Prima pagină > BISERICA ELADEI, PATRIARHIA ECUMENICĂ > SFÂNTUL MUNTE ATHOS: „CEREM MENŢINEREA REGIMULUI DE IMPOZITARE EXISTENT ANTERIOR!”

SFÂNTUL MUNTE ATHOS: „CEREM MENŢINEREA REGIMULUI DE IMPOZITARE EXISTENT ANTERIOR!”

CITIŢI PE ACEEAŞI TEMĂ:

https://acvila30.wordpress.com/2012/05/12/relatiile-dintre-sfantul-munte-athos-si-statul-elen-se-indreapta-spre-o-ruptura/

  https://acvila30.wordpress.com/2012/05/03/relatiile-dintre-muntele-athos-si-atena-sunt-in-pragul-rupturii-sfanta-chinotita-intentioneaza-sa-declare-sfantul-munte-sub-persecutie/    

https://acvila30.wordpress.com/2012/05/04/actul-consiliului-de-ministri-referitor-la-suma-alocata-de-la-buget-sfantului-munte

Sfântul Munte Athos:

„Cerem menţinerea regimului de impozitare existent anterior”

 

Marţi, 15 mai 2012

Scris de Emilios Polighenis


S-a întrunit ieri, luni, 14 mai 2012, la Karyes, Sfântul Munte Athos, Sfânta Sinaxa Dublă Extraordinară a Reprezentanţilor şi Întâistătătorilor celor 20 de Sfinte Mănăstiri din Muntele Athos.

Potrivit informaţiilor Romfea.gr, tema care a preocupat Sfânta Sinaxă Dublă Extraordinară a fost: Consecinţele impunerii ultimelor măsuri de impozitare asupra supravieţuirii Sfântului Munte.

Aceleaşi informaţii Romfea.gr precizează că Sinaxa Părinţilor Aghioriţi s-a ocupat şi de articolele „iresponsabile”, după cum le-a caracterizat Sinaxa, referitoare la aşa-zisa întrerupere a relaţiilor Sfântului Munte cu statul elen.

Mai exact, Sfânta Sinaxă precizează: „Este nevoie să declarăm în toate direcţiile că Sfântul Munte constituie parte inseparabilă a statului elen, iar pentru rezolvarea problemelor sale încearcă să colaboreze constructiv şi fructuos cu reprezentanţii lui”.

Părinţii aghioriţi accentuează şi faptul că sunt alături de poporul elen în această criză spirituală şi economică generală.

În alt punct, Sfânta Sinaxă subliniază: „Sfântul Munte constituie o entitate spirituală milenară, pe care fiecare dintre ctitorii sfintelor mănăstiri l-au înzestrat cu metocuri rurale în afara hotarelor lui, astfel încât acesta să poată supravieţui şi să-şi îndeplinească misiunea sa istorică şi duhovnicească”.

„Astfel, în evenimentele istorice ale Neamului şi în luptele pentru Renaşterea Naţională, Sfântul Munte a reuşit să participe şi să ajute cu sacrificiu de sine, oferind monahi, provizii şi comori nepreţuite. Mai mult, în anul 1924, a oferit aproximativ 1.200.000 de stremata [= unitate de măsură echivalentă cu 1000 de metri pătraţi – n.tr.] de teren agricol pentru reabilitarea refugiaţilor de pe urma catastrofei din Asia Mică”.

În altă parte spun: „După eliberarea Sfântului Munte de jugul otoman, statul elen a recunoscut toate cele menţionate mai sus şi a întărit vechiul său regim de autoguvernare, printr-un articol special în Constituţia elenă şi printr-o Declaraţie Comună în Uniunea Europeană. În acest regim juridico-legal se prevede şi menţinerea unui regim special de impozitare”.

Părinţii aghioriţi spun că acest tratament legislativ special a fost anulat în ultima vreme, astfel că acum  se impune o impozitare insuportabilă a proprietăţilor imobiliare din afara Sfântului Munte, de la care provin veniturile care ajung doar pentru întreţinerea elementară (nu pentru refacerea) clădirilor, pentru traiul monahilor şi găzduirea pelerinilor.

De asemenea, Sfânta Sinaxă Dublă a Sfântului Munte, deoarece această problemă este de importanţă vitală şi de supravieţuire, cere, aşa cum a cerut tuturor guvernelor, menţinerea regimului de impozitare existent anterior pentru Sfântul Munte, lucru care a fost înţeles de către conducerea politică şi există bune speranţe pentru reglementarea sa legislativă.

În sfârşit, părinţii aghioriţi se roagă ca Dumnezeu să întărească poporul elen cu răbdare, dar şi să-i lumineze pe liderii politici să găsească cea mai bună soluţie pentru Patrie şi pentru Sfântul Munte Athos.

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.wordpress.com], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.wordpress.com.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Traducere: https://acvila30.wordpress.com/; sursa: romfea.gr

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: