Prima pagină > ECUMENISM, PATRIARHIA BULGARIEI > PREŞEDINTELE BULGARIEI ÎL INVITĂ PE PAN-ERETICUL PAPĂ ÎN BULGARIA ORTODOXĂ A SFÂNTULUI FOTIE CEL MARE. PAPA PROMITE CĂ SE VA GÂNDI SERIOS LA ASTA.

PREŞEDINTELE BULGARIEI ÎL INVITĂ PE PAN-ERETICUL PAPĂ ÎN BULGARIA ORTODOXĂ A SFÂNTULUI FOTIE CEL MARE. PAPA PROMITE CĂ SE VA GÂNDI SERIOS LA ASTA.

25 mai 2012

Preşedintele Bulgariei către papa:

„Invitaţia noastră este deschisă, aşa cum este şi ţara noastră. Bulgarii şi-au deschis inimile pentru papa”

Βουλγαρία: Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Πληρώνει Παραδοσιακά Επίσκεψη στον Πάπα

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a vizitat Vaticanul pentru a participa la sărbătorirea zilei de 24 mai 2012– Ziua Alfabetului Slav şi a Literaturii şi Culturii Bulgare. Preşedintele bulgar şi delegaţia ce-l însoţea (în care şi doi clerici ortodocşi) au fost primiţi de papa Benedict al XVI – lea.

Rosen Plevneliev a dăruit papei un ou pascal lucrat cu mare artă cu o înălţime de 2 metri şi o copie a unei icoane de la începutul secolului al XIX – lea. În timpul aceleiaşi întâlniri particulare, a reînnoit invitaţia sa către papa Benedict al XVI – lea de a vizita Bulgaria. „Invitaţia noastră este deschisă, aşa cum este şi ţara noastră. Bulgarii şi-au deschis inimile pentru papa”, a declarat Preşedintele Bulgariei.

A adăugat şi că Bulgaria nu este doar un paradis al stabilităţii, dar ar putea să transmită şi un mesaj puternic restului lumii. Papa Benedict al XVI – lea a mulţumit pentru invitaţie şi a promis că o analiza cu seriozitate. „Am primit o recunoaştere adâncă aici, la Vatican”, a comentat Preşedintele Plevneliev.

Citiţi şi: Clerici ortodocşi bulgari la papa împreună cu preşedintele Bulgariei

Traducere: https://acvila30.wordpress.com/; sursa: http://aktines.blogspot.com

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.wordpress.com], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.wordpress.com.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

  1. stelus
    mai 27, 2012 la 6:55 pm

    si Basescu l-a invitat pe papa in Romania, se pare ca e o moda intre presedintii balcanici …

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: