Prima pagină > BISERICA CIPRULUI, PATRIARHIA MOSCOVEI > Arhiepiscopul Ciprului cere ajutor Rusiei pentru eliberarea nordului ţării

Arhiepiscopul Ciprului cere ajutor Rusiei pentru eliberarea nordului ţării

Arhiepiscopul Ciprului cere ajutor Rusiei pentru eliberarea nordului ţării

*

În cadrul unei reuniuni a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, în prezenţa Preafercitului Kirill, Patriarhul Moscovei, Arhiepiscopul Ciprului, Preafericitul Hrisostom, a cerut ajutorul Bisericii Ruse pentru eliberarea teritoriilor ocupate în 1974.

 El a subliniat faptul că Ciprul a fost victimă a unei invazii barbare care continuă până astăzi, o invazie asemănătoare invaziei naziste din 1941. Ierarhul cipriot a arătat că prin forţa armelor, Turcia a ocupat 38% din teritoriul Ciprului, a alungat populaţia creştină şi a lansat o politică de nivelare şi epurare etnică fără precedent.

De asemenea regimul instaurat a furat toate tezaurele Bisericii. Într-o manieră barbară şi criminală, turcii au smuls mozaicurile bizantine şi frescele de pe pereţi şi le-au vândut pe piaţa neagră de artă.

Ca urmare a invaziei turceşti din 1974 în nordul Ciprului, 133 de biserici, capele şi mănăstiri au fost profanate, 78 de biserici au fost transformate în moschei şi 15000 de icoane au fost furate.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.orthodoxie.com via doxologia.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: