Prima pagină > Ştiri > Schitul Ortodox Odrynki din Plonia, unde pastorește unul dintre fii duhovnicești ai parintelui Marcu Manolis, a fost din nou atacat

Schitul Ortodox Odrynki din Plonia, unde pastorește unul dintre fii duhovnicești ai parintelui Marcu Manolis, a fost din nou atacat

Schitul Ortodox Odrynki din Plonia, unde pastorește unul dintre fii duhovnicești ai parintelui Marcu Manolis, a fost din nou atacat

Atac la Schitul Ortodox Odrynki din Polonia

                      clik aici pentru a vedea Mânăstirea →

http://fotocasty.pl/2245/puatelnia-ojca-gabriela/

Un grup de persoane cu intentii rele au incercat sa distruga Schitul Ortodox din Odrynki. Din pacate, din momentul reconstructiei schitului s-au intamplat adesea asemenea atacuri.  Aceasta este primul si cel mai serioas incident. Cineva a luat crucea insurubata sus pe poarta din fata cararii ce duce de la mlastina la Schit. Aceasta era primul reper pentru inchinatori ce veneau la schit. Asa cum a spus Arhimandritul Gavriil – s-a intamplat profanarea sacrului, adica distrugerea a celui ce e mai important, cupola cu cruce. Crucea a fost gasita de politie la o jumatate de kilometru mai departe. In przent se gaseste langa o cladire a Erimitirului.

 

                     Părintele Marcu în mijloc și Arhimandritul Gavriil în dreapta fotografiei (Polonia 2004)

Arhimandritul Gavriil – renovatorul Schitului, a fost cuprins de durere cand a vazut ca prisaca a fost distrusa, dar nu pentru ca faptasii au stricat stupurile, ci din motivul ca majoritatea albinelor nu pot supravietui nici cateva ore in frig. Se presupune ca grupul de atacatori era numeros. Acestia au taiat de-asemenea cablul de la generator, si au incercat sa arunce o masina de tuns iarba intr-un mic lac.

,,In acest moment nu au fost inca gasiti. Anchetele respective continua, pentru a-i  identifica pe faptasi”, a afirmat locotenent Irena Kurtel, purtator de cuvant de la Politia regionala din Hajnowka. Schitul cu hramul Sfintilor Antonie si Teodosie de la Pecerska a inceput sa functioneze de acum trei ani. S-a construit o biserica si o alta cladire. Acest schit a devenit un locas important de pelerinaj, unde vin mii de inchinatori.

Arhimandritul Gavriil considera ca motivul pentru care schitul a fost atacat este cresterea numarului de pelerini. Spune ca mintea cuiva este deranjata de faptul ca locul candva abandonat a inceput sa vibreze cu viata religioasa.

                                 Arhim. Gavriil la mormântul Pr. Marcu Manolis (parstas-mai 2011)

Nu s-au inregistrat mari pagube dar faptul ca Sfintita Cruce a fost darmata constituie o profanare. Distrugeri s-au mai intamplat si in alte dati. Cineva a distrus usa bisericii, un altul a spart geamurile. Pentru acest motiv, locuitori din satul din apropiere Odriki sunt ingrijorati pentru siguranta parintelui Arhimandrit Gavriil.

SURSA: http://graiulortodox.wordpress.com

Categorii:Ştiri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: