Prima pagină > Mari duhovnici > 25 IULIE 2011: MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: FAIMOŞII GURU, PAPA ŞI ALOIJIUS STEPINATZ NU POT FI SFINŢI! SFINŢENIA ESTE O REALITATE INCONTESTABILĂ DOAR ÎN BISERICA ORTODOXĂ!

25 IULIE 2011: MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: FAIMOŞII GURU, PAPA ŞI ALOIJIUS STEPINATZ NU POT FI SFINŢI! SFINŢENIA ESTE O REALITATE INCONTESTABILĂ DOAR ÎN BISERICA ORTODOXĂ!

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU:

FAIMOŞII GURU, PAPA ŞI ALOIJIUS STEPINATZ NU POT FI SFINŢI!

SFINŢENIA ESTE O REALITATE INCONTESTABILĂ DOAR ÎN BISERICA ORTODOXĂ!

Această prezentare necesită JavaScript.

25 IULIE 2011


            În seara aceasta, Înaltpreasfinţitul Serafim, Mitropolit de Pireu, a slujit Vecernia Mare cu Litie în biserica „Sfânta Paraschevi” – Kalipoleos din Pireu, enorie ce-şi serbează hramul.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre Sfânta Muceniţă Paraschevi şi despre unicitatea sfinţeniei, care se poate dobândi doar în Ortodoxie, demolându-i pe aşa-numiţii „sfinţi” ai religiilor orientale şi ai Occidentului eretic, cu referire precisă la beatificarea papei Ioan Paul al II-lea şi a cardinalului Aloijius Stepinatz, casapul moral a 800 000 de ortodocşil sârbi. Mai exact a spus:

„…Desigur, Biserica noastră Ortodoxă, care constituie „stâlpul şi întărirea Adevărului” nu acceptă aşa-numitele sanctificări (canonizări) ale oamenilor înşelaţi, pentru că în spaţiul şi în timpul terestru există erezii şi para-sinagogi şi abateri şi invenţii sau făcături omeneşti, care în mod mincinos, fals şi oportunist încearcă să demonstreze -chipurile – o dimensiune lăuntrică de adevăr şi trec la sanctificări – aşa cum zic ei – ale unor persoane care sunt cunoscute pentru nedreptăţi îngrozitoare împotriva naturii umane, dar şi împotriva Bisericii lui Hristos. Aceste lucruri, deci, Biserica nu le acceptă, pentru că nu le acceptă Dumnezeu; pentru că ştiţi că sfinţenia este participare la şi împărtăşire din adevărata viaţă a lui Dumnezeu.

Îmi povestea un om de-al nostru, părintele Arhimandrit Konstantinos, care slujeşte Biserica în Mitropolia misionară din Hong Kong, sub fratele său, Mitropolitul Nektarios, că pe când vizita ţara idolatră a indienilor, în care credinţa creştină este interzisă – deci când vizita în ţinută de mirean, pentru a vedea comunitatea creştinilor ortodocşi de acolo – aşa-numiţii „sfinţi ai hinduismului”, faimoşii guru, care se laudă acolo posedaţi de demoni, pentru că aceste tradiţii religioase, care nu comunică cu adevăratul Dumnezeu, comunică cu demonii, aceşti oameni deci, care sunt consideraţi sfinţi în această ţară, imediat ce l-au văzut pe clericul ortodox, fiind informaţi de demonul din ei că este vorba despre un cleric, au luat o înfăţişare groaznică, privindu-l cu dispoziţii ameninţătoare, desigur fără să ştie cine este, pentru că – aşa cum am spus, nu purta uniforma de cleric ortodox. Era doar un străin în trecere. Cu toate acestea, demonii care se aflau în ei, îi informaseră despre identitatea lui clericală, pentru care se şi mobilizaseră la astfel de mişcări ostile.

Prin urmare, aceştia nu sunt sfinţi, aşa cum nu sunt sfinţi cei pe care îi sanctifică după ochi şi cum îi vine falsul-episcop al Romei celei vechi, cel numit papă, care desigur este un ereziarh şi s-a rupt din Trupul Bisericii celei Una, Sfinte, Universale şi Apostolice. Un exemplu de astfel de comportament tragic este recenta beatificare – aşa cum zic ei numirea de fericit – a predecesorului său, a unui om care şi-a dat girul într-un mod aş zice deosebit de tragic şi  sacrileg, pentru că – aşa cum cunoaştem toţi, şi opinia publică mondială – a fost persoana-cheie, care a încercat să acopere cel mai mare şi mai ruşinos scandal al vremurilor noi, scandalul nesuferiţilor pedofili din para-sinagoga numită „romano-catolică”. Aşadar, acest om fals a fost canonizat de către para-sinagoga romano-catolicilor. Cu siguranţă, nu este sfânt, aşa cum nu este sfânt şi alt recent sanctificat, cardinalul de Zagreb – în Croaţia, Aloijius Stepinatz, care a fost liderul spiritual al aşa-numiţilor ustaşi, care în timpul ocupaţiei germane a Iugoslaviei, au uzurpat puterea în Croaţia, au creat un regim fascist, sub conducerea lui Ante Pavelici, şi s-au dedat unui groaznic masacru al ortodocşilor sârbi. 800 000 de ortodocşi sârbi au fost înscrişi în Martirologiul Bisericii, pentru că au rămas în mod neschimbat şi constant tari în credinţa în Hristos. Aşadar, acest om, care a măcelărit 800 000 de oameni, nu poate fi sfânt.

Prin urmare, fraţii mei, despre sfinţenie puteţi să auziţi în lume, dar numai în Biserica lui Hristos,  cea Una, Nedespărţită, Neînnoită şi Ortodox-Universală, sfinţenia este o realitate incontestabilă şi o imitare a Domnului celui Răstignit.

Fiţi atenţi, la fiecare cuvânt, adevăraţii sfinţi nu răstignesc, ci sunt răstigniţi, nu urăsc, nu privesc cu suspiciune, ci dimpotrivă, se roagă pentru răstignitorii lor. Şi exact în acest punct se deosebesc la modul esenţial şi ontologic de toate abaterile şi pervertirile umane ale adevărului…”

sursa: http://acvila30.wordpress.com

Categorii:Mari duhovnici
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: