Prima pagină > AUDIO, Mari duhovnici, Predici > 6 mai 2012 – PREDICA MITROPOLITULUI ANDREI AL CLUJULUI LA DUMINICA A 4-A DUPĂ PAŞTI (a Slăbănogului)

6 mai 2012 – PREDICA MITROPOLITULUI ANDREI AL CLUJULUI LA DUMINICA A 4-A DUPĂ PAŞTI (a Slăbănogului)

 1. antuza
  mai 8, 2012 la 8:57 pm

  Ori de cate ori ascult pericopa evanghelica a slabanogului de la scaldatoarea Vitezda sunt impresionata. De ce? Pentru ca acesta a stat 38 de ani in speranta ca cineva il va ajuta ca sa aiba posibilitatea sa se vindece. 38 de ani!!! Cata incapatanare, determinare si tarie de caracter sa ai ca sa rezisti? Slabanogul a avut mula rabdare, sau poate se resemnase, nu stim. Cert este ca avea inca speranta ca poate intr-o zi, cine stie, in timpul vietii sale, cineva isi va face mila cu el si il va ajuta. Speranta moare ultima …
  Pana la urma asteptarea lui a fost rasplatita cu vindecarea facuta de insusi Fiului lui Dumnezeu.
  Slabanogeala trupului este foarte vizibila si neputinta atat de totala, dar slabanogeala sufletului nu este atat de evidenta.
  In contrast cu slabanogul de la scaldatoarea Vitezda care a trait 38 de ani in totala parasire ne aflam noi crestinii ortodocsi, care primim imediat dupa Taina Botezului, Sf. si Marele Mir in Taina Mirungerii, Mir care este alcatuit din 38 de esente aromate, fiecare reprezentand daruri ale Sfantului Duh. Asadar crestinul nu trebuie sa astepte ajutorul oamenilor, ci, inca la scurt timp dupa nastere, primeste ajutorul nemijlocit al lui Dumnezeu.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: