Prima pagină > PATRIARHIA MOSCOVEI > Slujbă Arhierească de Duminica Mare la Catedrala “Nașterea Domnului” (PHOTO)

Slujbă Arhierească de Duminica Mare la Catedrala “Nașterea Domnului” (PHOTO)

Slujbă Arhierească de Duminica Mare la Catedrala “Nașterea Domnului”

*

În ziua prăznuirii Sfintei Treimi, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, însoțit de un numeros sobor preoțesc, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala “Nașterea Domnului” din Chișinău.

Această sărbătoare a fost un deosebit prilej de bucurie duhovnicească pentru tânărul Vadim Zlotea, ipodiaconul Înalt Prea Sfinției Sale, absolvent al Academiei Teologice din Chișinău, care a fost hirotonit în treapta de diacon. Cu ocazia acestui binecuvântat prilej, Vlădica Vladimir a urat nou-hirotonitului diacon să fie și în continuare un vrednic slujitor al Bisericii strămoșești și în timpul vieții sale pământești să ia aminte la faptele apostolilor și ale tuturor celor care și-au trăit viața slujind Domnului, pentru a fi un viu exemplu binecredincioșilor creștini, însetați de cuvântul Adevărului.

Tot astăzi, diaconul Samuil Bacarji s-a învrednicit de hirotonire în treapta preoțească, motiv pentru care Întâistătătorul l-a felicitat și i-a urat să fie vrednic de această chemare, muncind neostenit pentru luminarea și mântuirea poporului binecredincios.

Nou-hirotoniții slujitori au mulțumit Mitropolitului pentru frumoasele felicitări și sfaturile prețioase, jurând credință Bisericii și supunere fiască.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Vecerniei cu cititrea rugăciunilor de îngenunchere, unde slujitorii dimpreună cu numeroșii enoriași au mulțumit Bunului Dumnezeu pentru binefacerile Sale, cerând și în continuare mila și îndurarea Atotțiitorului pentru toată fapta cea bună.

După încheierea serviciului divin, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir l-a salutat pe domnul Koce Trajanovski, primarul orașului Skopje, capitala Macedoniei, care, aflându-se într-o vizită de lucru la Chișinău, a ținut să viziteze Catedrala “Nașterea Domnului” pentru a aprinde o lumânare și a se închina sfintelor icoane.

Vlădica Vladimir a apreciat gestul creștinesc al înaltului oaspete și a menționat că vizitele creștinilor din străinătate sunt de fiecare dată un prilej de deosebită bucurie, aceste evenimente fiind unele dintre cele mai frumoase dovezi ale comuniunii și dragostei dintre frați.

Domnul Trajanovski a mulțumit Mitropolitului Vladimir pentru cuvintele călduroase și a declarat că vizita întreprinsă la Chișinău l-a convins o dată în plus de traincele legături spirituale și prietenia dintre cele două popoare.

  1. MM
    iunie 5, 2012 la 12:30 pm

    O fi intervenit personal la primarul Skopiei pentru mitropolitul canonic al Republicii FYROM întemniţat în condiţii dubioase? Bine ar fi! Mă întreb din ce comunitate face parte primarul. Din ce canonică? Putea fi penit în biserică să aprindă lumânări?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: