Prima pagină > Diverse > RUGĂCIUNI PREOŢEŞTI PENTRU EPISCOPUL ARTEMIE

RUGĂCIUNI PREOŢEŞTI PENTRU EPISCOPUL ARTEMIE

RUGĂCIUNI PREOŢEŞTI PENTRU EPISCOPUL ARTEMIE

NOTĂ: CELE SCRISE CU MOV POT FI CITITE  ŞI DE DIACONI, MONAHI ŞI MIRENI. ACEŞTIA  SE POT RUGA ŞI CU ACATISTUL  SFINŢILOR  APOSTOLI  PETRU ŞI PAVEL, ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NICOLAE, PSALMII LUI DAVID ŞI „DOAMNE IISUSE HRISTOASE, MILUIEŞTE PE EPISCOPUL TĂU ARTEMIE!”.

1. Pentru cei ce sunt în închisori

La Proscomidie, luând preotul o părticică, o pune pe sfântul disc, zicând:

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ai slobozit pe Sfântul Tău Apostol Petru din legături şi din temniţă fără nicio vătămare, cu umilinţă ne rugăm Ţie: Primeşte cu milostivire jertfa aceasta spre iertarea păcatelor robului tău (N), ce este închis în temniţă şi cu rugăciunile acestui sfânt apostol, ca un iubitor de oameni, cu dreapta Ta cea întru tot puternică, din tot răul şi primejdia izbăveşte-l şi slobozeşte-l.

La începutul Dumnezeiştii Liturghii, se zice ectenia: Cu pace Domnului să ne rugăm, şi celelalte la rând. Apoi:

Pentru ca să ierte robului Său (N), toate greşalele şi milostiv şi lesne iertător să-i fie lui, Domnului să ne rugăm.
Pentru ca degrab să audă glasul rugăciunii noastre şi din legături şi din temniţă să-l scoată pe el, Domnului să ne rugăm.
Pentru ca, precum, oarecând, rugăciunea cea cu osârdie, ce făcea Biserica pentru Petru, şi rugăciunea noastră, cu milostivire să o audă şi din închisoare să slobozească pe robul Său, Domnului să ne rugăm.
Pentru ca, după mulţimea îndurărilor şi după mila Sa, să izbăvească de toată primejdia pe robul Său şi să-l slobozească pe el, Domnului să ne rugăm.
Pentru ca să facă milă cu robul Său şi din toată nevoia, primejdia şi închisoarea, precum oarecând pe Iosif în Egipt, cu puterea Sa să-l slobozească, Domnului să ne rugăm.
Pentru ca să fim izbăviţi noi de tot necazul…
Apără, mântuieşte, miluieşte…
Pe Preasfânta, curata… şi celelalte.

După Vohod, troparul, glasul al 2-lea:

Dumnezeule întru tot îndurate, Cel ce pe Manase prin rugăciune l-ai slobozit din legături şi din amare închisori, şi pe robul Tău (N), care prin noi acum se roagă, slobozeşte-l din închisoare şi-l izbăveşte din tot răul şi primejdia ca un iubitor de oameni.

Condacul, glasul al 5-lea:

Ca izvor al îndurării şi noian al bunătăţii, Hristoase Dumnezeule, nu trece cu vederea pe cei ce sunt în supărări şi în nevoi şi care cu credinţă Te cheamă pe Tine, ci ca un îndurat, miluieşte-i şi din închisoare degrab îi slobozeşte, ca să cânte Ţie, Aliluia.

Prochimen, glasul al 7-lea:

Scoate din temniţă sufletul meu, ca să se mărturisească numele Tău.
Stih: Ia aminte spre rugăciunea mea, că m-am smerit foarte.

Apostolul:

Din Faptele Sfinţilor Apostoli, citire:
În vremea aceea, regele Irod a pus mâna pe câţiva dintre fruntaşii Bisericii… (XII, 1-11) Aliluia, glasul al 7-lea.

Stih: Din adâncuri am strigat către Tine, Doamne, Doamne, auzi glasul meu.
Stih: Fie urechile Tale, luând aminte spre glasul rugăciunii mele.

Evanghelia

Din Sfânta Evanghelie de la Ioan, citire:
Zis-a Domnul către iudeii care crezuseră în El: Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu… (VIII, 31-42)

După evanghelie, ectenia: Să zicem toţi din tot sufletul… şi celelalte. Apoi:

Cel ce ai scos pe Petru din legături şi din temniţă, şi nevătămat l-ai dat Bisericii Tale, Hristose, miluieşte, ca un milostiv, şi pe robul Tău (N), care se roagă Ţie prin noi şi din închisoare slobozeşte-l. Rugămu-ne Ţie, întru tot milostive Mântuitorule, auzi-ne şi ne miluieşte.
Cel ce izbăveşti pe sărac de cel puternic şi pe sărmanul fără de ajutor, slobozeşte, ca un milostiv, şi pe robul Tău cel ce este în primejdie, în închisoare şi în legături. Cu dinadinsul ne rugăm, degrab ne auzi, şi, ca un milostiv, ne miluieşte.
Cel ce în chip minunat ai slobozit, oarecând, în Egipt pe Iosif din închisoare şi din amara primejduire, slobozeşte şi acum pe acesta ce Te cheamăpe Tine prin noi. Rugămu-ne Ţie, Mântuitorule Milostive, auzi-ne şi degrab ne miluieşte.
Încă ne rugăm pentru cei ce aduc daruri…

Ecfonisul:
Că milostiv şi iubitor de oameni…

Chinonicul:

Ca să intre înaintea Ta suspinul celor ferecaţi, cu slava braţului Tău păzeşte pe fiii celor răpuşi. Aliluia, aliluia, aliluia.

2. Pentru cei ce sunt asupriţi de vrăjmaşi

La Proscomidie, luând preotul o părticică, o pune pe sfântul disc, zicând:

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeşte jertfa aceasta spre iertarea păcatelor robului Tău (N), pe care binevoieşte a-l milui şi a-l auzi şi cu milostivire păzeşte-l de tot răul şi strâmtorarea vrăjmaşilor lui, şi totdeauna, spre dragostea cea către Tine şi între dânşii, unul spre altul, şi a celui de aproape şi spre toate facerile de bine le ajută şi cereştilor Tale bunătăţi îi învredniceşte.

La ectenia întâi, preotul adaugă la locul cuvenit următoarele cereri:

Pentru ca Domnul Dumnezeu să ierte greşalele robului Său (N) şi cu milostivire să-l izbăvească pe el de toate uneltirile vrăjmaşilor lui, Domnului să ne rugăm.
Pentru ca să se dezrădăcineze dintre dânşii toată vrajba şi ura şi tot lucrul rău şi să se înrădăcineze într-înşii dragostea cea nefăţarnică şi iubirea de fraţi şi viaţa cea cu fapte bune, întru sporirea credinţei, Domnului să ne rugăm.

La ectenia a doua:

Caută din înălţimea sfântului Tău locaş, Doamne, Dumnezeul nostru, şi, ca un bun şi iubitor de oameni, vezi necazul, supărarea şi mâhnirea robului Tău (N), şi ridică puterea Ta şi vino degrab şi-l mântuieşte, scoate-l pe el din mâinile vrăjmaşilor săi şi ale tuturor celor ce îi fac strâmbătate; rugămu-ne Ţie, auzi-ne şi-l miluieşte.

Iubitorule de suflete, Doamne, Cel ce Te-ai rugat pentru cei ce Te-au răstignit pe Tine, milostiveşte-Te asupra robului Tău (N), iar pe vrăjmaşii şi potrivnicii lui care-l urăsc şi-l asupresc pe el iartă-i, şi, de la tot răul şi vicleşugul a se întoarce, spre iubirea de fraţi şi spre facerea de bine a vieţui, povăţuieşte-i; cu smerenie Te rugăm, auzi-ne şi ne miluieşte.

Să nu laşi, Doamne, pe robul Tău (N), în ispite şi în necazuri peste puterea lui, ci degrab uşurează mâhnirea lui şi pe vrăjmaşii lui înţelepţeşte-i şi de la răutatea lor îi întoarce. Rugămu-ne Ţie, auzi-ne şi ne miluieşte.

SURSA: LITURGHIER.

Categorii:Diverse
 1. Maria
  noiembrie 20, 2010 la 11:28 pm

  Dumnezeiasca Pruncă să mijlocească pentru Episcopul Artemie!

 2. Mihail si Zoe
  noiembrie 21, 2010 la 7:04 am

  Maica Domnului,acopera cu atotputernicul Tau acoperamant pe robul tau, Episcopul Artemie si roaga-te Bunului Dumnezeu sa-l miluiasca pentru rugaciunile tale.Scoate-l degraba din cursa celui rau, intareste-l si sanatate deplina daruieste-i! Amin !

 3. DOINA-ELENA
  noiembrie 21, 2010 la 3:38 pm

  ‘Prigonitorii mei pot să mă lipsească de tronul episcopal, chiar şi de demnitatea episcopală, pot să mă proclame bolnav, cu demenţă de bătrân, chiar şi nebun, pot să facă şi multe nelegiuiri pe care nici nu pot să mi le imaginez. Toate le voi răbda cu ajutorul lui Dumnezeu”-spune Episcopul Artemie.In timpuri moderne, in vremuri in care democratia se vrea a fi un fapt firesc si este invocata chiar si de criminali, iata ca in Europa, un stalp al Bisericii ortodoxe este prigonit fiindu-i incalcate drepturile elementare tocmai de …alti stalpi ai Bisericii ortodoxe.Si ma intreb daca nu sunt si acestea semne ale sfarsitului acestei lumi.Si ma intreb iar, cum ne vom descurca, cum vom cunoaste prorocii mincinosi, cat de greu ne vom pastra dreapta credinta? Sa ne rugam pentru episcop, nu numai pentru ca asa e crestineste si pentru ca ii datoram cu dragoste rugaciunea noastra, dar sa ne rugam sa scape din cursa vrajmasilor si pentru ca noi avem nevoie de sfintia sa si de toti preotii indiferent de rangul preotesc, care au semnat Marturisirea de credinta.Ei sunt facliile care ne lumineaza in acest veac al globalizarii nu neaparat pozitive!Si asa cum ni-se spune”Sa luam aminte!’

 4. Caliopie
  noiembrie 22, 2010 la 11:06 am

  Grabeste-te sa-i spulberi pe neasteptate,Doamne Iisuse Hristoase,ca sa nu ne robeasca prin invataturile lor,caci dusmanii Te hulesc si pe noi ne ameninta;(inlaturandu-i pe cei bineslujitori crestini,stalpi ai Ortodoxiei,ca si azi, pe vrednicul marturisitor al Credintei, P.S.Artemie, pt care ne rugam sa ni-L daruiasca Milostivul Dumnezeu,ca PIATRA DE POTICNIRE VRAJMASILOR BISERICII SALE, UNIVERSALE ORTODOXA)
  LOVESTE-I,DAR, CU CRUCEA TA, pe cei care se lupta cu noi si curma degraba urzelile lor,ca toti cei ce fac rau robilor Tai sa inteleaga si sa cunoasca aievea cat de puternica este,prin rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu,CREDINTA ORTODOCSILOR,Unule,Iubitorule de oameni.

  Din Canonul de rugaciune impotriva ereziei si apostaziei al Sfantului Ierarh Petru Movila)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: