Prima pagină > Mari duhovnici > SOLIDARITATEA IERARHILOR FAŢĂ DE MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU

SOLIDARITATEA IERARHILOR FAŢĂ DE MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU

Solidaritatea ierarhilor faţă de Serafim de Pireu

O mişcare ierarhică de susţinere a mitropolitului de Pireu s-a creat în interiorul Ierarhiei (Sinodului Mare al Bisericii Greciei). Conform cercurilor sinodale, din dimineaţa zilei de joi, kir Serafim a primit mai multe telefoane de sprijin şi susţinere morală din partea arhiereilor şi clericilor, care aplaudă curajul cu care ierarhul îşi apără şi argumentează poziţiile.
Conform informaţiilor, după Mitropolitul Pavlos de Glifada, şi alţi mitropoliţi se pregătesc să-şi exprime sprijinul şi solidaritatea faţă de Mitropolitul Serafim prin declaraţii sau comunicate oficiale.
Cercurile bisericeşti apreciază că mişcarea de susţinere a mitropolitului de Pireu s-a creat în urma comunicatului Directoratului pentru Probleme Religioase al Turciei, în care kir Serafim a fost caracterizat drept „susţinător al islamofobiei”.

(trad. Frăţia Ortodoxă Misionară “Sfinţii Trei Noi Ierarhi”)

Categorii:Mari duhovnici
 1. Aetos33
  ianuarie 15, 2011 la 12:34 am

 2. Pr.Alexandru
  ianuarie 15, 2011 la 11:11 pm

  Am citit acum cativa ani scrisoarea pe care a trimis-o Prea Sfintitul Mitropolit Serafim unui reprezentant latin din Grecia. Acolo am auzit pentru prima data de acest exceptional Mitropolit. Atat de mult il admir de atunci si ma bucur nespus de curajul cu care abordeaza probleme foarte delicate legate de tot felul de eretici, fara a-i jigni si aducand argumente extraordinar de bune referitor la tot ce ceea spune.
  Daca as putea, as dori sa-i transmit si eu, un simplu preot ortodox roman din Episcopia Spaniei, tot respectul si toata admiratia pe care i le port. Ma bucur ca exista un asemenea arhiereu, care infrunta orice problema cu demnitate si cu tarie si se face pilda pentru toti ortodocsii cu adevarat traitori.
  Poate reusiti fratiile voastre, cei care administrati acest minunat site din care ne hranim zilnic cu hrana cea adevarata, ca ne ne e usor si noua aici in aceste tinuturi unde ne nevoim !
  Sarutam Dreapta Prea Sfintite Parinte Serafim !

 3. Aetos33
  ianuarie 15, 2011 la 11:19 pm

  Vom încerca să-i transmitem „respectul şi toată admiraţia” sfinţiei voastre.

 4. Aetos33
  ianuarie 15, 2011 la 11:19 pm

  Sa ne rugăm pentru Înaltpreasfinţia Sa.

 5. Pr.Alexandru
  ianuarie 16, 2011 la 11:03 pm

  Va multumesc din suflet. Cand am fost in insula Eghina, la moastele Sfantului Nectarie, in noiembrie 2007 (trecand prin portul Pireu), nu auzisem inca de Mitropolitul Serafim. Dar cred ca nu mult dupa aceea am citit acea scrisoare adresata „latinilor” din Grecia. Dumnezeu sa-l intareasca pe acest minunat marturisitor al Ortodoxiei !

 1. ianuarie 15, 2011 la 2:22 am
 2. ianuarie 15, 2011 la 2:44 pm
 3. ianuarie 18, 2011 la 4:09 pm
 4. ianuarie 18, 2011 la 5:53 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: