Prima pagină > Mari duhovnici > MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU LA DUMINICA ORTODOXIEI – 2012: PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ECUMENIŞTILOR ŞI TUTUROR ERETICILOR ANATEMA!”

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU LA DUMINICA ORTODOXIEI – 2012: PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ECUMENIŞTILOR ŞI TUTUROR ERETICILOR ANATEMA!”

DE DUMINICA ORTODOXIEI – 2012 INIMA ORTODOXIEI A BĂTUT ÎN PIREU!

Citiţi şi: MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI – FULMINANTĂ MĂRTURISIRE LA DUMINICA ORTODOXIEI – 2012 [DE TREI ORI „AXIOS!!!”. SĂ IA EXEMPLU ŞI EPISCOPII NOŞTRI.] (text integral)

„PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!”

„Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor, nu este papă şi patriarh al Romei celei vechi, şi celor care se împărtăşesc cu el, anatema!”

ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!

În Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu, arhiplină de credincioşi, s-a prăznuit Duminica Ortodoxiei sub protia Înalt Preasfinţitului Mitropolit de Pireu şi Falir Serafim. La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, Mitropolia a cinstit cu cea mai înaltă distincţie onorifică  a sa – Crucea de Aur a Sfântului Spiridon cu stea – pe luptătorii pentru neprihănita credinţă: Prea Cucernicul şi eruditul Protopresbiter Gheorghios Metallinos, profesor emerit al Universităţii din Atena, pe Prea Cucernicul şi eruditul Protopresbiter Theodoros Zisis, profesor emerit al Universităţii din Tesalonic şi pe distinsul domn Lavrentios de Georgio, preşedinte al Asociaţiei Filo-ortodoxe Cosma Flamiatos. Înalt Preasfinţitul le-a mulţumit şi i-a încurajat să-şi continue puternicele lor lupte pentru Ortodoxie neadormiţi şi neobosiţi.


Categorii:Mari duhovnici
 1. Ene St. Mihai
  martie 5, 2012 la 10:38 am

  Odata cu radierea schismei, Biserica Rasariteana si cea Apuseana se recunosc reciproc, mai mult, sunt considerate Biserici Surori.

 2. Tatiana
  martie 5, 2012 la 2:34 pm

  Atata timp cat nu sunt slujbe in comun, nu e o problema.

  Important e ca slujbele Ortodoxe sa fie CURATE, fara alti intrusi in Sfantul Altar. Altii, de alte religii, daca vor sa participe, foarte bine, sa vina LA SLUJBA ORTODOXA, sa gaseasca CALEA ADEVARATA.

  Insa ca simpli spectatori.

  • martie 6, 2012 la 3:16 pm

   nu ca simplii spectatori!!! cu sufletul curat alături de ortodocşi, împreună cu ei, devenind una cu ei!

 3. MM
  martie 6, 2012 la 12:46 am

  @ Ene St. Mihai: Nu exista „radierea schismei”, nici nu pot fi ridicate anathemele puse in 1054 pe ereziile papiste, filoquiste. De fapt, in 1054 nu a fost doar schismă, ci Roma s-a aruncat pe sine incet-incet in afara Bisercii, deci s-a ecxomunicat si anathematizat singură. Sinodul VIII Ecumenic condamnase de la 879, cu acord inclusiv papal, adaosul Filioque (oricât încearcă Roma căzută să mușamalizeze teologic aceasta).
  Nu mai vorbim de masonii implicați în „radierea schismei”. Oricum, dogmă și potir comune NU AVEM cu papiștii filioquiști!
  Deci, rămâne cum au zis Sf. Părinți și a actualizat IPS Serafim al Pireului.

  • Ene St. Mihai
   martie 6, 2012 la 9:15 am

   In ciuda opiniei dvs., momentul ridicarii reciproce a blestemului (anatemei) aruncat intre cele doua Biserici, Ortodoxa si Romano-Catolica, a avut loc in decembrie 1965. Asa numita radiere a schismei a avut loc si, din pacate, inca si astazi se mai fac eforturi pentru eradicarea consecintelor actului nefericit de la 1054. Spun din pacate, pentru ca inca nu am ajuns la unitatea credintei pentru care ne rugam la fiecare sf. liturghie folosind cuvintele Mantuitorului din rugaciunea arhiereasca: „ca toti sa fie una” (Ioan 17, 21). Acest deziderat este un scop sfant al Bisericii si al fiecarui marturisitor al Domnului nostru Iisus Hristos.

 4. MM
  martie 6, 2012 la 12:47 am

  *excomunicat

 5. Aetos33
  martie 6, 2012 la 1:00 am

  MM are dreptate în ce spune. Îi multumim pentru răspuns.

 6. Lucian
  martie 6, 2012 la 4:25 pm

  Anatema nu o fost ridicata deoarece amandoi erau FRATII de LOJA MASONICA.Asa zisa ridicare de anatema nu este valabila.

  • Ene St. Mihai
   martie 6, 2012 la 7:16 pm

   Draga d-le Lucian, schisma a fost condamnata de catre cei doi ierarhi in calitatea lor de intaistatatori ai Bisericii, nu de masoni.

 7. Pr Timotei
  martie 9, 2012 la 12:43 pm

  Anatemele nu se pot ridica, se poate doar iesi de sub anatema atunci cand cei anatematizati renunta la invatatura de credinta eronata si revin la ortodoxie. Cum acesta nu e cazul Romano Catolicilor, acestia raman sub anatema, dar anatema nu e cea data de la 1054 asa cum gresit se crede si gresit a fost ridicata, pentru ca anatema data de Sinodul VIII Ecumenic de pe timpul Sfantului Fotie cel Mare si anatema data de Sinoadele Ortodoxe Isihaste de pe timpul Sf Grigorie Palama in care sunt anatematizate erezia Filioque si erezia gratiei create nu s-au ridicat. De retinut ca anatema se da din motive de erori in credinta. Anatema de la 1054 a fost o anatema formala, pentru ca ei erau demult cazuti sub anatema Sinoadelor!

 8. silviu
  martie 17, 2012 la 9:32 am

  Plus, notiunea de intai-statator e papista. Toti episcopii sunt egali in materie de credinta, nu exista „intai-statator” care da dispozitii de capul lui. O fi zis Patriarhul ecumenic una sau alta, dar a gresit, nu a ridicat nici o anatema ca n-are autoritatea. Papa in schimb, in ograda lui pe care o calauzeste in erezie, probabil ca are voie sa faca ce vrea cu anatemele si cu altele. Dar pe noi nu ne priveste ce se petrece in afara Bisericii (in gruparea latino-papista).

 9. Moraru Gheorghe( Vulturul legionar).
  aprilie 5, 2012 la 2:22 pm

  Pentru Ene St. Mihai, daca vrei sa traiesti inAdevar si nu in minciuna ecumenista-papista antihristica citeste cartea scrisa de Preasfintitul Pavel de Ballester care a fost Episcop de Nazianz si care a scris cartea:Convertirea mea la Ortodoxie( este marturia sa de la fost calugar franciscan,la adevarata Biserica cea Ortodoxa.
  Fostul calugar franciscan afirma printre altele:…,,la pagina 61 din cartea scrisa de el:
  Refuzam sa mai raman in sanurile unui crestinism mincinos, care exploata Evanghelia pentru a servi,telurilor imperialiste ale cezaropapismului. Nu voiam sa fiu dintre cei care,,nu pot avea pe Dumnezeu ca Tata cat nu am ca mama adevarata Biserica

 1. martie 6, 2012 la 9:00 pm
 2. martie 10, 2012 la 7:54 am
 3. martie 12, 2012 la 11:32 pm
 4. martie 12, 2012 la 11:37 pm
 5. martie 13, 2012 la 1:22 pm
 6. mai 3, 2012 la 7:58 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: