Prima pagină > BISERICA ELADEI, Mari duhovnici > 9 mai 2012: Oraşul Agrinio din Grecia l-a cinstit pe sfântul său protector, Sfântul Hristofor. IPS Nicolae de Ftiotida: „Răutatea şi întunericul se mişcă organizat!” [bogat reportaj photo]

9 mai 2012: Oraşul Agrinio din Grecia l-a cinstit pe sfântul său protector, Sfântul Hristofor. IPS Nicolae de Ftiotida: „Răutatea şi întunericul se mişcă organizat!” [bogat reportaj photo]

agrinio

* * *

Oraşul Agrinio din Grecia l-a cinstit pe sfântul său protector, Sfântul Hristofor

(FOTO)

Scris de Vasilis Milonas – 17.29

Cu toată strălucirea a fost oficiată astăzi, în oraşul Agrinio şi în noua biserică a Sfântului Hristofor, Dumnezeiasca Liturghie cu mai mulţi arhierei pentru prăznuirea pomenirii Sfântului Mare Mucenic Hristofor, ocrotitorul şi protectorul al oraşului Agrinio..

Dumnezeiasca Liturghie a fost condusă de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Fthiotida, kyr Nikolaos, care a şi predicat dumnezeiescul cuvânt, şi au co-liturghisit Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi de Zihni şi Nevrokopios, kyr Ierotheos; de Kifisia, Amarusios şi Oropos, kyr Kirillos,  şi Arhipăstorul locului, Mitropolitul de Etolia şi Akarnania, kyr Kosmas.

Mitropolitul de Fthiotida s-a referit în predica sa şi la realitatea elenă actuală, spunând că în Elada, astăzi, n-a dispărut iubirea, ci cugetul eclesial.

 „Mentalitatea lumească s-a răspândit peste tot în societatea noastră astăzi. Răutatea şi întunericul se mişcă organizat – a spus în acest sens Înaltpreasfinţitul şi a continuat zicând că Dumnezeu nu va abandona Elada şi poporul va găsi modalitatea de a trece şi peste această criză.

agrinio2

agrinio3

agrinio4

agrinio5

agrinio6

agrinio8

agrinio9

agrinio10

agrinio11

agrinio12

agrinio13

agrinio14

 TRADUCERE: https://acvila30.wordpress.com; SURSA: ROMFEA.GR

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.wordpress.com], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.wordpress.com.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: