Prima pagină > BISERICA ELADEI, Mari duhovnici > ARHIEPISCOPUL ATENEI ŞI A TOATĂ ELADA: „PROBLEMELE NU SE REZOLVĂ CU ASPIRINE!” (PHOTO)

ARHIEPISCOPUL ATENEI ŞI A TOATĂ ELADA: „PROBLEMELE NU SE REZOLVĂ CU ASPIRINE!” (PHOTO)

1792414

Arhiepiscopul Ieronim:

 „Problemele nu se rezolvă cu aspirine”

(FOTO)

Luni, 14 mai 2012

Larisa, Romfea.gr, 23.34

Cu o strălucire deosebită, capitala Thesaliei, Larisa, cinsteşte şi anul acesta pe ocrotitorul şi apărătorul ei, ajutătorul şi întâistătătorul ei, pe Sfântul Ahile, Episcopul Larisei, făcătorul de minuni şi izvorâtorul de mir.

În după-amiaza zilei de luni, 14 mai, cu mare strălucire şi solemnitate a fost oficiată Vecernia Mare de hram în Catedrala Mitropolitană a Sfântului Ahile, unde sunt păstrate sfintele şi izvorâtoarele de har moaşte ale sfântului, vecernie la care a slujit Preafericitul Arhiepiscop al Atenei şi a toată Elada, kyr Ieronimos, în prezenţa a mii de credincioşi, a clerului Sfintei Mitropolii de Larisa, precum şi a autorităţilor politice şi militare locale.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Larisa şi Tirnavos, kyr Ignatios, a urat bun venit în oraşul în sărbătoare Larisa Preafericitului Arhiepiscop şi i-a mulţumit pentru înalta cinste a prezenţei sale, precum şi Mitropoliţilor prezenţi: de Kastoria, kyr Serafim; de Dimitriada, kyr Ignatios; de Zihni şi Nevrokopios, kyr Ierotheos; de Paronaxia, kyr Kallinikos; de Zakinth, kyr Dionisios; Preasfinţitului Episcop de Diavleia, kyr Gavriil – prim-secretar al Sfântului Sinod; în continuare, l-a invitat pe Preafericitul Arhiepiscop al Atenei şi a toată Elada, kyr Ieronimos, să predice Dumnezeiescul cuvânt şi să adreseze cuvinte de întărire.   

Preafericitul Arhiepiscop în inspirata sa predică a accentuat importanta prezenţă pe care trebuie să o aibă Sfântul Ahile în zilele noastre grele.

„Toţi sfinţii L-au căutat şi L-au cunoscut  pe Hristos şi pentru această căutare există multe moduri”, a spus kyr Ieronimos.

Întâistătătorul Bisericii Eladei s-a referit şi la ultimele evenimente pe care le trăieşte Elada, accentuând că „noi, pe cont propriu, putem să ieşim la liman şi să creăm un paradis”.

De asemenea, kyr Ieronimos, într-un mod indirect, dar clar, s-a referit şi la consultările legate de formarea guvernului, subliniind că „sistemele politice îl direcţionează pe om”, adăugând că „fără luminarea lui Dumnezeu medicamentul nu vine, vine aspirina care aduce alinare pentru puţin timp, dar boala revine. Însă problemele nu se rezolvă cu aspirine”. 

În altă punct, Arhiepiscopul a trimis mesaje clare în toate direcţiile, subliniind că „mai întâi trebuie să slujim oricărui om şi nu să-i cerem acestuia să ne slujească”.

La sfârşit, a făcut un apel la conducătorii politici să aibă ca prioritate poporul şi a semnalat că lupta jertfelnică este grea.

 

Fotografii: Iorgos Ferdis

TRADUCERE: https://acvila30.wordpress.com, SURSA: ROMFEA.GR

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.wordpress.com], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.wordpress.com.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

iero-larisa

larisa8

larissa

larisa2

larisa3

larisa5

larisa6

IMG 4578

larisa7

larisa9

larisa11

larisa10

iero15

larisa13

larisa14

 
 
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: