Prima pagină > ORTODOXIE > Sfântul Apostol Simon Zilotul

Sfântul Apostol Simon Zilotul

Sfântul Apostol Simon Zilotul

Sfântul Apostol Simon Zilotul

 
 
Biserica Ortodoxă cinsteşte, în fiecare an, la 10 mai, pe Sfântul Apostol Simon Zilotul. Sfântul Apostol era originar din Cana Galileei. A predicat în Egipt şi Mauretania. Acestui Sfânt Apostol i s-a dat numele de ‘zilotul’, adică ‘zelosul sau cel plin de râvnă’, pentru a fi deosebit de Sfântul Simon Petru şi de Sfântul Simon fratele şi urmaşul lui Iacob cel mic în păstorirea Episcopiei Ierusalimului. De asemenea, i s-a mai dat acest nume şi pentru râvna arătată în urmarea Domnului nostru Iisus Hristos. Iudeii numeau ‘ziloti’ pe cei care manifestau un zel deosebit in observarea stricta a Legii lui Moise si a traditiilor din batrani. Tradiţia spune că el a fost mirele de la nunta din Cana Galileii, unde a fost chemat Hristos cu ucenicii Săi şi a prefăcut apa în vin. 

Dupa pogorarea Duhului Sfant a predicat in Egipt si Mauritania, si apoi in Persia, unde a fost ucis prin crucificare, in orasul Snanir.

În Bucureşti, fragmente din moaştele acestui sfânt se păstrează la Biserica Podeanu. Cinstitele odoare au fost aduse din Creta, în anul 1958, de către vrednicul de pomenire episcop al Oradiei, Valerian Zaharia. După trecerea ierarhului la cele veşnice, în martie 1996, moştele Sfântului Apostol Simon Zilotul au intrat în patrimoniul Bisericii „Podeanu” din Capitală.

Sursa: basilica.ro
Categorii:ORTODOXIE
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: