Prima pagină > Diverse > ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA


Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro 

Alianta Familiilor din Romania 10 mai 2012


QUEER
Luna mai marcheaza debutul paradelor homosexuale in Europa si America de Nord. Inclusiv Romania. Foarte probabil, vom asista din nou la marsul homosexualilor romani care de obicei se tine in mai sau la inceputul lui iunie. Un mars care bate pasul pe loc privind numarul participantilor, dar in care Uniunea Europeana investeste tot mai multe fonduri in comparatie cu anii precedenti, asa cum o face si cum a facut-o in multe tari din Uniunea Europeana in ultimii ani. O face pentru a “promova” “diversitatea”, “toleranta” si “acceptarea“ homosexualitatii ca si comportament normal, fara riscuri, demn, moral, si care trebuie pus pe picior de egalitate cu relatiile sexuale intre persoane de sex opus. La fel vor face, prin declaratii de sprijin, si ambasadele acreditate la Bucuresti ale tarilor care promoveaza un imperialism cultural agresiv si radical, un neocolonialism valoric, ele fiind cele bine cunoscute: Administratia Obama, Canada, Olanda, Suedia, Australia, Marea Britanie, etc. O vor face fara ca Guvernul sau Ministerul de Externe al Romaniei sa obiecteze, cu toate ca declaratiile de sprijin constituie o incalcare evidenta si flagranta a Conventiei Internationale privind Relatiile Diplomatice. 
Iar in aceste luni ale paradelor homosexuale vom fi obligati sa vizualizam, asa cum am fost obligati sa o facem ani in sir, manifestari murdare, vulgare, indecente, depravate. Iar media din Romania le va cinta participantilor in struna, amintindu-ne cit de bigoti si incuiati la minte suntem noi, majoritatea covarsitoare a societatii romane care inca avem curajul sa afirmam ca homosexualitatea e un mod de viata riscant, imoral, care aduce prejudicii societatii si moralei publice. Media romana e programata sa gindeasca asa si sa promoveze aceste idei. Jurnalistii romani sunt formati in strainatate si educati in “valorile europene.” Anual sunt invitati la conferinte special organizate pentru ei de miscarea homosexuala romana si europeana, in care sunt indoctrinati in normalitatea homosexualitatii si incurajati sa o promoveze cind au oportunitatea. Sa portretizeze pe larg si pozitiv marsurile homosexuale, sa descrie cu simpatie si partinire “discriminarea” impotriva homosexualilor. Fonduri pentru asta sunt, din belsug. La fel s-a facut si in februarie cind homosexualii romani au organizat, la liceul George Cosbuc din Bucuresti, cu aprobarea conducerii liceului, dar nu a noastra a parintilor, luna homosexualitatii in Romania. Tot cu fonduri europene.
 
 
Un subiect foarte serios
Scriem astazi asupra unui subiect foarte important si serios, unul dintre cele mai serioase despre care am scris pina acuma. In primavara anului trecut am scris citeva editoriale privind revolutia sexuala si modul in care ea se infiltreaza si e promovata in Romania. Revenim luna aceasta cu citeva editoriale si comentarii privind acelasi subiect, focalizindu-ne insa asupra homosexualitatii. O facem din perspectiva unei noi aparitii editoriale americane care descrie adevarul privind homosexualitatea. E vorba de A Queer Thing Happened to America (“Un lucru bizar i s-a intimplat Americii”), scrisa de Dr. Michael Brown, activist crestin si teolog din Charlotte, Carolina de Nord. Suntem primii care introducem aceasta carte remarcabila publicului din Romania. Dr. Brown este unul dintre cei mai bine informati autori si intelectuali crestini americani privind homosexualitatea si agenda miscarii homosexuale americane. Acum 40 de ani foarte rar erau americanii care cunosteau, fie direct sau indirect, un homosexual. Doua generatii mai tirziu realitatea a devenit socanta – majoritatea dintre ei cunosc cel putin un homosexual, au prieteni homosexuali, multi afirma ca nu sunt deranjati de prieteniile cu homosexualii, iar unii ca sunt chiar mindri sa cunoasca astfel de persoane. Cum de s-a produs aceasta schimbare radicala in societatea americana in doar ultimele doua generatii? Acestei intrebari fundamentale si ingrijoratoare cauta Dr. Brown sa dea raspuns in A Queer Thing.
“Queer” e un cuvint care pina nu demult avea conotatii peiorative. In romaneste s-ar putea traduce ca “straniu”, “bizar”, “ciudat” sau “deocheat.” In societatea nord americana era folosit sa desemneze persoanele stranii cu comportamente ciudate. In timp, a fost folosit pentru a eticheta persoanele cu deviatii sexuale, inclusiv si in special homosexualii. Eticheta era una murdara, vulgara si jignitoare. In ultima generatie insa homosexualii au deturnat acest cuvint peiorativ si i-au dat un inteles contrar, in sensul ca, spun ei, “straniu” sau “ciudat” din perspectiva sexuala e un lucru bun, de dorit, de imitat. Incetul cu incetul, apelatia “homosexual” se transforma in “queer.” Daca pina acuma, de exemplu, catedrele de sociologie din universitatile americane ofereau studii in homosexualitate, asa numitele “homosexual” say “gay studies”, terminologia curenta s-a transformat in “queer studies”, un termen avantgardist, la moda, cool si chic. Iar activistii homosexuali se mindresc cu noua eticheta prin care se autodefinesc – “queer.” Iar procesul de “queererizare” a mijlocului social american e in plin avint, fiind promovat de marile canale de televiziune americane, printre ele MTV si HBO. Iar programele de televiziune promoveaza si ele, in mod intentionat, notiunea de “queer”, un show foarte popular al decadei trecute fiind “Queer eye for the straight guy” (“Ochi straniu dupa tipul normal”). Avantgardist, showul se profila pe seducerea barbatilor heterosexuali de catre barbati homosexuali, in auzul hohotelor de ris ale audientei. Adica, transformarea barbatilor normail in barbati “queer”.
 
 
Sodomizarea Americii
De fapt, afirma Dr. Brown, asistam la sodomizarea sau homosexualizarea Americii. Nu in sensul ca un segment notabil al societatii americane imbratiseaza stilul de viata homosexual, ci in sensul ca homosexualitatea a fost deja acceptata intr-o masura extrema si de neinchipuit, si ca ideologia homosexuala a permeat orice institutie sociala, educativa, politica, militara, si religioasa a Americii, mass media, a deturnat cultura pop americana, Hollywood, arta si literatura americana. Parca nici un colt al societatii americane nu a rams neatins de revolutia homosexuala. A Queer Thing arata rapiditatea uimitoare cu care ideologia si stilul de viata homosexual s-au extins in ultimele doua generatii. S-a ajuns la punctul extrem in care diferenta intre sexe a fost abolita, copiilor li se interzice sa spuna la scoala ca au un “tata” si o “mama” (pentru a nu ofensa copiii care traiesc cu doua “mame” sau doi “tati”), angajatilor li se cere sa completeze o fise de lucru in care sa-si “identifice” sexul ales (nu dobindit la nastere), toaletele publice nu mai sunt de doua feluri (barbati si femei) ci de trei feluri (barbati, femei si neutre), certificatele de nastere ale adultilor sunt re-emise pentru a identifica nu sexul dobindit la nastere al persoanei (adica sexul biologic), ci sexul “ales” ca adult. Sexul biologic e asaltat ca fiind o descriptie incorecta si invechita a adevaratului sex al fiintei umane, si e numit sexul “desemnat” noului nascut de catre societate impotriva vointei lui. A fost inlocuit cu “sexul ales” de persoana respectiva la varsta majoratului. In alte cuvinte o fetita careia pina acuma i se indifica in certificatul de nastere sexul ca fiind feminin, i se spune ca la nastere societatea i-a “desemnat” sexul ca fiind feminin, asta insa neinsmnind ca de fapt fetita apartine sexului feminin. Sexul ei e decis de ea cind devine adolescenta si dupa cum se simte ea comfortabila, femin sau masculin. In alte cuvinte, sexul biologic nu e o realitate de netagaduit ci o catalogare impusa noului nascut de societate asa cum i se impune unui puscarias o celula in inchisoare. 
 
Cum de s-a ajuns aici, se intreaba Dr. Brown? Raspunsul e complicat, dar explicat cu deamanuntul, cu multa rabdare si claritate si pe intelesul tuturor in cele 598 de pagini cu scris marunt ale cartii, cit si in cele 90 de pagini cu scris si mai marunt al notelor explicative. Cartii ii lipseste indexul si bibliografia, ele fiind intentionat omise pentru a scurta cartea si a reduce costul imprimarii. Indexul si bibliografia pot fi accesate separat la www.aqueerthing.com. Cartea e foarte bine documentata. In fapt, e un compendiu care descrie traiectoria miscarii homosexuale in ultimii 50 de ani in America. E o analiza minutioasa, o catalogare foarte folositoare a zecilor de stiri, articole si studii care apar zilnic privind homosexualitatea. In acest sens Dr. Brown merita toata aprecierea. AFR publica saptaminal, martia, un buletin informativ care contine multe stiri despre homosexualitate. Multe din stirile sau studiile care le-am publicat si noi apar si sunt explicate in cartea dlui Brown. Era nevoie de cineva care, inarmat cu multa rabdare si tenacitate, sa sintetizeze aceste stiri care le citim zilnic si sa le interpreteze pentru cititorul interesat de subiect intr-o forma in care pot fi intelese si puse intr-o perspectiva obiectiva. Persoana aceasta este Dr. Brown.
 
Fara Publicist
La incept Dr. Brown nu si-a putut gasi nici macar un publicist pentru carte. Marile case editoriale americane i-au respins manuscrisul pe motiv ca subiectul cartii era prea indraznet si ar fi declansat minia sau boicotul homosexualilor. Ori nu ar fi fost cumparata de nimeni. Nu fiti deci suprinsi ca A Queer Thing nu a fost publicata de Oxford University Press sau Harvard University Press, ci de foarte putin cunoscuta casa editoriala EqualTimeBooks din si mai putin cunosctul orasel Concord din Carolina de Nord. Si acest indiciu reflecta una din marile ironii ale vremurilor noastre – e greu de aflat o platforma pentru difuzarea adevarului, dar usor pentru promovarea neadevarului.
 
 
Cui recomandam aceasta carte? Fiecarui cititor. Dar in special preotilor, pastorilor, teologilor, legiuitorilor, liderilor de tineret, profesorilor, sociologilor, parintilor, si tuturor celor interesati de una din cele mai diabolice provocari ale inceputlui Mileniului III – revolutia sexuala in formele ei cele mai perverse. Cartea aceasta ar trebui sa figureze in fiecare biblioteca, parohie, biserica, in fiecare loc unde oamenii doresc sa cunoasca adavarul privind revolutia sexuala.
Cartea e divizata in 15 capitole, fiecare capitol tratind un subiect separat. Capitolele nu sunt legate intre ele la nivel conceptual, iar argumentul cartii nu este construit capitol peste capitol. Dimpotriva, fiecare capitol descrie ascendenta ideologiei homosexuale in diverse domenii, incepind cu sistemul educational, universitatile, marile corporatii americane, tribunalele, legislatiile, biserica si teologia (da, ati citit bine, ideologia homosexuala a dat nastere si unei teologii a homosexualitatii – numita, ati ghicit bine, “queer theology”), un vocabular nou, dictionare noi, arta, literatura si cinematografia, stiinta, sociologia si psihologia, medicina, scolile publice, colegiile crestine, Casa Alba, mass media, etc.
In urmatoarele saptamini vom dedica citeva din editiile noastre saptaminale cartii dlui Brown si sexualitatii. Vom explica si vom atrage atentia asupra pericolele pe care revolutia sexuala, in special ideologia homosexuala, le prezinta pentru societate, familie, casatorie, si mai ales pentru copiii nostri. Va vom da sugestii practice pentru a va pazi copiii de propaganda homosexuala, si vom descrie si unele din consecintele mai putin cunoscute ale vietii sexuale dezordonate si iresponsabile.
 
 
AFR Recomanda: In linkul alaturat va recomandam un set de peste 100 de recenzii si comentarii asupra cartii facute de cititori si sociologi. In acelasi link puteti si comanda cartea direct de la Amazon.com. http://www.amazon.com/Queer-Thing-Happened-America-Strange/product-reviews/0615406092/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8
 
 
ANUNTURI
Simpatia AFR pentru persoanele cu dizabilitati e bine cunoscuta. Ori de cite ori avem prilejul va informam despre evenimente privind persoanele handicapate. Redam ultimul anunt primit de noi si referitor la un eveniment care va avea loc pe 14 mai.
Investeşte în oameni ! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Axă Prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul Major de Intervenţie 6.1. – “Dezvoltarea economiei sociale” Titlu proiect: “Reţea regională pentru Promovarea şi Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi”  Persoanele cu dizabilităţi vă dau întâlnire în Club A! Asociaţia Patronatul Medicinei Integrative vă invită luni, 14 mai, de la ora 17.00, în cadrul proiectului “Reţea regională pentru Promovarea şi Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi”, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste în oameni! la o seară specială dedicată persoanelor cu dizabilităţi la care vor participa, alături de cei cărora le este dedicat evenimentul, jurnalişti, artişti şi reprezentanţi ai societăţii civile. Programul serii va cuprinde cursuri motivaţionale, momente artistice, concursuri şi se va încheia cu distracţie şi voie bună aşa cum numai în Club A se poate! Întâlnirea îşi propune să găsească şi să prezinte modalitatea prin care dizabilitatea poate fi transformată în succes şi de asemenea, să ofere sfaturi concrete pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru ca acestea să se integreze mai uşor în societate. INTRARE LIBERA! Pentru informatii suplimentare si rezervari persoană de contact: Irina Cioroba, Telefon: 021/269.32.44, coordonator centru Bucuresti, irina.cioroba@patmedin.ro. PATRONATUL MEDICINEI INTEGRATIVE, Membru al Confederaţiei Conpirom, Telefon: 0372.770.125; 021.269.32.44, Str. C-tin Dobrogeanu Gherea, nr 150, et 4 ap 8, sector 1, Bucuresti,www.patmedin.rowww.paces.ro
 
 
FELICITARI CRESTINILOR BRITANICI SI DIN CAROLINA DE NORD
Acum o saptamina am incurajat pe toti romanii din Carolina de Nord sa voteze in referendul constitutional care a avut loc  marti pentru interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Suntem delectati sa va informam ca amendamentul constitutional a fost adoptat cu o majoritate de 61%. Felicitari. Astfel, la ora actuala 29 din cele 50 de state americane interzic casatoriile homosexuale prin constitutie, iar altele 10 o fac prin lege. Detalii aici:http://news.yahoo.com/blogs/ticket/north-carolina-voters-banned-gay-marriage-civil-unions-011158194.html
Felicitari sunt in ordine si pentru crestinii britanici care au strins jumatate de milion de semnaturi in mai putin de trei luni impotriva planurilor premierului David Cameron de a legaliza in Marea Britanie casatoriile homosexuale. Efortul lor si-a facut efectul. Recent, demnitari britanici apropiati de premierul britanic au anuntat ca guvernul britanic se razgindeste si probabil va abandona, pe moment, proiectul legislativ. Peste 30 de parlamentari britanici din partidul dlui Cameron au format o coalitie in interiorul partidului pentru respingerea casatoriilor homosexuale. Detalii aici: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2140264/David-Cameron-backing-gay-marriage-law-appease-MPs-angry-Tories-pasting-polls.html
 
 
NU, CATEGORIC NU!
In iunie vor avea loc alegeri locale si municipale in Romania. Printre candidatii la posturile publice deja si-au anuntat candidatura doua persoane antivalori care nu trebuie votati cu nici un chip. NU, categoric NU! E vorba de dl Peter Eckstein Kovacs care candideaza la primaria Cluj, si dl Vasile Prigoana care candideaza la primaria Bucuresti. De ce ne opunem candidaturii lor? Din motive bine intemeiate. In vara lui 2008 dl Kovacs a initiat un proiect legislativ de legiferare in Romania a parteneriatelor civile, inclus al celor intre persoane de acelasi sex. Iar comunitatea homosexuala din Cluj i-a decernat un premiu in semn de apreciere pentru eforturile lui de promovare a drepturilor “minoritatilor sexuale.” Proiectul dlui Kovacs a esuat. La alegerile din noiembrie 2008 AFR s-a opus candidaturii lui si a pierdut alegerile pentru Senat. Ne amintim cu aprecieri abnegatia cu care clujenii au raspuns atunci chemarii care am facut-o ca cetatenii orasului sa voteze impotriva lui. Va rugam sa o faceti din nou.
Iar dl Vasile Prigoana a lansat, in ani recenti, un proiect legislativ de legalizare a prostitutiei in Romania. Pozitiile anticrestine, antivalori, si pro promiscuitate a dlui Prigoana sunt bine cunoscute. Vocabularul dinsului deasemenea lasa de dorit. Gindim ca nu este potrivit ca o astfel de personalitate sa detina functia de primar al Capitalei. Va rugam deci, in alegerile din iunie, votati impotriva dlor Kovacs si Prigoana. Asupra acestui subiect, insa, vom mai reveni.
 
 
SEMNATI DECLARATIA DE LA TIMISOARA 
Felicitari si dtra tuturor care pina acuma ati semnat Declaratia de la Timisoara. Haideti sa imitam exemplul crestinilor britanici si din Carolina de Nord si sa semnam cit mai multi. O declaratie a constiintei crestine, Declaratia de la Timisoara afirma principiile valorice crestine in spatiul public. Dorim sa ajungem la cit mai multe semnaturi, chiar la peste 10.000. Incetul cu incetul ne apropiem de 8.700. Declaratia afirma demnitatea umana si denunta manifestarile sociale care ating demnitatii umane. Se exprima impotriva casatoriilor homosexuale si afirma sanctitatea vietii si a casatoriei crestine. Va rugam cititi si semnati.
Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor apare in lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)
 
 
Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”
 
 
Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.
 
 
CAMPANIA ANUALA AFR 2%
In fiecare an lansam o pledoarie speciala catre toti cititorii, membrii si simpatizantii nostri sa directioneze 2% din taxele lor catre AFR. Am facut-o in martie si dorim sa o facem inca o data inainte de incheierea programului 2% luna aceasta.  Cum puteti contribui? Foarte simplu si cu putina implicare de timp. Doar intrati pe linkul alaturat, cititi indicatiile necesare, completati formularul de redirectionare a impozitelor, si va multumim. http://www.alianta-familiilor.ro/doilasuta.html Va multumim!
 
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
 
 
FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.
 
 
ANUNTURI 
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la contact@alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania
Categorii:Diverse
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: