Prima pagină > PATRIARHIA SERBIEI > Discuții în Sinodul de primăvară al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Se va discuta cazul Episcopului Artemie în Ierarhie sau nu?

Discuții în Sinodul de primăvară al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Se va discuta cazul Episcopului Artemie în Ierarhie sau nu?

Se va discuta cazul Episcopului Artemie în Ierarhie sau nu?
Multe cazuri restante în Sinodul Bisericii Sârbe

29.04.2010

Conform unor informaţii neoficiale pe ordinea de zi a Sinodului de primăvară ar trebui să fie puse spre dezbatere 40 de cazuri. Nu se ştie care şi câte cazuri au fost discutate, de vreme ce ierarhii sârbi nu comunică nimic poporului credincios!!
Sinodul de primăvară al Bisericii Ortodoxe Sârbe (BOS) ar putea să ţină până la mijlocul săptămânii următoare, însă nu se ştie dacă se va încheia mai degrabă.
Nu a avut loc încă alegerea noului Episcop al Mitropoliei de Niş, care a rămas vacantă prin alegerea noului Patriarh. Nu s-a discutat nici despre schimbarea graniţelor bisericeşti şi despre împărţirea eparhiilor.
Sâmbătă, în Sinod, ar trebui să se raporteze sumele de bani care s-au cheltuit pentru definitivarea marii Biserici a Sfântului Sava din Belgrad. În Biserica Sfântului Sava, în aceeaşi zi, la orele 13, ierarhii care participă la lucrările întrunirii vor face un parastas arhieresc pentru ctitorii şi binefăcătorii Bisericii.

SE VA DISCUTA TEMA EPISCOPULUI ARTEMIE SAU NU?

După cum se prezintă lucrurile, Patriarhul va evita cazul Artemie şi nu îl va discuta în Sinodul Ierarhiei.
Îl va trimite unei Comisii Sinodale, ca să îl gătească cum vrea el şi să obţină rezultatul pe care îl vrea el!!!! Bine ar fi să nu fie aşa, să ne dezmintă.
Va evita să aducă în discuţie cazul lui Artemie în Sinodul
Ierarhiei . De ce?

1. Ca să iasă din impas.
2. Împotrivirile poporului credincios sârb care cresc continuu crează probleme şi îi înfricoşează pe vinovaţi.
3. Izgonirea Episcopului Artemie este întemeiată pe o minciună. Învinuirile nu sunt demonstrate şi sunt absurde.
4. Nelegiuirile care s-au făcut de către Sinodul Mic, de cinci persoane, şi încălcarea Sfintelor Canoane ale Bisericii  Ortodoxe Sârbe, nu le aduce vreun avantaj ca să dezbată public. În întuneric le va reuşi mai bine.
5. Unii Arhierei temându-se că ceea ce s-a întâmplat Episcopului Artemie (a fost izgonit din Tronul Episcopal pentru neascultare faţă de Sinodul Mic!!!!), poate în viitor să se repete şi cu ei înşişi, de aceea au de gând să se opună.
6. Ei speră că un circuit parajudiciar, fără date şi întemeiat doar pe cuvintele celor vinovaţi, va emite hotărârea de condamnare a celor nevinovaţi, iar pe ei îi va deznoroi!!!

EPISCOPUL ARTEMIE
A FOST PUS MARTOR
S-a cerut recuzaţia magistratului Duşan Milenkovici în audierea martorilor, dar cererea a fost respinsă.
Magistratul bazându-se doar pe ipoteze şi neavând nicio dată, până în momentul de faţă a aruncat în închisoare doi nevinovaţi!!!
Astăzi, Episcopul Artemie a fost audiat ca martor în tribunal, în chestiunea a doi fii duhovniceşti: Vilobski şi Subotiţki .
Inginerul care a folosit aceşti bani, pentru care sunt acuzaţi cei nevinovaţi (350.000 euro), a declarat zilele anterioare şi a spus că el a luat banii şi i-a folosit pentru reparaţia bisericilor şi a sfintelor mănăstiri. Să ne ierte „Sfinţii” Arhierei, care pentru aceşti 350.000
euro au emis un ordin de arestare prin Interpol şi au închis un om nevinovat într-un penitenciar din Elada, iar pe un altul în temniţele din Serbia, au izgonit un Sfânt Episcop din scaunul lui şi au scandalizat un popor îndurerat şi însângerat. Să-şi ia – zice Hristos,  o piatră de moară şi să se ducă să se înnece.
“Mincinosul şi hoţul se bucură în primul an, apoi se ceartă”. Minciunile şi vicleniile lor vor ieşi la lumină . Există Dumnezeu şi EL va restabili dreptatea .
Spatele putred al Papei, care pute a pedofilie  nu-i va ajuta cu nimic. Puterile oculte cărora slujesc îi vor arunca în focul cel veşnic.
Episcopul Artemie împreună cu obştea sa, care astăzi este prigonit, Îl are apărător pe Atotputernicul Dumnezeu. Singurul lucru pe care îl vor reuşi arhiereii prigonitori este să le dea cununa muceniciei şi să-i sfinţească.

Categorii:PATRIARHIA SERBIEI
  1. Lucreţia
    mai 2, 2010 la 1:09 am

    Domnul să-i întărească pe Episcopul Artemie şi pe fiii săi duhovniceşti să-şi poată duce Crucea până la sfârşit!

  1. mai 2, 2010 la 3:30 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: