Prima pagină > Ştiri > SFÂNTUL FOTIE CEL MARE – OCROTITORUL SFÂNTULUI SINOD AL BISERICII ELADEI. Se pare că Sinodul de la Bucureşti nu are ocrotitor ceresc… Ne poate contrazice cineva?!

SFÂNTUL FOTIE CEL MARE – OCROTITORUL SFÂNTULUI SINOD AL BISERICII ELADEI. Se pare că Sinodul de la Bucureşti nu are ocrotitor ceresc… Ne poate contrazice cineva?!

PRĂZNUIREA SFÂNTULUI FOTIE  DE CĂTRE BISERICA ELADEI

 Luni, 6 februarie, în Sfânta Mănăstire a Adormirii Născătoarei de Dumnezeu – Pendelis, va fi cinstită, ca în fiecare an, pomenirea celui între sfinţi Părintelui nostru Fotie cel Mare, Patriarhul Constantinopolului, care este şi Ocrotitorul Sfântului Sinod al Bisericii Eladei.
 Prăznuirea va începe cu Dumnezeiasca Liturghie, pe care o va prezida Preafericitul Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada. În continuare în Sala Centrului Interortodox al Bisericii Eladei care este găzduit în spaţiile Sfintei Mănăstiri a Adormirii Născătoarei de Dumnezeu – Pendelis, va avea loc consacrata consfătuire comună a Sfântului Sinod cu Profesorii Facultăţilor de Teologie din Atena şi Tesalonic.
 La prăznuirea de anul acesta, principalul vorbitor va fi ÎPS Hrisostomos, Mitropolit de Messinia, Profesor al Secţiei de Dogmatică al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii din Atena, cu tema: „Criza societăţii contemporane şi secularizarea diaconiei bisericeşti”, iar în continuare va avea loc o dezbatere între cei prezenţi.
 Manifestările se vor încheia cu o masă, pe care o va oferi Sfântul Sinod în onoarea profesorilor prezenţi.

 Din partea Sfântului Sinod al Bisericii Eladei.

Categorii:Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: