Prima pagină > BISERICA ELADEI > MITROPOLITUL DOROTEI DE SYROS: „ACEST POPOR A OFERIT RÂURI DE SÂNGE” (FOTO)

MITROPOLITUL DOROTEI DE SYROS: „ACEST POPOR A OFERIT RÂURI DE SÂNGE” (FOTO)

MITROPOLITUL DOROTEI DE SYROS:

 ,,ACEST POPOR  A OFERIT RÂURI DE SÂNGE” 

*

sirou-peiraias

AUTOR: EMILIOS POLIGHENIS

          Cu strălucire şi cu participarea a sute de credincioşi a avut loc astăzi luni, 21 mai 212, în biserica Sfinţilor Constantin şi Elena din Pireu o strălucită coliturghisire arhierească pentru praznicul Sfinţilor.

          Protos al Dumnezeieştii Liturghii a fost Înaltpreasfinţitul Mitropolit Dorotei de Syros, împreună cu care au slujit  Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim de Pireu şi Preasfinţitul Gavriil, Episcop de Diavlia, arhisecretar al Sfântului Sinod al Bisericii Eladei.

          Dumnezeiescul cuvânt l-a propovăduit Mitropolitul Dorotei de Syros, care s-a referit la contribuţia adusă de Marele Constantin Bisericii şi istoriei.

          Kyr Dorotei n-a ezitat să se refere şi la relaţiile dintre Stat şi Biserică, aşa cum au fost conturate de dragostea şi afecţiunea Marelui Constantin faţă de Biserică.

          De asemenea, Mitropolitul de Syros s-a referit şi la acei uituci ai evenimentelor istorice, care vor să conteste că acest popor a ridicat în spatele lui greutăţi pentru întreaga lume şi a oferit râuri de sânge la căderea Constantinopolului (în 1453), în anul 1821, în Smirna şi în genocidul din Pont.

          În continuare, a mulţumit Mitropolitului Serafim de Pireu pentru invitaţia de a participa şi a conduce hramul în minunata biserică a Sfinţilor Constantin şi Elena din Pireu.

          Referindu-se la Mitropolitul Serafim a subliniat printre altele: ,,Mitropolitul vostru este o personalitate covârşitoare şi oricine dialoghează cu el întotdeauna se va folosi duhovniceşte”.

          De asemenea, kyr Dorotei a mulţumit parohului bisericii, Părintelui Ioannis Panaghiotis, pe care l-a numit activ şi iubitor de bine.

          De menţionat că la rândul său Mitropolitul de Pireu a mulţumit Mitropolitului de Syros pentru cuvintele lui frumoase, precum şi pentru prezenţa sa. De asemenea, i-a mulţumit Preasfinţitului Episcop Gavriil de Diavlia, care a slujit şi la vecernia praznicală de ieri cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena.

Traducere: https://acvila30.wordpress.com ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.wordpress.com], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.

Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.wordpress.com .

Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Categorii:BISERICA ELADEI
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: