Prima pagină > Diverse, PATRIARHIA MOSCOVEI > Adresarea creştinilor ortodocşi din Moldova către mitropolitul Vladimir, în legătură cu adoptarea legii antidiscriminare

Adresarea creştinilor ortodocşi din Moldova către mitropolitul Vladimir, în legătură cu adoptarea legii antidiscriminare

Adresarea creştinilor ortodocşi din Moldova către mitropolitul Vladimir, în legătură cu adoptarea legii antidiscriminare

 

Înalt Preasfinţite Vladimir, Vladîca Mitropolit,

Noi, creştinii ortodocşi din ţară care ne-am adunat astăzi în faţa Parlamentului să mărturisim deschis hotărîtul nostru “NU!” Legii anti-discriminare, sîntem puşi într-o stare cu adevărat vrednică de plîns: am ajuns să ne adresăm pe această cale păstorilor noştri, am fost lăsaţi ca în acest moment de cumpănă pentru întreaga ţară şi întregul popor să strigăm dintru adîncul sufletului:

De ce ne-aţi lăsat singuri în faţa lupilor? De ce Mitropolia a luat apă în gură şi nu-şi ridică glasul împotriva uneltirilor stăpînirii? Cum se face că pînă acum preasfinţiţii părinţi s-au făcut că nu aud îngrijorările turmei cuvîntătoare, că nu văd cum se încearcă pervertirea noastră ca familii şi ţară? De ce pînă acum Mitropolia nu a dat nici un aviz critic împotriva aşa-zisei „noi” variante a „Legii anti-discriminare”? De ce Mitropolia a promis public că a convenit cu conducătorii de vîrf ai statului că înainte de votare legea va fi dezbătută în comisii şi acum se lasă fraierită de fariseii de la guvernare? De ce nu s-a binecuvîntat pînă acum ieşirea la proteste, cu toate că se ştia bine că poporul este gata să vină din orice colţ al ţării? Vladîca, unde Vă este biciul lui Hristos şi palma Sfîntului Nicolae?

Cu fiască supunere, dar şi cu adîncă nedumerire ne întrebăm dacă n-aţi uitat ce grele jurăminte aţi dat la propria hirotonire, acelea de a păstori, a veghea şi a apăra turma creştinească de atacurile duşmăneşti, aşa cum mărturiseşte şi Sfîntul Ierarh Ioan Gură de Aur: „Căci cel ce stăpîneşte, trebuie a fi mai strălucit decît soarele şi a avea o viaţă neprihănită, încît toţi trebuie să ia exemplu de la el, de la viaţa lui. Trebuie a fi veşnic veghetor a trăi cu duhul, a fi plin de rîvnă, să ardă după adevăr, încît ziua şi noaptea, mai mult ca un general, trebuie a supraveghea tabăra, a munci şi a sluji, grijindu-se pentru toţi şi pentru toate”.

Înalt Preasfinţite Mitropolit,

Am ajuns în pragul prăpastiei. Legea de discriminare a oamenilor normali este pe cale să fie votată de falşii „aleşi ai poporului” (în afară de unii care au declarat că nu vor vota), acei Iuda care s-au vîndut „partenerilor externi” pe bani şi funcţii. Dar, cu adevărat, în această stare jalnică nu am ajuns din cauza trădătorilor de la putere de la care nici nu ne aşteptăm la altceva, ci dintr-o altă pricină, cu totul gravă şi de neînchipuit pentru o ţară ortodoxă: poporul creştin a fost lipsit cu desăvîrşire de sprijinul, de grija părintească a ierarhilor Bisericii. Cine dacă nu Dvs. trebuie să trageţi clopotul luptei celei pentru valorile naţionale, creştineşti, morale? Cine dacă nu Dvs. trebuie să săriţi în apărarea turmei care este sfîşiată din toate părţile de lupii cei care deja şi pielea de oaie şi-au scos-o? Nu în zadar Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul ne preîntîmpină: „Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale. Iar cel plătit şi cel care nu este păstor, şi ale cărui oi nu sînt ale lui, vede lupul venind şi lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le risipeşte.” (Ioan 10:11-12)

Vladîca Vladimir,

Timpul diplomaţiilor a trecut. Compromisul înseamnă trădare. Tăcerea înseamnă lepădare. Alegerea Vă aparţine: să fiţi cu poporul sau să luaţi osîndă pentru cîrdăşia cu trădătorii de la guvernare.

Dumnezeu să Vă întărească întru alegerea creştinească!

În cazul lipsei unei reacţii hotărîte la această Adresare a noastră şi a luării unei atitudini canonice de excomunicare a celor care vor vota legea respectivă, vom fi nevoiţi în cel mai grabnic mod să aducem la cunoştinţa episcopatului Patriarhiei Moscove (în frunte cu Patriarhul) despre situaţia din Mitropolia Moldovei.

12/25 mai 2012

Sursa: www.teologie.net

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: