Prima pagină > ECUMENISM, PATRIARHIA SERBIEI > Locţiitorul Episcopiei de Raşka şi Prizren, episcopul Atanasie Jevtici, se îmbrăţişează cu un „episcop” catolic

Locţiitorul Episcopiei de Raşka şi Prizren, episcopul Atanasie Jevtici, se îmbrăţişează cu un „episcop” catolic

Atanasie Jevtici se îmbrăţişează cu un „episcop” catolic 

care recunoaşte independenţa Kosovo

 

Foto 1:

          Locţiitorul Episcopiei de Raşka şi Prizren, episcopul Atanasie Jevtici,   de Paşti 2010, s-a dus la Prizren pentru a săvârşi Vecernia Iubirii (A-doua-Înviere). Acolo s-a întâlnit cu episcopul romano-catolic de Kosovo Dode Gjergji, de naţionalitate albaneză. În fotografie vedem cu câtă bucurie îl îmbrăţişează pe Dode Locţiitorul, îmbrăcat cu omoforul şi purtând mitra arhierească (este mitra pe care o poartă permanent). În fotografie apare şi episcopul-vicar Teodosie Sibalici, care nu-şi ascunde entuziasmul pentru cordiala îmbrăţişare a celor doi „episcopi”. Dode Gjergji însă, recunoaşte Kosovo drept un stat independent de la proclamarea din februarie 2008 până astăzi.

 

Foto 2:

          În fotografia de mai sus este văzut cu Peiter Feith, şeful ICO, biroul Uniunii Europene la Pristina, care are misiunea de a ajuta guvernul kosovar să consolideze nou înfiinţatul stat. Întâlnirea lui Dode Gjergji cu Peiter Feith a avut loc pe 23-2-2008, doar la câteva zile de la proclamarea Kosovo ca stat independent, la Palatul Episcopal al lui Dode în Prizren. Peiter Feith a ajuns în Kosovo imediat ce s-a proclamat independenţa.

 

Foto 3:

          În fotografia de mai sus se vede Peiter Feith cu Hasim Taci “prim-ministrul” guvernului kosovar după proclamarea independenţei Kosovo la Pristina.

          ÎPS Artemie nu a avut întâlniri oficiale, nici neoficiale cu episcopul romano-catolic la Prizren şi, desigur, nici nicăieri în altă parte cu romano-catolici.

          Însă vedem iubirea ce o arată Locţiitorul faţă de episcopul romano-catolic, albanez, susţinător al independenţei statului Kosovo şi al UCK, şi al tuturor crimelor împotriva sârbilor şi a moştenirii sârbeşti din Kosovo şi Metohia. Şi, pe de altă parte, ura, invidia, duşmănia, minciunile şi clevetirile, pe care le dezlănţuie Locţiitorul împotriva Episcopului ortodox Artemie şi, în plus, împotriva fratelui său de la acelaşi stareţ – Iustin Popovici. Cum se explică acest lucru?

 

(Traducere I.F., http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/blog-post_1037.html)

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: