IOAN DE PRESOV

Astăzi, 3 august 2012, la orele dimineţii, a adormit la vârsta de 75 de ani Înaltpreasfinţitul Ioan, Mitropolit de Presov, ca vechime în hirotonie cel mai bătrân arhiereu al bisericii Cehiei şi Slovaciei.
Fericitul întru adormire Mitropolit de Presov şi exarh al Slovaciei Ioan, în lume Jan Holonic, s-a născut 1937 în Slovacia.
În anul 1958, după absolvirea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Presov – Ceho-Slovacia de atunci, a fost hirotonit ca diacon şi preot căsătorit, în 1983, după adormirea soţiei a fost ales şi hirotonit episcop de Michalovce – Slovacia, iar în 1998 a fost ridicat la rangul de mitropolit, conform Tomosului referitor la autocefalia Bisericii Cehiei şi Slovaciei.
În anul 2006, după adormirea Preferictului Mitropolit Nicolae de Presov şi Arhiepiscop al Cehiei şi Slovaciei este ales Mitropolit de Presov şi exarh al Slovaciei.
Fericitul întru adormire mitropolit Ioan a fost onorat pentru opera sa bisericească atât cu distincţii biserceşti, cât şi de stat. Veşnica lui pomenire!

Traducere: https://acvila30.wordpress.com; sursa: http://www.romfea.gr

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: