Prima pagină > BISERICA ELADEI, Mari duhovnici > MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – întemeietor de şcoli: ,,DATORIA NOASTRĂ ESTE DE A PĂZI NESTINSĂ TORŢA ORTODOXIEI!”

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – întemeietor de şcoli: ,,DATORIA NOASTRĂ ESTE DE A PĂZI NESTINSĂ TORŢA ORTODOXIEI!”

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU:

 ,,DATORIA NOASTRĂ

ESTE DE A PĂZI NESTINSĂ TORŢA ORTODOXIEI!”

 

          Dragostea Sfintei Mitropolii de Pireu pentru copii, speranţa ţării noastre, a condus la crearea din 1991 a unei Creşei pentru copii, a unei Grădiniţe şi a unei Şcoli Primare.

          Odată cu noul an şcolar şi în pofida condiţiilor social-economice nefavorabile, ÎPS kyr Serafim a avut curajul şi a luat marea hotărâre de a pune în funcţiune în cadrul şcolilor mai sus menţionate şi un Gimnaziu, oferind un demers educaţional complet. 

         În acest fel,  deschide o nouă pagină în Învăţământ, vrând să răspundă cererii părinţilor pentru continuarea demersului Bisericii din Piure, reuşit, după mărturia generală, până astăzi în acest sector.

 

         DECLARAŢIA ÎNALTPREASFINŢITULUI

 

          ÎPS kyr Serafim, a declarat, printre altele, în legătură cu înfiinţarea Gimnaziului Mitropoliei de Pireu următoarele:

         „…Într-o epocă în care globalizarea tinde să distrugă identitateade sinea popoarelor, considerăm că este datoria noastră să păstrăm nestinsă torţa Ortodoxiei şi a Elenismului, care va arăta drumul în viitor şi va demonstra caracterul deosebit al elinilor într-o lume în care cel care nu are de prezentat ceva diferit, este asimilat în mod fatal  şi se pierde…

         …Scopul nostru este formarea elevilor ca personalităţi integre, cu dragoste faţă de Dumnezeu şi faţă de om, în spirit liber şi respect faţă de valorile, idealurile şi tradiţiile neamului nostru…

     …Funcţionarea Şcolilor noastre într-o atmosferă de iubire, libertate, înţelegere, respect reciproc, preţuire reciprocă şi susţinere reciprocă creează un mediu fertil, care asigură nu doar performanţa elevilor, ci şi sentimentul stimei de sine, al siguranţei, al calmului şi al liniştirii sufleteşti…

     …Scopul nostru este să reuşim curând să avem deja un program educaţional integral de la vârsta creşei până la cea de liceu!”

 

AVANTAJELE NOASTRE…

 

Un mediu şcolar sigur.

Metode didactice originale.

Viaţă şcolară cu reguli şi principii.

Abordare experimentală a cunoaşterii.

Valorificarea Proiectoarelor interactive.

Exerciţii de fixare prin intermediul caietelor speciale care completează manualele şcolare.

Orientare şcolară pe meserii.

Organizare corectă ce asigură valorificarea capacităţilor copiilor.

Comunicare zilnică şi întreţinută cu părinţii.

Un mediu cu modele corecte şi iubire autentică.

Interes şi iubire autentică pentru cultivarea duhovnicească, morală şi socială a fiecărui elev în parte, oferind educaţie la nivelul cel mai înalt.

 

METODE CONTEMPORANE DE TĂBLIŢE  DIDACTICO-INTERACTIVE

 

Şcolile Sfintei Mitropolii de Pireu sunt deschizătoare de drumuri!

          Au la dispoziţia lor în fiecare clasă, spre folosul elevilor proiectoare interactive. Noile tehnologii în educaţie sunt o realitate incontestabilă.

          Nu este vorba doar despre folosirea unui nou instrument, ci despre apariţia unei noi dimensiuni în fenomenul educaţional.

          Capacităţile tehnologiilor pot să îmbunătăţească în mod fundamental procesul educaţional.

       Calculatorul nu este doar un mijloc actual intuitiv, ci şi o punte alternativă de dezvoltare a cunoaşterii. Graţie însuşirilor lui complexe, poate să contribuie decisiv la crearea unui mediu educaţional avansat, care cu concursul substanţial al educatorului, va conduce la o formă de învăţământ mai substanţială.

          Cea mai atractivă diferenţă a calculatorului de mijloacele educaţionale convenţionale este faptul că îl face pe elev părtaş al actului educaţional, înlesnindu-i învăţarea autonomă şi un larg demers spre cunoaştere.

      Capacităţile proiectorului interactiv îl aşează pe acesta între instrumentele dinamice, care oferă elevului posibilitatea să „converseze” şi să se influenţeze reciproc.

       Având ca ajutor în şcolile noastre proiectorul interactiv, venim în ajutorul orei tradiţionale cu posibilităţi de comunicare fructuoasă şi de aplicare a principiilor didactice contemporane.

          Urmărim o organizare pe bază de plan educaţional inspirat, care având în centru elevul, îl va sluji pe om, societatea şi civilizaţia.

 

ŞCOLILE EDUCAŢIONALE ALE SFINTEI MITROPOLII DE PIREU: Patra 122-124, Tampuria Pireu, telefon 210 4610915

 

CREŞĂ – GRĂDINIŢĂ – ŞCOALĂ PRIMARĂ – GIMNAZIU

 

Traducere: https://acvila30.wordpress.com/; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.wordpress.com], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.wordpress.com.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: