Prima pagină > ECUMENISM, PATRIARHIA ANTIOHIEI > Scrisoarea Patriarhului Antiohiei către Papa Benedict

Scrisoarea Patriarhului Antiohiei către Papa Benedict

Scrisoarea Patriarhului Antiohiei către Papa Benedict

 *
 

În vederea vizitei pe care Papa Benedict al XVI-lea o va face în Liban, între 14 și 16 septembrie 2012, Sanctitatea sa Ignatie al IV-ea, Patriarhul Antiohiei și al Orientului a trimis o scrisoare Papei.

Din ea, spicuim:

„Sanctiatea voastră, noi, oamenii de aici, din Orientul Mijlociu, merităm să trăim într-o manieră demnă și prosperă, pentru care ne rugăm în permanență și cu orice ocazie”. Cu aceste cuvinte începe scrisoarea adresată suveranului Bisericii Romano-Catolice, înaintea vizitei sale în Orient, în decursul căreia papa va trimite un text de chemare apostolică tuturor patriarhilor ca,tolici latini din Orient.

Scrisoarea continuă astfel:

„Cu mare bucurie am aflat de vizita Sanctității voastre, succesor al Sfântului Apostol Petru, în Antiohia, noi înșine fiind succesorul Sfinților Apostoli Petru și Pavel în Antiohia, cetatea unde pentru prima oară discipolii lui Hristos s-au numit creștini. Antiohia este locul de unde credința creștină s-a transmis lumii întregi”.

Scrisoarea continuă arâtând problemele grave de natură politică, socială și etnică a creștinilor din Orientul Mijlociu, și îngrijorarea legitimă a comunității creștine internaționale cu privire la această situație.

„Pacea, Sanctitate, nu se realizează decât atunci când în lumea întreagă vocea noastră, a primaților Bisericilor, se aude tare și clar în toate instanțele mondiale”.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.orthodoxie.com via doxologia.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: