Prima pagină > AUDIO, Cântările Ortodoxiei > PRIVEGHERE PENTRU SFÂNTUL PANTELIMON LA VATOPEDI – 2010 (Audio)

PRIVEGHERE PENTRU SFÂNTUL PANTELIMON LA VATOPEDI – 2010 (Audio)

PRIVEGHERE PENTRU SFÂNTUL PANTELIMON LA VATOPEDI (Audio)

 

https://acvila30.files.wordpress.com/2010/08/priveghere-pentru-sfantul-pantelimon-la-vatopedi.pdf

             DUMINICĂ, 8 AUGUST, A AVUT LOC ÎN SFÂNTA MĂNĂSTIRE VATOPEDI O PRIVEGHERE ÎN CINSTEA SFÂNTULUI PANTELIMON. LA PRIVEGHERE  A PARTICIPAT ŞI CORUL BIZANTIN DIN ORADEA (ROMÂNIA), CONDUS DE MIHAIL DRAGOŞ.
VOM POSTA CÂTEVA DOCUMENTE AUDIO DE LA ACEASTĂ PRIVEGHERE. LA VECERNIA MARE, PENTRU CĂ A FOST DUMINICĂ, NU S-A CÂNTAT „FERICIT BĂRBATUL…”, CI ANIXANDARELE PE GLASUL AL VIII-LEA, DE TEODOR FOKAEOS.

Sursa: http://vatopaidi.wordpress.com

 1. Mihail si Zoe
  august 17, 2010 la 9:52 pm

  Inaltatoare glasuri divine!
  Slava Tie, Iisuse Hristoase, pentru puterea ce ai dat-o sfintilor Tai de a face minuni, de a vindeca bolnavi, de a ne izbavi din necazuri si nevoi!
  Sfantul Mare Mucenic Pantelimon, a carui priveghere s-a savarsit la Sfanta Manastire Vatopedi, nu le cerea celor vindecati de boli decat credinta in Iisus Hristos.
  ” Sfinte Mare Mucenice si tamaduitorule, Pantelimoase, tie iti varsam durerile noastre de multe feluri si tu fara intarziere, cu puterea ce o ai de la Dumnezeu, spre Care ne esti mijlocitor, auzind suspinuri inabusite in noapte, in zi, in pat de suferinta, in calatorii, fii celor ce se roaga tie, dupa nevoile fiecaruia: celor nelinistiti – linistitor, celor asupriti – aparator, celor in primejdii – izbavitor, celor invaluiti in pacate – scutitor, ratacitilor – indrumator, bolnavilor – deplin vindecator, orfanilor – tata, vaduvelor – parinte, sotilor – intaritor in casnicie, celor porniti cu rautate – imblanzitor, si ne intareste in fata necazurilor, caci suntem slabi si istoviti, Sfinte, si astfel, cu puterea ta, descatusati de amaraciunile noastre, sa petrecem in multumire, cantand lui Dumnezeu : Aliluia !”( Condacul al 13-lea din Acatistul Sfantului Mare Mucenic Pantelimon ).

 1. august 18, 2010 la 9:16 pm
 2. august 20, 2010 la 11:10 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: