Prima pagină > ORTODOXIE > SCRISOAREA PĂRINTELUI METODIE DIN INDONEZIA – DESPRE PRIGONIREA CREŞTINILOR

SCRISOAREA PĂRINTELUI METODIE DIN INDONEZIA – DESPRE PRIGONIREA CREŞTINILOR

methodios-botezand.jpg

Ameninţări împotriva vieţii sale şi a familiei din partea fanaticilor

Doar ce am citit pe blogul misionar „Vocea Ortodoxiei în Indonezia” scrisoarea părintelui Metodie. Suntem emoţionaţi, cum ar fi orice om care va citi aceste rânduri. O postăm aici pentru fraţii creştini ortodocşi din întreaga lume. La sfârşitul scrisorii vom face şi comentariile necesare pentru noi toţi.

Părintele Metodie ne-a trimis recent scrisoarea de mai jos care descrie evenimentele care s-au întâmplat pe 26 iulie în Sfânta Biserică a Sfintei Ecaterina. Textul scrisorii este următorul:

„Părinte Dimitrie, binecuvântaţi.

Vă voi aduce la cunoştinţă aici câteva lucruri şi bune, şi rele:

1. Pe 26 iulie 2009 săvârşeam Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Sfintei Ecaterina şi la 8.30 am terminat după obicei. După liturghie făceam pregătirile pentru nunta lui Dionisie şi a Constantinei, care ar fi început la 9.30. Dar înainte de nuntă o grupare de musulmani s-au năpustit asupra noastră. Această grupare de musulmani fanatici se numeşte „Frontul de Apărare Musulmană”.

fotografii-cu-musulmanii-atacandul-pe-p-metodie.jpg

Atacul musulmanilor asupra Pr. Metodie

În jur de 50 din ei m-au târât afară şi m-au ameninţat că mă  omoară. M-au lovit şi m-au bătut peste faţă, în timp ce încă purtam veşmintele. În plus, au ameninţat că vor arde biserica, dacă nu mai încetez cu orice acţiune. Spuneau că mulţi musulmani au devenit creştini din cauza mea. Multe femei şi copii s-au speriat şi s-au temut. La sfârşit a venit poliţia şi primarul satului şi au impus ordinea. Am cerut să se săvârşească nunta şi musulmanii au permis acest lucru. Toate lucrările ar trebui să înceteze dacă nu vreau să mă ucidă pe mine şi pe familia mea.

metodie-atac-2.jpg

Atacul asupra Pr. Metodie

2. La 9.45 musulmanii au plecat din Biserica Sfintei Ecaterina.

3. La 10 a început nunta fără probleme, chiar dacă au plecat mulţi pentru că s-au speriat. Dar cei curajoşi au rămas în biserică până când s-a terminat nunta. În total au fost 130 de persoane.

4. În duminica următoare se va săvârşi Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta Ecaterina, chiar dacă vor fi puţini oameni sau doar familia mea.

5. Dumnezeiasca Liturghie se săvârşeşte în Biserica Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, în Biserica Sfinţilor Chiril şi Metodie şi în casele oamenilor.

Aceasta este anaforaua mea către dumneavoastră.

Vă  rog să vă rugaţi pentru misiunea ortodoxă în Indonezia şi pentru programul meu de a zidi o biserică, o creşă pentru copii şi 15 locuri de cazare pentru ortodocşi.

Vă mulţumesc foarte mult pentru interes. Dumnezeu să vă binecuvinteze! Rugaţi-vă pentru noi,

Părintele Metodie Sri Gurnajio

Cei care vreţi să ajutaţi lucrarea părintelui Metodie puteţi să depuneţi dragostea voastră în contul Prietenilor misiunii în Indonezia, în contul bancar Eurobank/0026-0469-64-0100058162. (Contul s-a deschis pe numele responsabilului grupării, părintele Dimitrie Atanasios, cleric şi educator).

 

Urmează comentariile noastre care ne privesc pe NOI TOŢI.

Aceşti 130 de credincioşi ortodocşi care au rămas, în ciuda ameninţărilor, în biserica Sfintei Ecaterina şi părintele Metodie ne vor „judeca” la cea de-a doua Venire a Domnului Nostru.

Da, pe noi toţi, 20 de milioane de greci, din toată lumea, care nu punem piciorul în bisericile ortodoxe în fiecare duminică, cu toate că se află lângă noi, la câţiva kilometri, la câteva minute cu maşina noastră!!! Care am uitat ce înseamnă Iisus Hristos, ce înseamnă mersul la biserică în zi de duminică, ce înseamnă viaţa cu participare la Sfintele Taine şi am căzut în desfrânări, mâncări, băuturi, în distracţia de toată noaptea, în bunurile materiale, în distracţii, în exibiţionism, în iubirea de stăpânire, în CĂLĂTORIILE FĂRĂ MĂSURĂ… şi nu mai avem timp să alocăm (nici 5 minute, cum zice cuvântul) ca să mulţumim şi să-L slavoslovim pe Dumnezeu! 5 minute, bre, frate, din atâtea pe care le risipim în dreapta şi în stânga, fără să câştigăm – în mod esenţial şi lăuntric – NIMIC.

Şi lăsând generalităţile, se va considera o foarte mare RUŞINE să nu putem atâtea mii, atâtea milioane de creştini ortodocşi, atâtea mitropolii, parohii, mănăstiri, frăţii, asociaţii să oferim câţiva bani prigonitului părinte Metodie pentru ca să zidească o biserică, o creşă pentru copii şi 15 căsuţe, în special acum când viaţa lui şi a familiei lui este pusă în pericol…

Aşteptăm, de asemenea, să vedem pe toţi aceia care se luptă pentru drepturile omului, adresându-se prin intermediul organizaţiilor internaţionale conducerii Indoneziei pentru apărarea preoţilor şi credincioşilor ortodocşi indonezieni care sunt nevinovaţi.

(tradus din limba greacă: https://acvila30.wordpress.com; sursa:http://ierapostoli.wordpress.com/2009/09/02/p-methodios/#more-3738 )

 

Categorii:ORTODOXIE
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: