Prima pagină > PATRIARHIA MOSCOVEI > Slujbă arhierească la Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chişinău (PHOTO)

Slujbă arhierească la Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chişinău (PHOTO)

Slujbă arhierească la Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chişinău

*

Pentru clerul şi credincioşii Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chişinău, ziua de duminică a fost una de deosebită bucurie duhovnicească. Sărbătoarea a fost cu atât mai deosebită cu cât serviciul divin praznical a fost săvârşit de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir şi un numeros sobor preoţesc.

În cadrul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii mai mulţi slujitori au primit înalte distincţii bisericeşti, după cum urmează: Prot. Bartolomeu Nicolăescu şi Prot. Serghii Kolmogorov s-au învrednicit de dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, Protodiac. Gheorghe Simac a fost decorat cu dreptul de a purta Camilafcă, iar Diac. Victor Craveţ a primit dreptul de a purta Orar Dublu.

Această zi a fost una deosebită şi pentru monahul Iosif (Dutca), nevoitor al Mănăstirii Sireţi, care a fost hirotonit în treapta de ierodiacon.

După Liturghie s-a făcut înconjurul bisericii cu citirea Evangheliei, iar mai apoi soborul preoţesc în frunte cu Întâistătătorul a săvârşit un Te-Deum de mulţumire.

Mai târziu, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir s-a adresat cu un cuvânt de felicitare cu ocazia hramului către adunarea binecredincioasă, menţionând meritele părintelui-paroh Nicolae Florinschi, în eforturile sale de consolidare a comunităţii în jurul uneia dintre cele mai vechi şi mai emblematice biserici din Chişinău. În acest context, Mitropolitul şi-a exprimat speranţa că şi în continuare parohia „Sfântul Gheorghe” va rămâne un centru spiritual de referinţă a educării oamenilor în spiritul valorilor creştine tradiţionale.

Felicitând pe toţi cei prezenţi cu ocazia sărbătorilor pascale, arhiereul a binecuvântat credincioşii, îndemnându-i să-l aibă pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe drept exemplu al trăirii jertfelnice şi mijlocitor în faţa Atotputernicului Dumnezeu.

La rândul său, părintele Nicolae Florinschi a mulţumit Înalt Prea Sfinţiei Sale pentru deosebita cinste pe care a acordat-o enoriaşilor săvârşind Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sf. Gheorghe”, s-a arătat recunoscător şi pentru frumoasele cuvinte de felicitare, declarând că şi în continuare va rămâne fiu ascultător al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: